![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Lorem ipsum dolor... Üyelik Tarihi: 02/2007 Yer: Ankara
|
jQuery ile bir formdaki tüm alanları nasıl bir dizi haline getirebilirim. Örneğin "formum" id'li formdaki "ad", "soyad" ve "yorum" verilerini alacağım ama nasıl? Referans sayfasında "$("input[@type=text]").serialize();" gibi bir örnek var. Bunu "$("input").serialize();" yaparak inputları seçebiliyorum ama textarea verilerini alamıyorum. Prototype'daki gibi tüm formu birleştiren bir fonksiyonu yok mu jQuery'nin?? Düzeltme: "$("textarea").serialize();" diyerek textarea'ları da seçebiliyorum ama istediğim bir formdaki tüm elemanların dizi haline gelmesini istiyorum... |
| | |
| | #4 (permalink) |
|
Arkadaşlar bir plug-in buldum. Küçük bir şey. Prototype ile aynı işlevi gerçekleştiriyor: Kullanımı: To retrieve a hash of key/value pairs, just call the plugin on any jQuery form object: Kod: var params = $('#myForm').fastSerialize();
Kod: $.post('/path/to/script', $('#myForm').fastSerialize());
Kod: var params = $('#myForm').fastSerialize();
var fragment = $.param( params );
Plug-in kaynak kodu: Kod: $.fn.fastSerialize = function() {
var a = [];
$('input,textarea,select,button', this).each(function() {
var n = this.name;
var t = this.type;
if ( !n || this.disabled || t == 'reset' ||
(t == 'checkbox' || t == 'radio') && !this.checked ||
(t == 'submit' || t == 'image' || t == 'button') && this.form.clicked != this ||
this.tagName.toLowerCase() == 'select' && this.selectedIndex == -1)
return;
if (t == 'image' && this.form.clicked_x)
return a.push(
{name: n+'_x', value: this.form.clicked_x},
{name: n+'_y', value: this.form.clicked_y}
);
if (t == 'select-multiple') {
$('option:selected', this).each( function() {
a.push({name: n, value: this.value});
});
return;
}
a.push({name: n, value: this.value});
});
return a;
};
|
| | |
| | #6 (permalink) |
|
Sorunu tam anlamadım ama galiba toplanan verileri direkt jQuery değişkeni haline getirmekten bahsediyorsun? Eğer doğru anladıysam aşağıdaki örnek yardımcı olacaktır... Örnek Form: Kod: <div id="content"></div> <div id="loader">Yükleniyor...</div> <form id="formum"> <input name="ad" id="ad"/> <input name="soyad" id="soyad"/> <textarea name="yazi"></textarea> <input type="radio" name="radyo" value="birinci" selected> <input type="radio" name="radyo" value="ikinci"> <input type="checkbox" name="cek"> </form> <a href="#" onclick="javascript:verileriGonder();" >Gönder</a> Kod: function verileriGonder(){
$('#loader').css( {display: 'block'} );
var keyword = $('#formum').fastSerialize();
alert(keyword);
$.ajax({
type: 'POST',
url: 'ajax.asp',
data: keyword,
success: function(msg) {
$('#content').html(msg);
$('#loader').css ( { display: 'none'} );
}
}