Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Genel Konular > Beyin Fırtınası

LinkBack Seçenekler
Eski 30/09/2007, 22:13   #1 (permalink)
Çok Kızgın Çok!

ByVista Adlı Üyenin Profil Grafiği

Varsayılan Bilişim Sektörüne Katabilecekleriniz?

Teknolojinin hızla ilerlediği şu günlerde bilişim adına gerçekten profesyonel iş yapan firma ve kişiler çok az. Bu eksikliği işten anlayan
pek az kişi farkında. Yaklaşık olarak 5 senedir web sitesi tasarlıyorum. Ve bunun son 3 yılını profesyonel ve proje bazlı işlerde

bulunarak geçirdim. İstanbula geleli ortalama 2 sene oldu. ve 2 senedir istanbul piyasasındayım. Artık küçük ve orta ölçekli bütün

firmaların bilişim çözümlerini tek başıma yapabiliyorum. Fakat takıldığım noktalarda olmuyor değil. Bu noktada bu işin içinde aktif olarak

bulunan veya bulunmak isteyen bilişim meraklı arkadaşlarla beyin fırtınası yaparak nasıl daha güzel işler yapabiliriz diye hem tanışıp

hemde birlikte çalışmak isterim. Meraklı arkadaşlara duyrulur.

Biraz kendimden bahsedeyim

Kullandığım web yazılım dilleri

asp -> çok iyi
php -> başlangıç
html -> çok iyi
jsp -> başlangıç
aspx -> başlangıç
xml -> az
wml -> çok iyi

Kullandığım masaüstü yazılımları

macromedia dreamweaver -> iyi
macromedia fireworks -> çok iyi
ulead photoimpact -> çok iyi
microsoft frontpage -> çok iyi

Kullandığım veritabanları

mysql -> çok iyi
mssql -> iyi
microsoft access -> çok iyi

Kullandığım programlama dilleri

c# -> orta
visual basic -> orta

Oturduğum yer: İstanbul/Kadıköy

Arkadaşlar herkes kendinden bahsederse ortak bir nokta yakalarsak tanışma fırsatı yakalamış oluruz. Sadece yazılımla uğraşan arkadaşlar

değil sistem ile uğraşan arkadaşlarda kendilerinden bahsederlerse iyi olur. Bu sayede belki eleman arayan birisi bu konuya girdiğinde size

ulaşma şansı artacaktır.

Oturduğunuz ve daha önce bulunduğunuz il/ilçe'de bilişim sektöründeki gelişmeler ve görüşlerinide bildirmelerini rica ediyorum.

Hasan Aytekin
ByVista hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 30/09/2007, 22:54   #2 (permalink)
Varlığa izin veren boşluk

anov Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: İstanbul

Burada sadece soyut fikirlerin toplanması daha sağlıklı bir yapılanma olur. Ayrıca kendinle alakalı bilgileri verebilmek için ana sayfada "CV" tipinde yazı oluşturabilirsin. Örnek bir uygulamayı (abdagli) isimli üye yapmıştı.

Bilişim sektörü nasıl ilerleyebilir? Bunu ben de düşünmüyor değilim aslında ancak söylediklerimin yaptıklarıma oranı o kadar arttı ki, belli bir gerçekleşme oranına gelmeden konuşmaya utanır hale geldim. Yine de senin ve diğer arkadaşların çeşitli fikirlerini dinlemekten memnun oluru(m|z).

Kolay gele.
anov hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 30/09/2007, 23:53   #3 (permalink)
Çok Kızgın Çok!

Alıntı:
anov, mesajından alıntı: Mesajı Gör
Burada sadece soyut fikirlerin toplanması daha sağlıklı bir yapılanma olur. Ayrıca kendinle alakalı bilgileri verebilmek için ana sayfada "CV" tipinde yazı oluşturabilirsin. Örnek bir uygulamayı (abdagli) isimli üye yapmıştı.

Bilişim sektörü nasıl ilerleyebilir? Bunu ben de düşünmüyor değilim aslında ancak söylediklerimin yaptıklarıma oranı o kadar arttı ki, belli bir gerçekleşme oranına gelmeden konuşmaya utanır hale geldim. Yine de senin ve diğer arkadaşların çeşitli fikirlerini dinlemekten memnun oluru(m|z).

Kolay gele.

amacım cv oluşturmak ve iş bulmak değil. mevcut bir işim var ve bazı zamanlarda yardıma ihtiyacım oluyor hepimizin olduğu gibi. bu gibi durumlarda bu konudan faydalanarak çözüme ulaşılabilir.
Eski 01/10/2007, 00:23   #4 (permalink)
İptal Durumu

Euclides Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: M86

Alıntı:
ByVista, mesajından alıntı: Mesajı Gör
mevcut bir işim var ve bazı zamanlarda yardıma ihtiyacım oluyor hepimizin olduğu gibi. bu gibi durumlarda bu konudan faydalanarak çözüme ulaşılabilir.
O tip durumlarda forumun uygun bölgesine bir başlık açarsın
Euclides hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 01/10/2007, 00:36   #5 (permalink)
Bilgisayarcı

muharrem_tac Adlı Üyenin Profil Grafiği

Hasan Bey merhaba,

Yanlış anlamayınız ama forumumuzda insanların kendisinden bilişim konusunda ayrıntılı olarak bahsetmesi pek alışılmış bir durum değil. Öyle de arkadaşlarımız var ki yaptıkları çalışmaları yazmaya kalksalar abartıyormuş hissine kapılanlar olabilir ya da megaloman olduğu düşünülebilir.

Galiba sizin istediğiniz şekilde çalışan bir yer www.cember.net olabilir.

www.ceviz.net
muharrem_tac hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 01/10/2007, 00:42   #6 (permalink)
Çok Kızgın Çok!

yanlış anlaşılıyorum galiba. iş arama,bulma gibi bir düşüncem yok. sadece kimler nelerle uğraşıyor. ne gibi çabaları var. teknolojide neredeyiz. hatalarımız neler. yeni neler yapabiliriz gibi.

Alıntı:
Euclides, mesajından alıntı: Mesajı Gör
O tip durumlarda forumun uygun bölgesine bir başlık açarsın
ne yapmamı bekliyorsun? şu şu şu konularda yardımcı arkadaş aranıyor mu yazacağım?

burada tek başıma ihtiyaçlarımdan bahsetmiyorum. sanıyorum kimsenin yardıma ihtiyacı olmuyor? çok entresan.
Eski 01/10/2007, 00:57   #7 (permalink)
İptal Durumu

Euclides Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: M86

Alıntı:
ByVista, mesajından alıntı: Mesajı Gör
ne yapmamı bekliyorsun? şu şu şu konularda yardımcı arkadaş aranıyor mu yazacağım?
burada tek başıma ihtiyaçlarımdan bahsetmiyorum. sanıyorum kimsenin yardıma ihtiyacı olmuyor? çok entresan.
Hyr, probleminin ne olduğu ve hangi konuda yardım istediği yazacaksın,
sonra problemin en iyi çözümü hakkında mesaj yazanlarla beyin fırtınası yapacaksın, netice problemin çözülmüş olacak...
Euclides hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 01/10/2007, 11:01   #8 (permalink)
Çok Kızgın Çok!

Alıntı:
Euclides, mesajından alıntı: Mesajı Gör
Hyr, probleminin ne olduğu ve hangi konuda yardım istediği yazacaksın,
sonra problemin en iyi çözümü hakkında mesaj yazanlarla beyin fırtınası yapacaksın, netice problemin çözülmüş olacak...
problemi mi daha doğrusu görüşlerimi dile getirdim zaten. bu tip havalanmalar olduktan sonra tabiki hiç bir yere gidemeyiz..
Eski 01/10/2007, 11:21   #9 (permalink)
Varlığa izin veren boşluk

anov Adlı Üyenin Profil Grafiği

Bir topluluğun söz konusu olduğu durumlarda her zaman topluluğun önceden kabul ettiği, belli durumlarda "herhalde şöyle olacak" dediği durumlar, yani "genel kabul" vardır.

Topluluktaki herhangi bir birey bu "genel kabul" ün dışına çıktığında diğer kişiler tarafından en hafif tabiriyle baskı görür. Bu "biz atalarımızdan böyle gördük" türü bir baskı da olabilir, bu yüzden bu baskı genellikle doğru bir şey değildir ve çok yeniliği daha başlamadan öldürür. Ancak, topluluğun davranışı kendisini şekillendiren ana etmen olduğundan, onların kalmak istediği şekil bellidir. Buna tam anlamıyla "sabit görüşlülük" değil "istikrar" denilmesi de mümkündür.

Bu bağlamda, karşıdaki kişilerin görüşlerine saygı duyulması bir zaruret olarak karşımıza çıkmaktadır, sadece forum kuralı olarak değil her yerde.

Ne ağdalı konuştum ama. Heheheh.
anov hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 01/10/2007, 14:39   #10 (permalink)
Syntax Error

HaokaH Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Bursa // İzmit

Voltran voltran voltran yani Benim anladigim ise belirli projelerde birlikte çalişacak, bilgi paylaşiminda bulunacak, birbirlerinin açiğini kapaticak insanlar ariyorsunuz.. Teyid ediyormusunuz?

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık