Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Programlama > Veritabanları & SQL

LinkBack Seçenekler
Eski 31/10/2007, 00:30   #1 (permalink)
Üye

darkhorn Adlı Üyenin Profil Grafiği

Soru phpBB ve uzaktaki PostgreSQL veritabanı

bir sitede forum (phpBB3) kurmaya çalışıyorum ama veritabanı hizmeti yok, o yüzden uzaktaki bir bilgisayarda oluşturduğum PostgreSQL (MySQL de denedim) veritabanına bağlanmak istiyorum ama bağlanmıyor; No error message given. diyor.

yerel bilgisayar: statc.metu.edu.tr
uzak bilgisayar: imagesfromturkey.com (
kiril.tophost.bg)

http://img127.imageshack.us/img127/4...1111111ie9.png
http://img519.imageshack.us/img519/6...2222222tx9.png
Eski 31/10/2007, 15:40   #2 (permalink)
. . :: pCuber :: . .

hasanyasin Adlı Üyenin Profil Grafiği

Bir forumun veritabanını bu kadar uzakta tutmak sisteminizi pratik hayatta işlemez kılar zaten. Azıcık yüklenme olsun bağlantılar çöker. Web tabanlı bir forumda uzak sunucu denen şey olsa olsa aynı rack veya en kötü ihtimalle aynı bina içinde olmalı. Veritabanı bağlantıları zaten bu sistemlerin en zayıf halkaları.

Bir de böyle Sofia/Bulgaristan-Ankara /Türkiye arasında bağlantı gerçekten çok sorunlu bir şey. Bağlantıyı bir kez kursanız bile sisteminizin sağlıklı çalışması için daha iyi bir yapıyı denemelisiniz. Forum illa ki metu sunucusunda çalışacaksa ve sizin de sunucu üzerinde herhangi bir şekilde bir veritabanı sunucuya erişim veya bir veritabanı sunucu kurma imkanınız yoksa, SQLite kullanmanız çok daha iyi olabilir mesela. Ya da çok düşük fiyatlarla çok iyi hosting hizmetleri sunan firmalardan hizmet alabilirsiniz. Ya da eğer Bulgaristan'daki sunucularda php scriptlerini işleyen bir web sunucusu kuruluysa, ki Gallery2 kurduğunuza göre böyle bir web sunucuya erişiminiz var, forumu da oraya kurabilirsiniz...
Eski 01/11/2007, 09:40   #3 (permalink)
Software Engineer

vampire Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Plüton

öncelikle sunucuların portlarını kontrol edin pg sql de portlardan dolayı çalışmama olabiliyor bunun yanında internette fiziksel ortamın çoğu zaman bir etkisi yoktur kablosuz bağlantılar haricinde bir bina içerisinde olmak yada olmamak ancak anlık taleplerin fazla olduğu sistemlerde aşırı zorlamalara sebep olur bunun olması içinde sql serverın mesela çinde data serverında hollanda da falan olması lazım ki aşırı taleplerde sekteler olsun ben mesela duruma göre farklı yerlerde bulunan sql ve data server ikilemlerini kullanıyorum herhangi bir sorun ile karşılaşmadım karşılaşanlarda öncelikle network sistematiğini iyi gözlemlesinler şuda varki sorunlu bir teknolojiye kimse yatırım yapmaz kod da yazmaz bunların hepsinin performans testleri sürekli yapılıyor bu durumda çalışmamaları kişinin kendi hatalarındandır ve asla çok uzak mesafeler olmadığı sürece çakılma , çökme , kilitlenme vb. meydana gelmez

Yalancı Ayın Sahte Işıkları Gölgemi Çizerken
Hoşçakal ...
vampire hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 04/11/2007, 21:15   #4 (permalink)
Üye

darkhorn Adlı Üyenin Profil Grafiği

Soru

biraz ilerleme kaydettim ama hala bağlanamadım

statc.metu.edu.tr 'den gelen bağlantılara izin ver dedim (demezsem bağlanmıyor)
uzak bilgisayarda mysql veritabanı yarattım ama yerel bilgisayarda kurulum sırasında mysql seçeneği çıkmıyor (sadece postresql ve sqlite çıkıyor; çünkü mysql kurulu değil)

sonra da ileri dediğimde yuvarlak içine aldığım hata yazısı geliyor, şimdi ne yapmalıyım
bilgi sahibi olan var mı? ya da önerisi?

http://img239.imageshack.us/img239/4518/ssqqqlllra6.png

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık