![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Doktor Ceviz ;=) Üyelik Tarihi: 11/2006
|
Yetkili arkadaşlara donanım bölümüne açtığım aynı konuyu silerlerse sevinirim çünkü konunun yerinin burası olduğunu anladım. Bana asp/mysql ile nasıl bu sistemi kaynaştıracağım lazım. ----------------------- Merhaba, Donanımdan pek anlamıyorum, hatta bu soruyu da umarım doğru yere sordum diye hayıflanıyorum. Bir arkadaşım php ile yaptığı sistemini kendi makinasında host ediyor. Geçenlerde yavaş olan sistemine cache bellek olayını adapte etti (ya da aktive etti). O günden sonra mysql sorguları takır takır çalışıyor, sistem çok hızlı şekilde sorguları gösteriyor. Sormak istediğim şey; Acaba bu cache bellek her sunucuda var mıdır ya da tam olarak nedir? Bir kaç doküman okudum ama anlamadım. Ayrıca bir web sitesinde bu özelliklerle sorgu yapmak için, yani 3-5 dakikada bir sorguyu çekmek için kodlarda nasıl değişiklikler gerekli? cahil gibi yazmış olabilirim, bilgili arkadaşlardan sabredecek olan varsa cevapları bekliyorum. Şimdiden teşekkürler. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Varlığa izin veren boşluk Üyelik Tarihi: 04/2004 Yer: İstanbul
|
Sanırım bu sorunun yeri burası da değil, Veritabanları bölümüdür. Eğer sorduğun şey veritabanının tamamen ram üzerine geçirilip oradan çalıştırılması ise (ki mysql bilmediğim halde mysql de öyle bir seçenek olduğu sanırım Mingitau ile konuşurken kulağıma çalınmıştı, emin değilim) Nasıl olduğunu merak etmekteyim, bunun maliyeti düşük ise bana mysql kullandırabilir. |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Varlığa izin veren boşluk Üyelik Tarihi: 04/2004 Yer: İstanbul
|
Gerçi konu bölüm bölüm gezmiş oluyor ama şimdi .net framework ile sql server dan alınan verilerin aralarda bir yerde (hafızada) cache olarak alınabildiği ile alakalı dökümanlar buldum, yalnız tabii bu senin durumunla alakalı değil aslında. http://www.csharpnedir.com/makalegoster.asp?MId=440 http://www.csharpnedir.com/makalegoster.asp?MId=447 http://www.csharpnedir.com/makalegoster.asp?MId=684
__________________ Ceviz Viki | Vikipedi | VikiKitap | VikiKaynak | VikiSözlük | VikiSöz | Wikipedia | Wikibooks |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |