Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Programlama > Visual Basic

LinkBack Seçenekler
Eski 08/12/2007, 22:11   #1 (permalink)
Üye

Tazmanyaq Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Ankara
Mutsuz visual basic access db'deki bir girdiyi formda label olarak görmek

access'deki tablomdaki herangi bir bilgiyi label olarak görmek istiyorum, örneğin;" BMW / 170 beygir / 3 adet " gibi girdiler var, arabalar düğmesine bastıgım zaman label olarak BMW yanındada adetini görcem, bmw'yi seçtiğim zamanda richtextbox gibi bir alanda 170 beygir bilgisini görcem, yazdırabilcem..gridwiev olarak gösteriyorum ama işimi görmüyor..: yardımcı olursanız memnun olurum tşkler şimdiden
Tazmanyaq hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 14/12/2007, 21:15   #2 (permalink)
Üye

Tazmanyaq Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Ankara

yokmu bilen yardımcı olan??
Tazmanyaq hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 31/12/2007, 00:53   #3 (permalink)
Üye

Alıntı:
Tazmanyaq, mesajından alıntı: Mesajı Gör
access'deki tablomdaki herangi bir bilgiyi label olarak görmek istiyorum, örneğin;" BMW / 170 beygir / 3 adet " gibi girdiler var, arabalar düğmesine bastıgım zaman label olarak BMW yanındada adetini görcem, bmw'yi seçtiğim zamanda richtextbox gibi bir alanda 170 beygir bilgisini görcem, yazdırabilcem..gridwiev olarak gösteriyorum ama işimi görmüyor..: yardımcı olursanız memnun olurum tşkler şimdiden
wala dostum ne istedğini anlamadım..ne kullandığını yazmamışsın ayrıntı ver yardımcı olalı
Kaer hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 31/12/2007, 08:35   #4 (permalink)
Üye

$scripter Adlı Üyenin Profil Grafiği

Epey zamandır VB ile ilgilenmiyorum ama söylediğin gayet basit bişey. En azından vb ile düzeltme modülü yaptıysan buda aynı mantık. Olay db üzerindeki ilgili id numarasına sahip alana bağlanmakta. Bir nevi sql satırını oluşturmakta. Şöyle bir örnek vereyim.

PHP Kodu:
scripter InputBox("Aranacak modeli seçiniz")
On Error GoTo k
Text1
.Text scripter
sql1 
"select arabalar.* from arabalar where (arabalar.tc like'" Text1.Text "')"
Adodc1.RecordSource sql1
Adodc1
.Refresh
label1
.caption Adodc1.Recordset("plaka")
label2.caption Adodc1.Recordset("tur")
label3.caption Adodc1.Recordset("ucret"
Olayı kendine göre kurgularsın. Ben ilgili veri listesini arama neticesinde çıkan sonuçları labela yazdırdım. db deki ilgili alana ulaşmayı kendine göre uyarlarsın.

Dediğim gibi vb ile yeni tanışan herkes mutlaka düzeltme modülü yapmıştır. İlgili kayda ulaşıp sqli oluşturduktan sonra verileri textboxa yazdırırdık. text1.text=Adodc1.Recordset("kayit") şeklinde bunda da label1.caption=Adodc1.Recordset("kayit") şeklinde yazdıracaksın. Zor bir olay değil biraz uğraş yaparsın..

Kolay gelsin
$scripter hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı