Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Sistem > Uygulama Yazılımları / Hazır Betikler

LinkBack Seçenekler
Eski 09/09/2007, 00:47   #1 (permalink)
007

ProJecT Adlı Üyenin Profil Grafiği

Varsayılan Reset atmayı önlemek ?

Merhaba .. ben easy cafe yada akinsoft gibi yazılımların kullandığı sistemi merak ediyorum .. mesela bilgisayarı normal bir şekilde kapatamıyoruz ve kapatmaya kalktığımızda easy cafeye ayit hata raporu çıkıyor .

Peki bunu easy cafe yada akinsoft olmadan nasıl yapabiliriz ? yani bazı programlar var yada şaka tarzı ufak dosyalar ve bunları açmaya kalktığımızda bilgisayarımız reset atıyor . Merak ediyorumda bu işi nasıl engelliyorlar
ProJecT hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 09/09/2007, 01:27   #2 (permalink)
T13
İptal Durumu

Bilgisayarı yeniden başlatmak için ya da kapatmak için işlemciye ya da sistemin başka bir bölümüne gönderilen komutlar var, bu komutların çalıştırılması engelleniyor ya da bu komutlar sisteme gelince verilecek tepkiler bir başka program tarafından sisteme ulaşmadan önce tepki verilmesi sağlanıyor, yazılımsal olarak böyle, donanımsal olarak yeniden başlatmayı ya da kapatmayı engellemenin en kesin yolu elektrik fişini biyerlere gizlemek ve yeniden başlatma ve kapatma düğmelerini iptal etmek olurdu sanırım..
T13 hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 09/09/2007, 10:58   #3 (permalink)
İptal Durumu

Tetikleyici lazım.. Kapalı iken işlem yaptıramayız..
MOnurCe hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 09/09/2007, 12:29   #4 (permalink)
Üye

Predator Adlı Üyenin Profil Grafiği

Windowsta bahsettiğin işleri local policyler denetler, istersen registeryden mudahale edebilirsin, istersen basit birkaç scriptle, yada herhangi bir dil ile bu kontrolleri kullanabilirsin ancak büyün kapılar local policylere çıkar.
Predator hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 09/09/2007, 13:20   #5 (permalink)
İri Ceviz

KaravanaBatu Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: İskenderun

Okuduğuma göre System32 klasöründeki reset.exe açıldığında bilgisayar reset atıyormuş. Belki biz kasanın reset düğmesine bastığımızda reset.exe devreye giriyor ve bilgisayara reset atıyor olabilir. Belki çözüm burda olabilir.
KaravanaBatu hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 09/09/2007, 13:28   #6 (permalink)
T13
İptal Durumu

Reset düğmesine basıldığında yazılımsal bir olay gerçekleşmiyor bildiğim kadarıyla, o düğme doğrudan donanıma müdahale ediyor, tabi işlem yine donanım tarafında yazılımsal olarak tüm donanımın resetlenmesi olarak işlem görüyor..
Eski 09/09/2007, 13:48   #7 (permalink)
İri Ceviz

KaravanaBatu Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: İskenderun

reset.exe'yi başka yere taşıdım ve reset düğmesine bastığımda hiç bir sorun olmadan reset attı. Dikkatimi çeken şeyse bilgisayarı tekrar açtığımda yeni bir reset.exe'nin system32'de oluşmuş olmasıydı.
KaravanaBatu hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 09/09/2007, 15:01   #8 (permalink)
T13
İptal Durumu

Pardon, o halde ben yanlış anladım.

Peki bu tür programlar reset düğmesine basıldığını nasıl anlıyorlar ya da anlıyorlar mı, benim hatırladığım kadarıyla adı geçen programların hiçbirisi reset düğmesine basınca duruma müdahil olamıyorlardı, yanlış mı hatırlıyorum ?

Reset.exe dosyasını silince bunun tekrar oluşmasını sağlayan şey sanırım yine bu duruma müdahil olan programın kendisi, her açılışta reset.exe dosyasını kontrol ediyor olmalı..
Eski 09/09/2007, 16:35   #9 (permalink)
007

ProJecT Adlı Üyenin Profil Grafiği

reset.exe den kaynaklancağını sanmıyorum .. benim anlatmak istediğim düğmeye basip kapanması değil .. yani easy cafe kurulu bir bilgisayarı başlat - bilgisayarı kapat bölümünden kapatmaya kalktığımızda kapanmaması , hata vermesi .. google dan baya aradım ama olumlu bir sonuç bulamadım .
ProJecT hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 09/09/2007, 17:42   #10 (permalink)
T13
İptal Durumu

Bu durumu aşmaya mu çalışıyorsunuz yoksa böyle birşey mi yapmak istiyorsunuz ?

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık