![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Onaysız Üye Üyelik Tarihi: 04/2006
|
Merhaba, Access databasemde 4 tane kayit var ama, Recordcount yaptigimda -1 kayit var diyor. Kod asagida. VB6 kullaniyorum. Tesekkurler Dim Conn As New ADODB.Connection Dim Rs As New ADODB.Recordset Dim Query As String Private Sub Form_Load() Conn.ConnectionString = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=E:\Projects\VB 6\Listbox\Database.mdb;Persist Security Info=False" Conn.Open Query = "SELECT * FROM Table1" Set Rs = Conn.Execute(Query) List1.AddItem Rs.RecordCount End Sub |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Onaysız Üye Üyelik Tarihi: 04/2006
|
Arkadaslar, Buna cevabiniz yoksa baska sorum var. Data1 nesnesi kullanmadan is yapmak istiyorum o nedenle ADODB kullandim. Data1.recordcount diyince oluyordu. Eger ADO da boyle bir sorun varsa baska ne kullanabilir Database isleri icin? |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 01/2008
|
Arkadaşım sorun yok ama ADO ile recordseti aktif hale getirirken bazı parametreleri eksik veriyorsundur. Bir örnek vermek istiyorum umarım işine yarar. 'Değişkenler Public ConnStok As New adodb.Connection Public RstStok As New adodb.Recordset Public ConnStr As String Public sSQL As String 'Bağlantı için gerekli tanımlamalar ConnStr = "DRIVER={MySQL ODBC 5.1 Driver};SERVER=localhost;DATABASE=Stok;UID=root;PW D=xxx;OPTION=3" ConnStok.ConnectionString = ConnStr ConnStok.CursorLocation = adUseClient ConnStok.Open '(Not : Ben projelerimde mysql kullanıyorum sakın kafanı karıştırmasın access veritabanındada sorun çıkarmadan işe yarar...) 'Recordseti aktif hale getirmek için gerekli tanımlamalar sSQL = "SELECT * FROM Stok.Stok" Set RstStok = New adodb.Recordset RstStok.Open vSQL, ConnStok, adOpenStatic, adLockOptimistic, adCmdText Arkadaşım yukarıdaki kodda koyu renkli kod kısmı ile açarsan RstStok.RecordCount ile kaç tane kayıt var öğrenebilirsin. Bu koyu renkli kod kısmı tablo ile ilgili bazı seçenekleri belirler örnek tablonun sadece okumak için açılması gibi. Koyu renkli komut hakkında visual basic yardımında bilgi bulabilirsin. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |