![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 09/2007
|
merhabalar aynı konuyu php bölümünde açmıştım ama sanırım burası daha uygun. sınav sonuçlarını sorgulamak için bir form oluşturdum. BlueNight arkadaşın büyük yardımlarıyla. karşı php dosyasınıda tamamladım veritabanından gayet güzel sorgu yapıp listeliyorum. fakat şöyle bir problemim var. ben texboxlara yeterli karakter sayısı girilmeden(yani 3 karakter birine 4 karakter diğerine) Formumun submit edilmemesini ve uyarı vermesini istiyorum. ve mümkünse sonuçların span ile tanımlayacağım bölümde gösterilmesini istiyorum. bunun için eyceks den yararlanıp formumu düzenledim. (aşağıda yolluyorum) ancak bununla veri bile alamıyorum sayfama öğrenci no kısmı 4 karakter , adısoyadı kısmı ise 3 karakter olmalı değil ise uyarı vermeli. bunu nasıl yapabilirim. yanlışım nerede? Kod: <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" /> <title>Sınav Sonuç Sorgulama Formu</title> <script type="text/javascript" src="eyceks/eyceks.js"></script> <script type="text/javascript"> function islemYap(){ // formdan verileri al var ogrno = document.getElementById('ogrno').value; var adis = document.getElementById('adis').value; // alınan verileri yolla, sonucu geri al var sc = "ogrno="+fc_(ogrno)+"&adis="+fc_(adis); JXP(1, "sonuc_alani", "oku.php", sc); // forma girilen verileri temizle document.form_1.reset(); } </script> <style type="text/css"> #kapsayici{ margin:0 auto; width: 590px; height: 100%; overflow: hidden; font: normal 11px Verdana } #form_alani { background-color: #c3d9ff; width: 570px; height: 160px; padding: 10px; valign: center } #sonuc_alani { background-color: #b5edbc; /* #cdeb8b */ width: 570px; height: 160px; padding: 10px; overflow: auto; valign: center } </style> </head> <body> <div id="kapsayici"> <div id="form_alani"> <form method="post" name="form_1" action="javascript:void(0);"> <P align=center><FONT face=Tahoma color=#0099ff><STRONG>Sınav Sonuç Sorgulama</STRONG></FONT></P> <p> Sınav seçiniz <br /> <select name="sn" id="sn"> <option value="100">ÖSS</option> <option value="101">OKS</option> <option value="102">İLK 6</option> <option value="103">İLK 7</option> <option value="104">LİSE 1</option> <option value="105">LİSE 2</option> <option value="106">LİSE 3</option> </select> </p> <p> Öğrenci no <br /> <input type="text" size="10" id="ogrno" value="" maxlength="4"/> </p> <p> Adınızın ilk 3 harfi <br /> <input type="text" size="10" id="adis" value="" maxlength="3"/> </p> <p> <button type="button" onclick="islemYap()">Gönder</button> <input type="reset" name="reset" value="Temizle" /> </p> </form> </div> <div id="sonuc_alani"> </div> </div> </body> </html> |
| | |
| | #2 (permalink) | |
| Ceviz Kıracağı Üyelik Tarihi: 06/2006 Yer: Kocaeli
| PHP Kodu: Alıntı:
şeklinde değiştir.istediğin olacaktır.Kollay Gelsin. | |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |