Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Genel Konular > Kültür ve Sanat

LinkBack Seçenekler
Eski 01/08/2003, 12:14   #1 (permalink)
Gezgin

Sahin Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Kuzey Kutbu
Varsayılan Okan Bayülgen

Siz nasıl bilirsiniz zat-ı muhterem istanbul beyefendisi Okan Bey'i? Ekşi sözlükü karıştırırken rastladım aşağıdaki sözlerine oldukça ilginç geldi bana.

Alıntı:
aktüel dergisiyle yaptığı bir konuşmaymış bu:

“ – siz aslında küçümsenmekten korkuyor olabilir misiniz?

hayır. benim derdim şu: köylülerden nefret ediyorum çünkü şehirliyim. kaç kuşaktır istanbullu olan bir ailedenim. türk olmanın gustosunu, zevkini bilmeyenlere, çıkarmayanlara köylü diyorum, onlardan nefret ediyorum ve onları küçümsüyorum. onlar salak! ben istanbullu olmayanları küçümsüyorum, paris’te, londra’da yaşayanları seviyorum….”
Eski 01/08/2003, 12:19   #2 (permalink)
mingitaw

Mingitau Adlı Üyenin Profil Grafiği

Ne diyelim...
Ancak bir şairin şiiri vardı Köylülerden Nefret ediyorum diye baştan beni afakanlar basmıştı ama sonuna gelince, köylü tabirini aşağılama olarak kullanmış fakat bildiğimiz mana da köylü değil, başka şeyleri kastettiğini anladım.
Mingitau hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 01/08/2003, 13:09   #3 (permalink)
...

HunTER Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: İstanbul

Adamın tarzı bu yadırgamamak lazım.. Yınede ben sevıyorum kendısını..
HunTER hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 01/08/2003, 13:19   #4 (permalink)
READ ONLY

Yer: MERSİN

Alıntı:
Orjinal mesajı gönderen Axion
Ne diyelim...
Ancak bir şairin şiiri vardı Köylülerden Nefret ediyorum diye baştan beni afakanlar basmıştı ama sonuna gelince, köylü tabirini aşağılama olarak kullanmış fakat bildiğimiz mana da köylü değil, başka şeyleri kastettiğini anladım.
bende öyle düşünüyorum... Yoksa böyle bir cümleyi söylemek cesaret ister. Hele bir de Türkiye'de (gerçek manada) köylü sayısı düşünürsek...
MEHMET hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 01/08/2003, 13:28   #5 (permalink)
chosen

Junkie Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: zion

bende kendisini seviyorum ama insanları küçümsemek bence sadece acizliktir. başka şeyleri kastedior ama genede iğneleme var ne yani köylüler çok mu cahil köylüler salak mı bende köyden geldim ama şuan onun milyonlarca katı kadar bilg biliorum o da bilgisayardan bilişimden anlamıyor o da eşşek o zaman..!
Eski 01/08/2003, 13:30   #6 (permalink)
Yunus ÖZAY

yemre Adlı Üyenin Profil Grafiği

adam bu ya tarzı yani bi şekilde birilerini aşağılayarak ön plana çıkıyor konuklarını bile aşağılıyor napcan
Eski 01/08/2003, 13:31   #7 (permalink)
...

Alıntı:
Türk olmanın gustosunu, zevkini bilmeyenlere, çıkarmayanlara köylü diyorum...
Adam senı kastetmıyor zaten Junkie.. Sen bu tanıma uymuyorsun degılmı? Ama ben sehırde yasayıpta bu tanıma uyan cok kısı tanıyorum.. Sanırım bu durumda sadece hak vermek gereklı..
Eski 01/08/2003, 13:38   #8 (permalink)
...

Ve bu adamın bı sozunu cok sevıyorum.. "Biz kendimizi ciddiye almıyoruz" yanı adam kendısınıde assagılıyor, ekıbını.. Aslında yaptıgı sey kendısıyle dalga gecmek.. Yada kendısını abartan, kendısını fazla cıddıye alanlarla.. Kı bu yuzden ovgulerı kabul etmıyor..

Pekı bunun bıze yararı ne.. Bılmem acıkcası ben dıger programlarda sırtının sıvazlanmasına alısmıs konukların zagaya cıktıgında afallamasından rezıl rusva olmasından haz alıyorum.. Cunku zaten bu ınsanlar kendılerıne gosterılen saygıyı hakketmıyor.. Medyada fazlasıyla cıddıye alınıyor.. Zagada ıse taslar yerıne oturuyor ve herkes aıt oldugu mevkıye gecıyor.. Kı dıkkat edersenız zaga da saygıyı hakeden hıc bı konuk assagılanmıyor..
Eski 01/08/2003, 13:43   #9 (permalink)
chosen

Junkie Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: zion

o tanm doğru ama köylüleri küçümsemesi gerzeklik. Köylü olmasa ekmeği nası yapcak sütü nasıl iççek ? programda inek tavuk mu beslicek ?
Eski 01/08/2003, 15:00   #10 (permalink)
Registered User

Programlarina rastlarsam mutlaka sonuna kadar seyrederim. TV/show dunyasindaki en begendigim vatandaslardan birisi... Cem Yilmaz olmasa belki ilk sirayi Okan Bayulgen alirdi benim icin...
acemi hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık