Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Sistem > Uygulama Yazılımları / Hazır Betikler

LinkBack Seçenekler
Eski 14/09/2007, 03:39   #1 (permalink)
İptal Durumu

Varsayılan Hiyerarşik Bilgi Deposu

Başlık tam oldu mu bilmiyorum ama aradığım şeyi tam olarak yazayım..

Bu şeye Ramazan'ın gelmesiyle ihtiyacım olduğunu anladım..

Alârm'ı olan, Telefon Rehberi olan, Döküman takibi için kullanabileceğim bir program arıyorum, mümkünse tek bir program olursa çok iyi olur, programı Windows için arıyorum, çünkü bu işler için sadece Windows'u kullanıyorum, onun dışında zaman zaman Linux kullanıyorum, zaman zaman Windows'tayım..

Telefon rehberi durumu şöyle, Telefon Rehberi derken yapmak istediğim şey çok fazla detaya girmeden, Kişinin Adını, Soyadını, Varsa Şirket Bilgisini, Konuyu (Nereden tanıdığım v.s. gibi bilgileri) ve o kayıta ait limitsiz Telefon numarası girebileceğim bir program arıyorum..

Döküman takibi derken istediğim şeyse Bilgisayarımda epey resimlerim var, bunların kontrolünü artık yapamıyorum, hem resimlerimin kayıtlarını tutabileceğim, hem de belgelerimin takibini tutabileceğim, iyi bir index yapan, araması kuvvetli bir program arıyorum..

Mümkünse bunlar tek programda olursa sevinirim..

Şimdiden Teşekkürler.
Azam hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 14/09/2007, 11:59   #2 (permalink)
Üye

Predator Adlı Üyenin Profil Grafiği

Aynı programla yapmak istediğiniz şey çok enteresan, Bireysel olarak her türlü organizasyon işlerinizi outlookun içerisindeki adres defteri, takvim/ajanda, görevler ile rahatça yapabilirsinin. Tekil kullanımlarda halen kağıt ve kalemin bütün yazılımlardan da pratik olduğuun savunanlardanım.

Diğer istediğiniz olay ise bambaşka, yukarıdaki iş için yapılmış bir programın resimlerinle ilgilenmesi hoş olurdu ama böyle bir program olduğunu sanmıyor olsada kimsenin kullanacağını sanmıyorum.

Böyle ihtiyaçlarınız için google picasa yada acdsee kullanabilirsin, Vista'da gelen tag ve indexing servisi ile düzenlemeni düzgün yaptığınız taktirde istediğiniz şeylere çok hızlı ulaşabiliyorsunuz. Aslında ihtiyacınıza yazılımın yapabileceği birşey yok, yazılımda kullansanız sonuçta kendinizin kategorilendirmesi gerekiyor, Kategorilendirmenizi düzgün yaptığınızda aradıklarınızda kendinizde klasörlerden bulabilirsiniz.
Predator hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 14/09/2007, 14:35   #3 (permalink)
007

ProJecT Adlı Üyenin Profil Grafiği

Ben ajanda xp kullanıyorum .. rehberi var , ajandası , not defteri özelliği ile istediğiniz notları ekliyebilrsiniz . yanlız note defterinde arama yok ama eğer ceviz.net diye bir yazı eklemişseniz klavyeden ceviz.net yazınca buluyor ama tabi title olarak eklemişseniz .. Görev ekle bölümü var istediğiniz saate bilgisayarı kapatıyor , istediğin saate sana mesaj bırakıyor ama öyle ötmüyor alarm lar gibi ..

sonra not defterine yazdığın bilgileri kendi yüklediği dizinde data.db istediğin zaman kaydet belki format attın at yine dizinine eski verilerinni tekrar oku .
ProJecT hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 14/09/2007, 14:44   #4 (permalink)
İptal Durumu

@Predator :

Söyledikleriniz mantıklı aslında, ben de şu anda klasörleme yöntemiyle verilerimi saklıyorum, etiket bulutu olayıyla sanırım işin biraz abartısına kaçtım, neyse, sizin yazdıklarınızdan sonra da böyle bir programa gerçekten ihtiyacım olmadığını anlamış oldum, en iyisi klasörleme yöntemine devam, bu hem dökümantasyon takibi, hem de resim takibi için iyi ve kolay bir yöntem..

Bunun dışında takvime ihtiyacım olmuyor, o yüzden Outlook kullanmayı düşünmüyorum ama yine de öneriniz için sağolun..

Konuyu buraya açmamın sebebi akşam aradığım bir dosyaya bilgisayarım olduğunu bile bile ulaşamamış olmamdı, sonunda buldum, ilgisiz bir dosya ismiyle kaydetmişim, tabi doğru isimle kaydetmeyince arşivcilikte ortadan kalkıyor ve bulunması iyice zorlaşıyor..

@ProJecT :

AjandaXP programı bana göre değil, işimi görmüyor ve bence bu işler için biraz ağır bir program, size de önerileriniz teşekkürlerimi sunarım..

İleride böyle birşeye ihtiyacım olursa sanırım kendim böyle bir program yazarım, eğer programı yazdıktan sonra ya da yazmadan önce hayatta olursam paylaşabilirim, tabi o zaman kadar Ceviz'in de hayatta olması gerekiyor..
Azam hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık