![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 03/2007
|
arkadaşlar elimde bir tane javascriptle yazılmış tree menu var.. bu tree menu içerisinde java kodları olduğundan responseText java kodlarını kabul etmiyor. formda ne kakar bu yöntemle alakalı kod varsa denedim ama yemiyor. bende bu tree menuyü bir iframe ile çağirmaya karar verdim. ama ne yazıkki iframe içerisine açılan tree menu ana sayfa içerisindeki global scriptleri çalıştırmıyor ve tanımıyor.. yani..... kısacası ben bir iframe sayfa içerisine inlude edilmiş gibi çalışmasını istiyorum. yani kendini ana sayfanın bir parçası gibi hissetmesi lazım ve ana sayfa içerisinde olan herşeyden ve her yüklenen scripten etkilenmesi lazım yardımcı olursanız sevinirim............. |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 01/2007
|
Şöyle bir örnek vereyim: <script type="text/javascript"> eval("x=10;y=20;document.write(x*y)") </script> burdaki gibi sende responseText den dönen bilgileri eval() fonksiyonu ile çalıştıracaksın. <script type="text/javascript"> eval(responseText) </script> yanlız. eğer javascript haricinde HTML etiketleri varsa bu durumda ayrıştırman gerekecek. Yani <script>.....</script> arasındaki kodları eval() fonksiyonuna ataman lazım. O zaman js kodları çalışır. |
| | |
| | #7 (permalink) |
|
che başını ağrıtıyorum ama çok yardımın dokunuyo bizim gibi amotörlere son bişey daha soracam istersen kodu göndereyim sen daha iyi anlarsın bu kodu ben php ile harmalayarak kullandım nereye yazacam <script> <!-- d = new dTree('d'); d.add(0,-1,\"Root Site içerisi\", \"gonder('0', 'sayfa', 'ortasayfa.php?id=')\"); <? while ($oku=mysql_fetch_assoc($sorgu)) { ?> d.add(<? echo "$oku[id]" ?>,<? echo "$oku[kat_id]" ?>,"<? echo "$oku[kategori_ad]" ?>","<? echo "$oku[link]" ?>"); <? } ?> document.write(d); //--> </script> <? } ?> bu bilgileri komple çekip div içerisini aktarmam lazım .... |
| | |
| | #9 (permalink) |
|
bu kodlar ayrı bir sayfada ben bu sayfa yı normal oarak ana sayfadaki div içerisine aktarmak için kullanacağım. bu kodların çalıştıran js dosyaları ana sayfada inlude edildi.. kısaca ben bu dosyayı <div id="emre"><? inlude "treemenuoku.php" ?> </div>yapınca çalışıyor ama xtrden çekinde çalışmıyor. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |