![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 07/2005 Yer: Antalya
|
Sql Server 2000 de mail göndermek istiyorum fakat outlook ve benzeri şeyler kullanmadan (nedeni ise programı kullanacak kullanıcıda hesap oluşturmam gerekiyo o yüzden zahmetli olur) bu şekilde göndermenin bir yolu yokmu ??? |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Matafleur Üyelik Tarihi: 02/2003
|
hasanyasin, yanlis dusunuyorsunuz ve/ya biliyorsunuz.. Mesela Oracle icin UTL_SMTP paketi mevcut.. Emrahgs, sql serverlar uzerinde hazir (built-in) e-posta gonderebilen procedureler var bildigim kadariyla ve smtp tabanli.. su adresten SQLiMail basligina bakabilirsiniz.. http://www.yukonxml.com/chapters/apr...ed/mgmtstudio/ sevgi, saygi.. _DD_
__________________ if u wanna fuck with the eagles u've gotta learn 2 fly |
| | |
| | #6 (permalink) |
|
Emrahgs, bu sql server in guzelligi(!) olsa gerek, okudugum kadariyla eski sql serverlarda mapi icin bazi eklentiler yuklemek gerekiyormus; ben sql server 2000 olduguna dikkat etmemistim, kolay gelsin.. hasanyasin, lutfen konu ile direkt alakali mesajlar yollayin ve mesajinizi tekrar etmeyin. sevgi, saygi.. _DD_
| | |
| | #7 (permalink) |
| . . :: pCuber :: . . Üyelik Tarihi: 02/2007
|
(: Sevgisiz saygısız biri değilim. Mesajımı tekrar ettim, çünkü... sql sunucuların asli vazifesi veri işlemektir. Ekmek bıçakla kesilir, çorba kaşıkla, salata çatalla yenir. Veritabanınıza bir email arayüzü eklemek hiç hoş bir fikir değil. Mühendisliğe, verimliliğe, kullanışlılığa ve güvenliğe aykırı. "sql sunucular mail göndermek değil veri işlemek için tasarlanır." Veriyi sql sunucuda işleyin. İşlenecek veriye erişim için de başka yerlerde arayüzler hazırlayın. Çorba sofrada güzel, yazılımda çirkindir... Kaliteli tasarımlar basitleştirir, karmaşıklaştırmaz.
__________________ tebessüm edebilmek sanattır... |
| | |
| | #8 (permalink) |
|
bu yazdiginiza katiliyorum: "sql sunucular mail göndermek değil veri işlemek için tasarlanır." ancak guncel sql sunucularinda zaten varolan, analizi, tasarimi, gelistirilmesi ve testleri yapilmis eklentilerden bahsediyoruz; bu konuda e-posta eklentilerinin tartismasini; verimliligini, guvenligini, muhendisligini vs; yapmiyoruz. siz de biliyorsunuz ki bazen ekmegi koparip yemek, corbayi pipetle icmek, salatayi da kasiklamak gerekebiliyor ve bunlarin hic birisi bahsettiginiz konulara aykiri olmuyor. lutfen isin bu tarafinin tartismasina burada devam etmeyelim. konuyu su sekilde cevirebiliriz: Emrahgs nin yapmak istedigi isin detaylarini ogrenelim; bahsettiginiz konulara (muhendislik, verimlilik, kullanislilik, guvenlik) en uygun sekilde cozum bulmaya calisalim. NOT: sevgi, saygi.. kismini butun mesajlarimin sonuna yazarim, size ozel degil, cevap vermenize gerek yok. sevgi, saygi.. _DD_
| | |
| | #9 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 07/2005 Yer: Antalya
|
hasanyasin ben sql serveru sadece email göndermek için kullanmıyorum zaten varolna databasimden müşteriler arsı internetten bazı verileri aktarılması gerikiyor bunu müşteriler kendi başlarına yapabilmeleri zor olduğu için ben programa email ile veri aktarımı yapabilen bir modul yazmam gerekti (veya ftp den) bunedenle arştırmalarımda sql server un sql mail diye bişeyin olduğunu öğrendim araştırdım bi neticeye varamadım birde foruma danışayım dedim aslında şuan gerçekleştireceğim ama müşterilerin bazılarında 2005 bazılarında 2000 olabiliyo buda benim bu makinelerde bazı ayarlar yapmam gerektiriyo (mesala sql server 2000 sp 2ve üstü kurulu almayanlarda bu hizmet yanlış çalışıyo bunu microsoftun sitesinden aldım) onun için vaz geçtim ..ama sen öle bi anlatmışsınki sanki adamlar bu mail kısmını boşuna yazmış gibi bi faydası vardır elbette haa belkki şuan ki işimizi göremiyor olabilir ama neticede nezaman kulllanacağımızı anlarız neyse konunn özeti bu |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |