![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 04/2005
|
web programlama yönüyle python ile diğer betik dillerini karşılaştırdığınız da (php, asp, perl) hız açısından ve kullanılabilirlik açısından güvenlik açısından izlenimleriniz nelerdir?. modpython ın python tarafından web programlama için tavsiye edilmediğini okumuştum. alternatif olarak cgi olarak python betiklerinin çalıştırılması daha yavaş olmaz mı?. diğer alternatifler nelerdir? ek olarak konu ile ilgili referans bağlantılarda paylaşırsanız sevinirim. teşekkürler
__________________ <?="success"?> |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 06/2007
|
açıkçası ilgilenmiyor değilim ancak pythonla ne yapacağımı bilmiyorum. mikrodenetleyici programlıcak olsam c varken gerek yok, web gui gibi görsel olaylara da ilgim yok (odunum da biraz). gelelim konuya psp diye bi olay var denilmiş tek türkçe kitabında cgi dan bahsedilmiş hep. cgi kullanılıyor mu bilmiyorum ancak psp ile ilgili manualler mevcut. http://webware.sourceforge.net/Webware/PSP/Docs/ |
| | |
| | #6 (permalink) |
|
emin olmamakla beraber uzun bir süre önce python.org sitesinde açıklamalar kısmında böyle birşey okumuştum gibi gelmişti.. yanlış anımsıyorum belkide. çünkü bugün baya araştırmama rağmen ilgili açıklamaya ulaşamadım. python scriptlerimi cgi olarak kullanarak uygulama geliştirebiliyorum. mod_python cgi alternatiflerle ilgili olaya daha hakim birileri varsa performans değerlendirmesini almak istemiştim.
| | |
| | #7 (permalink) |
|
ek olarak mod_python sitesinde yer alan bir performans değerlendirmesi: http://www.modpython.org/live/mod_py...rformance.html
| | |
| | #8 (permalink) |
|
ve son olarak: http://wiki.python.org/moin/LanguageComparisons
| | |
| | #9 (permalink) |
| . . :: pCuber :: . . Üyelik Tarihi: 02/2007
|
mod_python'la cgi ne ortam olarak ne de performans olarak kıyas dahi edilmez. mod_python üzerinde bir uygulama geliştirdiğinizde harici scriptlerden çok apache'ye bir modül eklemiş oluyorsunuz. Hız derseniz, scriptleriniz her talepte değil her apache başladığında bir kez okunuyor. Esneklik derseniz bir cgi ya da php scriptinden hiçbir zaman ulaşamayacağınız şeylere erişebiliyorsunuz. mod_python her şeyiyle çok profesyonel bir ortam... Aklınıza takılan bir şey olursa buyrun(:
__________________ tebessüm edebilmek sanattır... |
| | |
| | #10 (permalink) |
| CEng n Avar Üyelik Tarihi: 03/2007 Yer: Sath-ı Arz
|
Şöyle birşey hatırlıyorum, 500x500 boyutlu satırları ve sutunlar 1 2 3 .. n şeklinde matrisleri çarpan bir fonksiyon vardı (bkz: mustafa şahin'in makalesi). benim makine 76sn'de hesapladı. Bir arkadaş da aynı işi yapan bir kodu php de yazıp denedi, 220 sn. de hesaplatmıştı. Gerçi bunlar konuyla biraz alakasız olabilir, ve bunlara şu anda çıktı,kod veremiyorum kusura bakmayın(bulamadım nerdeler). |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |