![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 01/2007
|
arkadaşlar css ile tasarıma yöneldim.Ben tablolarla çalışan biriydim.Yeni standartlara göre artık demode oldu bildiğiniz gibi.Şimdi benim şöyle bir sorunum var ana sayfada 4 tane div ve bunların içinde haberler var.Fakat ben bunları yanyana bir türlü koyamadım üst üste geliyorlar.Aşağıda resmini görüyorsunuz:![]() Bunları yanyana ve aralarında 2px boşluk olacak şekilde nasıl yerleştiririm.Birde şurda takıldım.Sol taraftaki kutular float:left sağdakiler float:right olarak ayarlı.Ben ortaya bir kutu daha eklemek istesem nasıl yapacağım. Buda kullandığım kod: Kod: <divstyle="float:left;width:200px;height:90px;background:#fff"> <divstyle="padding:2px;background:#FF00FF;margin-bottom:2px;border:solid 1px #000">Başlık</div> <divstyle="border:dotted 1px #000;color:black;padding:2px;"> Haber İçerik Haber İçerik Haber İçerik Haber İçerik Haber İçerik Haber İçerik Haber İçerik Haber İçerik Haber İçerik Haber İçerik Haber İçerik Haber İçerik <asp:HyperLinkrunat="server"NavigateUrl="~/Default.aspx">Devamı...</asp:HyperLink> </div> </div> <divstyle="margin-bottom:2px;float:right;width:200px;height:90px;background:#fff;"> <divstyle="padding:2px;background:#FF00FF;margin-bottom:2px;border:solid 1px #000">Başlık</div> <divstyle="border:dotted 1px #000;color:black;padding:2px;"> Haber İçerik Haber İçerik Haber İçerik Haber İçerik Haber İçerik Haber İçerik Haber İçerik Haber İçerik Haber İçerik Haber İçerik Haber İçerik Haber İçerik <asp:HyperLinkID="HyperLink1"runat="server"NavigateUrl="~/Default.aspx">Devamı...</asp:HyperLink> </div> </div> <divstyle="margin-top:2px;float:left;width:200px;height:90px;background:#fff"> <divstyle="padding:2px;background:#FF00FF;margin-bottom:2px;border:solid 1px #000">Başlık</div> <divstyle="border:dotted 1px #000;color:black;padding:2px;"> Haber İçerik Haber İçerik Haber İçerik Haber İçerik Haber İçerik Haber İçerik Haber İçerik Haber İçerik Haber İçerik Haber İçerik Haber İçerik Haber İçerik <asp:HyperLinkID="HyperLink2"runat="server"NavigateUrl="~/Default.aspx">Devamı...</asp:HyperLink> </div> </div> <divstyle="margin-top:2px;float:right;width:200px;height:90px;background:#fff;"> <divstyle="padding:2px;background:#FF00FF;margin-bottom:2px;border:solid 1px #000">Başlık</div> <divstyle="border:dotted 1px #000;color:black;padding:2px;"> Haber İçerik Haber İçerik Haber İçerik Haber İçerik Haber İçerik Haber İçerik Haber İçerik Haber İçerik Haber İçerik Haber İçerik Haber İçerik Haber İçerik <asp:HyperLinkID="HyperLink3"runat="server"NavigateUrl="~/Default.aspx">Devamı...</asp:HyperLink> </div> </div> |
| | |
| | #2 (permalink) |
| İri Ceviz Üyelik Tarihi: 06/2004 Yer: İskenderun
|
Katmanları yanyana koyma hakkında minik bir kod parçası koydum. Hepsine float:left; koyup margin ile aralarındaki uzaklığı belirtebilirsin. CSS KODU: Kod: .div1, .div2, .div3, .div4{
float:left;
margin-left:5px;
}
.div1{
background-color:#666666;
}
.div2{
background-color:#339966;
}
.div3{
background-color:#FF0000;
}
.div4{
background-color:#66CC66;
}
Kod: <div class="div1">Deneme1</div><div class="div2">deneme2</div> <div class="div3">deneme3</div><div class="div4">deneme3</div> Kolay Gelsin...
__________________ Grup Vitamin ile ilgili herşey... |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 07/2006 Yer: İstanbul
|
Div içine div etiketi olunca ve float verilmişse böyle sorun oluyor. Bunun için clear kullanılabilir. Yani: PHP Kodu:
__________________ Flickr |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 01/2007
|
Selfblood bu şekildede olmuyor malesef.Divler hala üst üste duruyor.Ben şu şekilde bir çözüm getirdim.İçerik sayfasınıda 2 divle böldüm üst taraftakine 2 kutu alt taraftakine iki kutu koydum sorun çözüldü.Aynı sorunu yaşayan arkadaşlara duyrulur.
|
| | |
| | #6 (permalink) |
| Micy Üyelik Tarihi: 10/2006 Yer: Bursa
|
Birine örnek olsun diye gelişmiş bir DIV kolonlama yazmıştım. Biraz incelersen fikir kazanabilirsiniz; http://rapidshare.com/files/53825643/index.html
__________________ The End..! |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |