Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Programlama > Javascript / DHTML / Ajax

LinkBack Seçenekler
Eski 30/09/2007, 15:35   #1 (permalink)
Üye

Varsayılan Ajaxla transparent forum

Bir sitede gördüm.Örneğin kayıt ol dediğinde transparent bir forum çıkıyor.Ve formu doldurduğunda transparent form kapanıyor ve seni iki üç saniye sonra bir sayfaya yönlendiriyor.Benimde bi çalışmam var.Kayıtlar sayfasında tabloda kayıtlar gözzükmekte.Ve sen kayıt ekle dediğinde transparent forumun çıkmasını ordan da kayıt ekllemesini istiyorum.Ve submit e bastığımda sayfanın yenilenip kayıtlar formunda yeni kaydın da gözükesini istiyorum.

Biraz uzun oldu kusura bakmayın.
http://www.myschoolog.com örnek site kayıt ol kısmında şimdiden teşşekkürler.
abyy00 hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 30/09/2007, 16:01   #2 (permalink)
Deli Olmak Akıl İster

Eretna Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Ankara

Bende 2 kapılı bir limuzin istiyorum spor bişi olsun.
Arkadaşım örneğini filan gösterde bakıp bilgi verelim. istemekle iş bitse keşke.
Eretna hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 30/09/2007, 16:03   #3 (permalink)
Üye

Zeki sadece ben böyle bişeyin hazır bir kütüphanesi varmı onu sordum.Sana hazırla demedim.Anladıysan helal olsun
abyy00 hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 30/09/2007, 22:16   #4 (permalink)
Web Programlama

prf_q Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Kocaeli

Merhaba. mySchoolog'un coderı olarak cevap vereyim. mySchoolog'da Scriptaculous adlı js kütüphanesini kullanıyoruz. Bu sadece prototype, dojo, moo.fx, jquery gibi JavaScript mucizelerinden sadece biri.üstelik bu mucizelerin hepsi 30-40 kb lık .js civarında ve hepsinin sitesinde süper kolay ve anlaşılır tutorialler var. Web 2.0 merakınız varsa, nasıl oluyor bu js efektler diyorsanız cevabı bu dosyalarda. benim önerim http://script.aculo.us zaten Prototype üzerinde çalışıyor bu.

transparan forma gelince bence onu hiç yapma. üzerinde günlerce uğraştım o transparan forumda inputları göstermenin gizlemenin bile milisaniyesini ayarlıyorsun, sonra pencere ortalama, zindex ayarları bir ton js, debugging yapman lazım. üstüne üstlük selectbox lar ie de div gizlenince hala görünüyor. otur bide ona fonksiyon yaz. sonra otur aynı anda başka pencere açıkmı diye kontrol et. arkaplandaki selectboxlar da o formun üstüne geçebiliyor onada fonksiyon yaz. arkaplandaki inputları gizlemenin milisaniyesini ayarla. [x] tuşuna basıldığında formu ve div'i gizle, asıl sayfadaki inputları milisaniyesinde göster, form açıldığına ilk input'a imleci getir, ilk input selectbox ise hata verir kontrol ettir, bunu yapabilmek için prototype dökümantasyonunu kurcala....

kısacası bunları yapmayacağını biliyorum. yazdığın mesajdan da belli oluyor. kavga etmeden tartışın bence. kısacası tek diyeceğim otur script.aculo.us dojo moo.fx simplejs jquery kurcala. bu arada bunu yapmak sitene sadece dezavantaj kazandırır. hiçbir büyük sitede olmayan bir özellik bu. çünkü browser ve java motoruna göre hata verme ihtimali yüksektir. kullanılabilirliği kısıtlar ve düşük RAM'lerde bu formun açılması çok uzun sürer ve aradaki transparan geçiş windows 95 efektlerine benzer

kolay gelsin.
Eski 01/10/2007, 00:24   #5 (permalink)
İptal Durumu

Yer: Bilecik

30-40 kb'lık kütüphaneler kullanmana, ms hesapları yapmana, saçma sapan buglarla uğraşıp kod salatası yapmana gerek yok.

Ben modal dialog'u(bahsettiğin login penceresi) yapmam yaklaşık 4-5 saatimi aldı sonunda stabil diyebileceğim bir forma ulaştım ama aşağıdaki örnekler benim modal dialog'umdan kat kat daha stabil ve kullanışlı. o yüzden kendim yazacağım diye kasma.

jquery (14kb) üstüne aşağıda istediğin plugini ekleyerek ~180 saniyede istediğine ulaşırsın(bir çok büyük sitede bu tür hazır kütüphaneleri kullanır).
mTuran hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 13/10/2007, 12:10   #6 (permalink)
Üye

Felix Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Bursa

Bir deneyelim bakalım.
Eski 23/10/2007, 18:22   #7 (permalink)
ajax sever

borsaci_b Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: ??

güzel şeyler öğrendim
borsaci_b hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla