![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 12/2007
|
mobjXMLHttpPostRequest.onreadystatechange = doPOSTReadyStateChange; Aşağıdaki fonksiyonu post yaparken kullanıyorum. Kod:
function doPOSTReadyStateChange() {
switch (mobjXMLHttpPostRequest.readyState)
{
case 0:
SetStatus('Ready!');
break;
case 1:
SetStatus('Sending data..');
break;
case 2:
SetStatus('Sending data...');
break;
case 3:
SetStatus('Getting Response...');
break;
case 4:
SetStatus('Download Complete!');
try
{
if (mobjXMLHttpPostRequest.status == 200){
RenderData(true);
}
}
catch (ex)
{}
break;
default:
SetStatus('Unknown Error');
break;
}
}
Kod: case 4:
SetStatus('Download Complete!');
try
{
RenderData();
}
catch (ex)
{}
break;
|
| | |
| | #2 (permalink) |
| Kod:
function RenderData(blnPost){
if (blnPost){
var strResult = mobjXMLHttpPostRequest.responseText;
}else{
var strResult = mobjXMLHttpRequest.responseText;
}
var objfrm=document.getElementById(targetElement);
objfrm.innerHTML="";
objfrm.innerHTML=strResult;
}
|
| | |
| | #3 (permalink) |
| Varlığa izin veren boşluk Üyelik Tarihi: 04/2004 Yer: İstanbul
|
Eğer kodu hiç değiştirmeden iki farklı domain altında çalıştırmaya uğraşıyorsan, sadece yazıldığı domain için çalışır. Kendi domaini altında olan bir sayfaya ajax çağrısı yapabilir. Aksi durum güvenlik nedeniyle yasaklanmıştır. Birden fazla sayfa farklı domain altındaki veriyi almaya çalışıyorsa, o domain altındaki sayfadan veriyi çekmek için bir ara geçit (proxy diyenler de var) sayfası yazıp, isteklerini o sayfaya gönderip almalısın. Murat Turan bu konuda bir şeyler karalamıştı, ancak konu linkini veremeyeceğim, sebep bundan ise: * Kodu kendi domainine referans gösterecek şekilde değiştirebilir * Başka domaindeki sayfaya gelen isteği iletecek ve yanıtı döndürecek bir ara sayfa yapıp kullanabilirsin.
__________________ Ceviz Viki | Vikipedi | VikiKitap | VikiKaynak | VikiSözlük | VikiSöz | Wikipedia | Wikibooks |
| | |
| | #4 (permalink) |
|
Herhangi domain belirtilmiyor js kodunda, aslında bu asp için yazılmış bir en detaylı ve güzel shoutbox uygulaması, zaten başka da yok; ama yukarıda takıldığım yerleri görünen js dosyasındaki bazı fonksiyonlar sanıyorum ki bu sitemin serverında çalışmıyor. Gereksiz fonksiyonlarını düzenledim ama onreadystatechange burda takıldım. İşin ilginç yanı diğer sitemde sorunsuz çalışıyor. Anlamadım.
|
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |