![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 05/2007 Yer: Sakarya
|
arkadaşlar bir müddet önce python ile ilgilenmeye başladım fakat anlayamadığım bir sürü nokta vardı. sor sor bitmeyeceğinden bir kitap almamın daha faydalı olacağını düşündüm ve arkadaşlarım mustafa başer'in python kitabını tavsiye etti. aldım okudum fakat hala aklıma takılanlar var bunları sormak istiyorum, kitap bunlardan bahsetmiyor. 1). python ile bir program yazdım, formatı .py, benim bunu başkalarının kullanımına açmam için .exe formatına getirmem lazım, bu işlem nasıl oluyor, kodlarımı nasıl gizliyorum? internette python ile yapılmış oyunlar var formatları exe, her bilgisayar çalıştırabiliyor python a ihtiyaç duymadan. 2). python'da gui tasarımı konusunda kitapta bulduklarım beni tatmin etmedi, daha geniş bilgiyi nerden bulabilirim, tkinter sarmadı beni zaten, visual studio yu gördükten sonra moralim hepten bozuldu.. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| İptal Durumu Üyelik Tarihi: 06/2007
|
1 - ) http://mail.python.org/pipermail/pyt...ly/095520.html 2 - ) eminim teknik terimlerle dolu oldugu icin anlamamissinizdir, isterseniz yazanlari ozetleyin, ya da python ile GUI tasarimi yerine, oncelikle GUI i tam olarak kavrayin.. Bol Sanslar.. |
| | |
| | #5 (permalink) | |
| Üye Üyelik Tarihi: 02/2007 Yer: Bursa
|
Boşuna yeni başlık açmayayım dedim. Bir sorunum var. GUİ ile ilgili aşağıdaki kod neden çalışmıyor? Belki çok kolay bir çözümü var ama bulamadım. Epey rookieyim daha. Alıntı:
| |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 05/2004 Yer: İzmir
|
Merhaba, Yazdığınız kodu ilk çalıştrdığınızda pyc uzantılı bir dosya daha oluşur. o dosyayı verdiğiniz kişiler sizin yazdığınız kodları görmez. Ancak bu durumda bildiğiniz gibi diğer bilgisayarlarda da python yüklü olmalı. exe uzantılı hale getirmek için ise py2exe veya pyinstaller modüllerini kullanabilirsiniz. Ben PyInstaller'i tercih ediyorum. PyInstaller kullanımı ceviz.net forumunda mevcut. Grafik tasarım için ise wx kütüphanesini tercih ediyorum. "wxPython In Action" kitabı istediğiniz tüm detaya sahip. wxGlade (tasarım için) ve Stani's python editör (kod yazmak için) ile görsel ve kullanışlı programlar yazabilirsiniz. Kolay gelsin. |
| | |
| | #8 (permalink) |
| from Chaos Theory Üyelik Tarihi: 04/2007
|
güzelmiş program pardustada geliştiriliyomu bu
__________________ [ a Dark shadow From Blackgness ] using System; using System.PersonalPage; { public class com : OpenSource { object you = new object( http://halukyilmaz.net.tr : ); } } |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Yönetim Kurulu Üyelik Tarihi: 01/2008 Yer: İstanbul
|
Pardusta da olur...Paket yöneticisini açıp eclipse yi aratıp bulun yükleyin, sonra pydev diye aratıp bulun onu yükleyin sonra qt yi aratın (qt tasarımcı diye geçebilir) onu da yükleyin. tamamdır..Sağlam bir IDE ve arayüz geliştirme ortamıyla tam teçhizat yola devam.
|
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |