Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Programlama > Javascript / DHTML / Ajax

LinkBack Seçenekler
Eski 18/12/2007, 21:54   #1 (permalink)
Üye

Varsayılan html sayda boyutu ayarlamak

selam arkadaslar sorunum sayfanın 15.4 ' ekranda yani kendi bilgisayarımda iyi gürnmesi yani sağda ve altta kaydırma cubuğunun bulunmaması fakat farklı bir monütörden mesela 14 ' monütörde kaydırma cubuklarının çıkması bu sorunu nasıl hallederim ... site bu www.xxx.at

Enson 19/12/2007 10:39 tarihinde Sniper tarafından düzenlenmiştir.. Sebep: link vermek yerine kodlarını paylaşmanı tavsiye ederim
umut20001 hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 19/12/2007, 00:20   #2 (permalink)
Cevizci

arthon Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: İstanbul

önce siteyi minimum hangi çözünürlülükte düzgün şekilde göstereceğine karar vermen gerek. 800x600 genelde pek kalmadığını varsayarsak 1024x768 uygun bir referans noktası olacaktır. eğer sitenin genişliğini fiks 1000 pixel yaparsan herhangi bir sorun yaşamassın. eğer aşağı doğru da çıkmasın istiyorsan o zaman yüksekliğini de internet explorer veya mozilla gibi tarayıcılarının üst kısmındaki bölümün yaklaşık pixelini hesaplayıp 768 den çıkararak bulduğun sayı ile sınırlayabilirsin ama bu kesin çözüm olmaz çünkü toolbar vs'lerle sana bırakılacak alan çok küçük olabilir. genelde genişliği sınırlamak yeterlidir zaten.
yalnız anlayamadığım nokta bunun javascriptle ilgisi nedir?
arthon hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 19/12/2007, 14:05   #3 (permalink)
Üye

Alıntı:
arthon, mesajından alıntı: Mesajı Gör
önce siteyi minimum hangi çözünürlülükte düzgün şekilde göstereceğine karar vermen gerek. 800x600 genelde pek kalmadığını varsayarsak 1024x768 uygun bir referans noktası olacaktır. eğer sitenin genişliğini fiks 1000 pixel yaparsan herhangi bir sorun yaşamassın. eğer aşağı doğru da çıkmasın istiyorsan o zaman yüksekliğini de internet explorer veya mozilla gibi tarayıcılarının üst kısmındaki bölümün yaklaşık pixelini hesaplayıp 768 den çıkararak bulduğun sayı ile sınırlayabilirsin ama bu kesin çözüm olmaz çünkü toolbar vs'lerle sana bırakılacak alan çok küçük olabilir. genelde genişliği sınırlamak yeterlidir zaten.
yalnız anlayamadığım nokta bunun javascriptle ilgisi nedir?
yanlıs yere acmısım sonradan farkettim...yani ben bir tablo yapıyorum pix 1000 onun içinede bir tablo yaptım ortaladım ....ama sormak istediğim konu frontpage kullanıyorum. yani pixeli illa toblolaramı vermek gerek yoksa başka bi yerden yapabiliyomuyuz
umut20001 hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık