![]() | |
| | #1 (permalink) |
| 007 Üyelik Tarihi: 08/2005
|
Merhaba .. ben easy cafe yada akinsoft gibi yazılımların kullandığı sistemi merak ediyorum .. mesela bilgisayarı normal bir şekilde kapatamıyoruz ve kapatmaya kalktığımızda easy cafeye ayit hata raporu çıkıyor . Peki bunu easy cafe yada akinsoft olmadan nasıl yapabiliriz ? yani bazı programlar var yada şaka tarzı ufak dosyalar ve bunları açmaya kalktığımızda bilgisayarımız reset atıyor . Merak ediyorumda bu işi nasıl engelliyorlar |
| | |
| | #2 (permalink) |
| İptal Durumu Üyelik Tarihi: 08/2007
|
Bilgisayarı yeniden başlatmak için ya da kapatmak için işlemciye ya da sistemin başka bir bölümüne gönderilen komutlar var, bu komutların çalıştırılması engelleniyor ya da bu komutlar sisteme gelince verilecek tepkiler bir başka program tarafından sisteme ulaşmadan önce tepki verilmesi sağlanıyor, yazılımsal olarak böyle, donanımsal olarak yeniden başlatmayı ya da kapatmayı engellemenin en kesin yolu elektrik fişini biyerlere gizlemek ve yeniden başlatma ve kapatma düğmelerini iptal etmek olurdu sanırım..
|
| | |
| | #4 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 08/2002
|
Windowsta bahsettiğin işleri local policyler denetler, istersen registeryden mudahale edebilirsin, istersen basit birkaç scriptle, yada herhangi bir dil ile bu kontrolleri kullanabilirsin ancak büyün kapılar local policylere çıkar.
|
| | |
| | #5 (permalink) |
| İri Ceviz Üyelik Tarihi: 06/2004 Yer: İskenderun
|
Okuduğuma göre System32 klasöründeki reset.exe açıldığında bilgisayar reset atıyormuş. Belki biz kasanın reset düğmesine bastığımızda reset.exe devreye giriyor ve bilgisayara reset atıyor olabilir. Belki çözüm burda olabilir.
__________________ Grup Vitamin ile ilgili herşey... |
| | |
| | #6 (permalink) |
|
Reset düğmesine basıldığında yazılımsal bir olay gerçekleşmiyor bildiğim kadarıyla, o düğme doğrudan donanıma müdahale ediyor, tabi işlem yine donanım tarafında yazılımsal olarak tüm donanımın resetlenmesi olarak işlem görüyor..
|
| | |
| | #7 (permalink) |
| İri Ceviz Üyelik Tarihi: 06/2004 Yer: İskenderun
|
reset.exe'yi başka yere taşıdım ve reset düğmesine bastığımda hiç bir sorun olmadan reset attı. Dikkatimi çeken şeyse bilgisayarı tekrar açtığımda yeni bir reset.exe'nin system32'de oluşmuş olmasıydı.
__________________ Grup Vitamin ile ilgili herşey... |
| | |
| | #8 (permalink) |
|
Pardon, o halde ben yanlış anladım. Peki bu tür programlar reset düğmesine basıldığını nasıl anlıyorlar ya da anlıyorlar mı, benim hatırladığım kadarıyla adı geçen programların hiçbirisi reset düğmesine basınca duruma müdahil olamıyorlardı, yanlış mı hatırlıyorum ? Reset.exe dosyasını silince bunun tekrar oluşmasını sağlayan şey sanırım yine bu duruma müdahil olan programın kendisi, her açılışta reset.exe dosyasını kontrol ediyor olmalı.. |
| | |
| | #9 (permalink) |
| 007 Üyelik Tarihi: 08/2005
|
reset.exe den kaynaklancağını sanmıyorum .. benim anlatmak istediğim düğmeye basip kapanması değil .. yani easy cafe kurulu bir bilgisayarı başlat - bilgisayarı kapat bölümünden kapatmaya kalktığımızda kapanmaması , hata vermesi .. google dan baya aradım ama olumlu bir sonuç bulamadım .
|
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |