![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 10/2002 Yer: İstanbul
|
Merhaba, Bir sorunum var mesela bir linke bir kere tıklayacağım, Linkte Onclick'in içerisinde hangi alanın value'sunu değiştireceğinin bilgisi var." <input type=text name=(Onclikde BURASI var yani) " Şimdi ben onclick neticesinde ardı ardına 3 prompt ekranı açtırıp 3 prompt sonucundaki toplam değeri OnClick'de name'ini belirtiğim form alanı'nın value'suna bastırmak istiyorum. Ben aşağıdaki kod ile bir prompt'un value'sunu name'i sabit bir alana bastırıyorum ama dediğim gibi alan name'i sabit değil değişken name'i OnClick'de belirtmem lazım. <html> <head> <script language="javascript"> function editor(eklenenbilgi,e2,e3) { var sonhali; /*Name 'i burda belirtmek istemiyorum */ var mevcutbilgi=document.web.mesaj.value; var b1=document.write='[1b]'; var s1=document.write='[/1s]'; sonhali = mevcutbilgi+b1+eklenenbilgi+s1+e2+e3; document.web.mesaj.value=sonhali; document.web.mesaj.focus(); return; } </script> </head> <body> <a href="#" onClick="editor(prompt('Açıklama-1,Açıklama-2,Açıklama-3','Değer-1,Değer-2,Değer-3'))">İşleme Başla</a> <form name="web"> <input type=text name="mesaj" size="100"> <input type=text name="mesaj2"> </form> </body> </html>
| | #2 (permalink) |
| Geri Döndüm Üyelik Tarihi: 08/2002 Yer: İstanbul
| Kod: <html>
<head>
<script language="javascript">
function editor() {
var sonhali;
var mevcutbilgi=document.web.mesaj.value;
var b1=document.write='[1b]';
var s1=document.write='[/1s]';
var eklenenbilgi = prompt('Açıklama1','Varsayılan Değer');
sonhali = mevcutbilgi+b1+eklenenbilgi+s1;
var e2 = prompt('Açıklama2','Varsayılan Değer');
var e3 = prompt('Açıklama3','Varsayılan Değer');
sonhali += e2+e3;
document.web.mesaj.value=sonhali;
document.web.mesaj.focus();
return;
}
</script>
</head>
<body>
<a href="#" onClick="javascript:editor()">İşleme Başla</a>
<form name="web">
<input type=text name="mesaj" size="100">
<input type=text name="mesaj2">
</form>
</body>
</html>
Kolay gelsin
__________________ Özel İstanbul AR-EL Lisesi Mezunları Derneği |
| | |
| | #3 (permalink) |
|
Mubnet, İlgilendiğin için teşekkürler evet 3 prompt olayı tamam oluyor Bir de hangi name'e yazacağınız editor() parantez'i içerisinde belirtebilirmiyiz yani ben <a href="#" onClick="javascript:editor('mesaj')">İşleme Başla</a> <a href="#" onClick="javascript:editor('mesaj2')">İşleme Başla</a> Aşağıdaki kod gibi bir şey istiyorum, 3 prompt sonucunu bu name'lere yazsın. Ben bir şeyler denedim ama olmadı. Kod: <html>
<head>
<script language="javascript">
function editor(hanginame) {
var sonhali;
var mevcutbilgi=document.web.+hanginame+.value;
var b1=document.write='[1b]';
var s1=document.write='[/1s]';
var b2=document.write='[2b]';
var s2=document.write='[/2s]';
var b3=document.write='[3b]';
var s3=document.write='[/3s]';
var eklenenbilgi = prompt('Açıklama1','Varsayılan Değer-1');
sonhali = mevcutbilgi+b1+eklenenbilgi+s1;
var e2 = prompt('Açıklama2','Varsayılan Değer-2');
var e3 = prompt('Açıklama3','Varsayılan Değer-3');
sonhali += b2+e2+s2+b3+e3+s3;
document.web.mesaj.value=sonhali;
document.web.mesaj.focus();
return;
}
</script>
</head>
<body>
<a href="#" onClick="javascript:editor('mesaj')">İşleme Başla</a>
<a href="#" onClick="javascript:editor('mesaj2')">İşleme Başla</a>
<form name="web">
<input type=text name="mesaj" size="100">
<input type=text name="mesaj2" size="100">
</form>
</body>
</html>
| | #4 (permalink) |
| Geri Döndüm Üyelik Tarihi: 08/2002 Yer: İstanbul
|
Demek istediğinizi tam anlayamadım.Benim verdiğim kodda parametre yok.Siz bir parametre mi koymak ya da döndürmek istiyorsunız?Açıklarsanız tam olarak yardımcı olabilirim.
__________________ Özel İstanbul AR-EL Lisesi Mezunları Derneği |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 01/2003 Yer: İzmit
|
Selam, IE nin tanıdığı haliyle şu şekilde oluyor. *** <html> <head> <script language="javascript"> <!-- function editor(hanginame) { var sonhali; var mevcutbilgi=document.web.elements[hanginame].value; var b1=document.write='[1b]'; var s1=document.write='[/1s]'; var b2=document.write='[2b]'; var s2=document.write='[/2s]'; var b3=document.write='[3b]'; var s3=document.write='[/3s]'; var eklenenbilgi = prompt('Açıklama1','Varsayılan Değer-1'); sonhali = mevcutbilgi+b1+eklenenbilgi+s1; var e2 = prompt('Açıklama2','Varsayılan Değer-2'); var e3 = prompt('Açıklama3','Varsayılan Değer-3'); sonhali += b2+e2+s2+b3+e3+s3; document.web.elements[hanginame].value=sonhali; document.web.mesaj.focus(); return; } //--> </script> </head> <body> <a href="#" onClick="javascript:editor('mesaj')">İşleme Başla</a> <a href="#" onClick="javascript:editor('mesaj2')">İşleme Başla</a> <form name="web"> <input type=text name="mesaj" size="100"> <input type=text name="mesaj2" size="100"> </form> </body> </html> ********** Diğer browserlarla deneme imkanım olmadı. Uydurması size kalmış Kolay gelsin |
| | |
| | #6 (permalink) |
|
- Mubnet evet form'daki <input name'ini parametre olarak koymak istiyordum ilgine teşekkürler - Selim çok sağol düzeldi başka browser'larda çalışmasada olur bende (ie5) çalıştı
| | #7 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 01/2003 Yer: İzmit
|
İşe yaradığına sevindim. Bir de index numaraları ile denedim. Bana bu şekilde daha kullanışlı geldi. Özellikle javascript kodu asp ile kullanılacaksa. Aşağıda ******** <html> <head> <script language="javascript"> <!-- function editor(hanginame) { var sonhali; var mevcutbilgi=document.web[hanginame].value; var b1=document.write='[1b]'; var s1=document.write='[/1s]'; var b2=document.write='[2b]'; var s2=document.write='[/2s]'; var b3=document.write='[3b]'; var s3=document.write='[/3s]'; var eklenenbilgi = prompt('Açıklama1','Varsayılan Değer-1'); sonhali = mevcutbilgi+b1+eklenenbilgi+s1; var e2 = prompt('Açıklama2','Varsayılan Değer-2'); var e3 = prompt('Açıklama3','Varsayılan Değer-3'); sonhali += b2+e2+s2+b3+e3+s3; document.web[hanginame].value=sonhali; document.web[hanginame].focus(); return; } //--> </script> </head> <body> <a href="#" onClick="javascript:editor(0)">İşleme Başla</a> <a href="#" onClick="javascript:editor(1)">İşleme Başla</a> <form name="web"> <input type=text name="mesaj" size="100"> <input type=text name="mesaj2" size="100"> </form> </body> </html> ***** Kolay gelsin |
| | |
| | #8 (permalink) |
|
Evet, buda güzel tekrar teşekkür.
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |