![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 12/2007
|
Arkadaşlar access veritabanında ilceler tablesinde ilce ve sehirID diye iki alanım var sehirID sayı digeride metin. webform üstüne iki tane combobox koydum üstekinde sehirler var isteki combodan sehir secince asagıdaki comboya onunla ilgili illerin veritabanından çekilerek gelmesini istiyorum ama başarılı olamadım ilk combodan gelen value ye (degere) göre sql bir sorgu yapmak istiyorum fakat javascript icindeki kayit kayit degiskenine gelen sehirID yi asp icinde kullanamadım deger 0 görünüyor. Yardımcı olurmusunuz? sorunu nerede? javascripteki bir degiskeni asp de nasıl kullanacagım?İlgili ve bilgili arkadaşlara şimdiden çok tesekkür ederim. YAPTIGIM ÇALIŞMA AŞAĞIDADIR. --------------------------------------- <% @ LANGUAGE=VBScript CODEPAGE=1254 %> <!-- #INCLUDE FILE="./adovbs.inc" --> <% 'Veri Tabanı Bağlantı Kuruluyor set baglan=server.createobject("adodb.connection") veriyolu="DRIVER={MICROSOFT ACCESS DRIVER (*.mdb)};" veriyolu=veriyolu & "DBQ=" & server.mappath("veritabani.mdb") baglan.open veriyolu %> <html> <script language ="javascript"> function liste(secim) { var kayit=document.form1.D1.value; document.form1.sqltext.value= +kayit+ " Nolu Kayıt"; <% SQL = "SELECT * FROM ilceler where SehirID='" +kayit+ "'" Set rs=server.createobject("adodb.recordset") rs.Open sql, baglan, adOpenStatic, adLockReadOnly, adCmdText Do While Not rs.EOF %> secim.options[secim.options.length]= new Option("<% =rs("ilce")%>", '<%=rs("kimlik")%>'); <% rs.movenext loop %> } </script> <head> <meta http-equiv="Content-Language" content="tr"> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254"> <title>Link</title> </head> <body> <form method="POST" action="#" name="form1"> <p><select onchange="liste(this.form.D2)" size="1" name="D1"> <option value="2">Bartın</option> <option value="1">Ankara</option> <option value="3">İstanbul</option> </select><br> <br> <select size="1" name="D2"> </select><br> <br> <input type="text" name="sqltext" size="20"><br> <input type="submit" value="Gönder" name="B1"></p> </form> <p> </p> <p> </p> </body> </html> <% rs.Close Set rs = Nothing Baglan.Close Set baglan = Nothing %> |
| |
| | #2 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 06/2004 Yer: İstanbul
|
Aynı konuyu kaç kere daha açarsan cevap alabileceğine inanıyorsun? Bilen olsa cevap yazar, art arda konu açmak gereksiz...
__________________ tuncay.kinali.net |
| |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |