Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Web & Grafik > Web Tasarım

LinkBack Seçenekler
Eski 01/11/2007, 07:22   #1 (permalink)
Üye

Varsayılan ünlü mail servisleri ile davetiye işlemleri ?

slm arkadaşlar bildiğimiz gibi şu anda dünyanın en gözde arkadaşlık sitelerinden birisi olan www.facebook.com davetiye işlemi yaparken diyelimki msn , gmail, yahoo ... vb gibi dünya ünlü mail servislerini kullanarak kullanıcı adı ver şifee ile birlikte mail servisine bağlanıp mail adreslerini tek tek listeliyor ve bize hangi maillere göndermek istesiniz diye seçenek sunuyor ... sonra seçilen maillere davetiye gönderiyor... hatta dağa sonra senin msn listenden sitede normalde kimler üye felan hepsini buluyor...

aslında benim kafamna takılan tek soru şu....

1-bu siteelr gidip homail in yada gmail in sunucusuna ondan habersiz bağanıp bu işi nası yapıyor ve bunun izni varmı yani gmailin yada hotmailin ahberi varmı...

aslında bu sorunun cevabını azda olsa buldum bişeyler katettim ama tam olarak değil bitane php ile yapılmış class buldum fakat yanlızca söydeliklerimi hotmail için yapıyor oda sadece listeleme işlemibni yapıyor...

kodlarına baltım benim fazla php bilgim yok biraz temel var o kadar.. galiba php nin curl kütüphanesi ile yapmşlar o classı.. sonra curl araştırdım curl zaten bu işlere yarıyormuş...

zaten kullanıcının msn listesindeki emailleri bi dizi değişkenine attımmı gerisi sadece programcıya kalıyor yani ondan gerisini ben halledebilirim davetiye olayını bir de msn listesinden veya gmail..vb herangi biri siteye önceden üyemi dğilmi diye...

fakat olayda burda bitiyor yani o cassları yapmakta ...

kısaca sorunun özeti şu arkadaşlar facebook bunu nasıl yapıyor bunun bi standardıvcarmı bu kodlara nasıl ualaşabilirim ....vb

bbiraz çarpıttım konuyu sanırım ama azda olsa derdimi anlamıssınızdır umarım şimdiden teşekkürler...
wanted_61 hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 02/11/2007, 03:17   #2 (permalink)
/0x80/

AhmetBSD Adlı Üyenin Profil Grafiği

kullaniciya yaptiği sözlesmede mailin üzerinden kisi listene erisip onlara mail göndereceğini söylüyor..
Eski 24/11/2007, 02:48   #3 (permalink)
Aşık Üye

ersin ölmez Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Istanbul

peki.

bu hizmetlerin arkasında yatan kodları almanız mümkün değil,aslında mümkün maddi kaynağınız iyi ise,facebook,hi5 ve benzeri siteler tuzlu rakamlar ödüyor. ( bu bilginin doğruluğuna emin değilim. )
Eski 24/12/2007, 03:11   #4 (permalink)
Bilgisayarcı

muharrem_tac Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: İstanbul

Üstatlar, bu önemli konuda yanlış anlamalar nedeniyle bir gerginlik yaşanmıştı. İlgili mesajları sildim. Umarım bana kızmazsınız.

Konu ile ilgili olarak da, Gmail'in, Yahoo'nun bu hizmetleri sunması için web servisi kullanması yeterli diye düşünmekteyim. Araya ilgili hukuksal sözleşme metinlerini koyarak kullanıcıların inboxında oturum açan bir web servisi ile yapılabilir.

www.ceviz.net
muharrem_tac hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı