![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 01/2007
|
Merhaba arkadaşlar, bu gün picClip ile bir uygulama yapmak istedim. Fakat elimde bulunan kitaptaki talimatlara uymama rağmen animasyonun ilerleyen kısımlarında bir uyuşmazlık söz konusu oldu. Bunu çözümünü bulamadığım için, siz değerli arkadaşların bilgilerine başvurdum. Sorunum Tam olarak PicCilip de, Cols = 50 Rows = 1 olarak ayarladım. BMP dosyamın içinde komple uzunlukta tam 50 eşit kare var. Bunu Picture ye yönlendirdiğim zaman ve timer nesnesiyle hareketlendirdiğim anda, animasyon aşamasında sağa doğru bir kayma söz konusu oldu. corelde yaptığım grafikleri iyice kontrol ettim. Bütün kareler eşit olmasına karşılır neden böyle bir kayma söz konusu oldu onu anlamadım. Zaten eşit olan parçaları PicClip eşit parçalara böleceği için bir sorun olmaması gerekiyor. Yardımcı olmak isteyen arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Saygılarımla.
|
| | |
| | #4 (permalink) |
|
İlgilendiğniz için teşekkür ederim arkadaşlar. Kodu aşağıda verdim. Private Sub Form_Load() a1.ClipX = a1.Width / 2 - 25 a1.ClipY = a1.Height / 2 - 25 a1.ClipHeight = 50 a1.ClipWidth = 50 Picture1.Picture = a1.Clip Left = (Screen.Width - Width) / 2 Top = (Screen.Height - Width) / 2 End Sub Private Sub Timer1_Timer() Static i Picture1.Picture = a1.GraphicCell(i) i = i + 1 i = i Mod 50 End Sub |
| | |
| | #5 (permalink) |
|
Bu aracı bir buton yapımında kullanmak istiyorum ... Şöyleki butonun üzerine fare ile geldiğimde buton kısa bir animasyonla değişiklik göstermeli ve animasyonun sonuna geldiği anda durmalı. ... Eğer fare animasyon bitmeden geri çekilirse animasyon yarım kaldığı yerden geriye sarmalı. ... Bu araçla yapılabilecek birşeymidir ... Konu ile yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Yardımcı olmak isteyen arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Saygılarımla.
|
| | |
| | #7 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 03/2004 Yer: Geniş ve Loş Bir Yer.
|
Private Sub Form_Load() a1.ClipX = (a1.Width / 2) - 25 a1.ClipY = (a1.Height / 2) - 25 a1.ClipHeight = 50 a1.ClipWidth = 50 Picture1.Picture = a1.Clip Left = (Screen.Width - Width) / 2 Top = (Screen.Height - Width) / 2 End Sub Private Sub Timer1_Timer() Static i Picture1.Picture = a1.GraphicCell(i) i = i + 1 i = i Mod 50 End Sub birde böyle dene bakalım, bana göre resimlerini üst üste koyarken sağa doğru kaydırmasının nedeni nesnenin sol başlangıç değerleni değilde en son koyulan resmin sol ölçüsünü almasından kaynaklanıyor olabilir diye düşünüyorum.....
__________________ Öfkeli iken konuşun, göreceksiniz ki pişman olacağınız en güzel konuşmayı yapmışsınızdır.. Reklam Oku Para Kazan |
| | |
| | #8 (permalink) |
|
İlgilendiğiniz için teşekkür ederim arkadaşlar. Revlis üstad'ın dediği gibi ImageList Kullandım. Konuyu kitaptan inceleyip uygulamaya başladım. ... Fakat uygulamada sorunlar yaşadım ... ImageListe 11 adet .bmp resim yükledim. Kodlar aşağıda ve ek olarak bir resimle açıklamaya çalıştım. İlgilenen arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum. Private Sub Form_Load() Dim i For i = 1 To 11 Call ImageList1.ListImages.Add(LoadPicture("anim" & i & ".bmp")) Next End Sub Private Sub Timer1_Timer() Static i Dim j i = i Mod 11 i = i + 1 j = i + 1 j = (i Mod 11) + 1 Image1.Picture = ImageList1.Overlay(i, j) Image2.Picture = ImageList1.ListImages(i).Picture End Sub |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |