![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 12/2007
|
Öncelikle Hayırlı Akşamlar, Asp'yi Yeni Yeni Öğreniyorum Kendimi Geliştirmek İçin Bir Script Yazmaya Karar Verdim Ancak Baya Takılıyorum. Mesela ; Veritabanından Verileri Kayıt Sayısına Göre Nasıl Sıralayabilirim. Yani; Aşağıdaki Gibi Bir Tablomuz Olsun , id | isim | yas | 1__ xx___ 15 2 __xx___ 14 3 __xx ___10 4 __yy___ 20 5 __yy ___29 6 __zz ___89 Soru ; Bu Tablodaki Kayıtları Nasıl Aşağıdaki Gibi Sıralayabilirim ? xx (3) yy (2) zz (1) "xx" En Fazla Kayıt Sayısına Sahip Olduğu İçin En Üstte Yazıldı. Yani En Fazla Kullanılan İsimler En Üstte Çıkacak ve Bu Şekilde Sıralanacak. Umarım Sorunumu Anlatabildim. Yardımlarınız İçin Şimdiden Teşekkürler.. Enson 10/12/2007 22:40 tarihinde spectre tarafından düzenlenmiştir.. Sebep: düzen |
| | |
| | #5 (permalink) |
|
SELECT * from kayitlar GROUP BY isim Şeklinde Kullandım Ancak PHP Kodu: Hatasını Verdi. Acaba Yanışmı Kullandım ? Birde Şu Şekilde Kullandım Çalıştı Ancak En Fazla Kaydı Olan isimi Üstte Çıkarmadı; SELECT isim FROM kayitlar GROUP BY isim Bu şekilde kullanınca alfabe sırasına göre dizdi Mümkünse Örnek Çalışma Hazırlayabilirmisiniz ? |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Sn. Meraklı, Fazla Merak İyi Değildir. Üyelik Sistemi Yazdım Bunun İçinde Diğer Üyelerle Grup Kurulup Paylaşım Yapılıyor. Gruplar ve Gruptakiler Adında 2 tane İlgili Tablom Var Gruplarda Bulunan Grubun id değeri ile gruptakiler tablosundaki gruo üyelerinin grupid değerleri aynı. Uyeler Tabloda Aşağıdaki Gibi Görünüyor; id__ Grupid__ user 1__ __2_____ xxx 2____ 2 _____yyy 3 ____2 _____zzz 4 ____3 _____qqq 5 ____3 _____www 6 ____4 _____uuu Yapmak İstediğim AnaSayfada En İyi 4 Grubu Sıralamak. |
| | |
| | #10 (permalink) |
| İptal Durumu Üyelik Tarihi: 12/2007 Yer: Ankara
| 1. Sorunun yanıtı Select Count(isim) As toplam,isim From tabloadi Group By isim Order By toplam Desc 2. Sorunun yanıtı Access için Select Top 5 Count(Grupid) As toplam,Grupid From tabloadi Group By Grupid Order By toplam Desc MySql için Select Count(Grupid) As toplam,Grupid From tabloadi Group By Grupid Order By toplam Desc Limit 5 |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |