![]() | |
| | #2 (permalink) |
| Silversword Üyelik Tarihi: 07/2003 Yer: Antalya
|
mac adresi çeşitli programlar ile değiştirilebiliyor. Dışarıdan birisi sizin mac adresiniz ile giriş yapabilir. O yüzden yamacına wep/wpa korumasıda ekleyebilirsin. Şöyle bir soru soracaksın benim mac adresimi nereden bilsin ki ? Eğer veriler şifrelenmeden (wep/wpa, ipsec vs) gidip geliyorsa. Tüm paketlerde mac adresleri yazar. Kırmaya hevesli birisi radyo dinler gibi mac adresinizi öğrenip. Kendi mac adresini bununla değiştirebilir. Yine wep/wpa şifreleri de kısa olduklarında dakikalar içerisinde kırılabiliyorlar. Kırıldıktan sonra yine mac adresini öğrenmek kolay. Yüksek karakter içeren şifrelerde ağ iletişimini az da olsa yavaşlatacaktır. Değer mi siz karar verceksiniz. Bana mac koruması yetiyor çünkü son katta oturuyorum komşularım pc den anlamaz ... Wireless ağınız şifresiz olsa bile dosya paylaşımlarınızı şifreledikten sonra dosyalarınız için endişelenmenize gerek yok. Şirket ağı ise net için isa serer, proxy vs ile bağlatabilirsiniz. Bu arada ilk yapacağınız güvenlik önlemi ssid yi gizlemek olsun derim ben.
__________________ ||||Revlis||||| |
| | |
| | #3 (permalink) |
| İptal Durumu Üyelik Tarihi: 08/2007
|
MAC sınırlamasından önce Relvis'in de belirttiği gibi Wireless Bağlantısını gizli konumda tutmak en iyisi, yapılan Wireless aramaları sonucunda sonuç çıkmadığında genelde çok fazla uğraşılmıyor ancak gizli SSID'ler de bulunabiliyor diye biliyorum, onun dışında MAC ID'nizin başkalarının eline geçmesine izin vermeyiniz, eğer 3. şahısların eline geçerse MAC ID spoof programlarıyla Modem'e giden MAC ID spoof edilip Wireless ağınıza erişim sağlanabilir..
|
| | |
| | #5 (permalink) |
| İptal Durumu Üyelik Tarihi: 08/2007
|
SSID : Session ID (Oturum İsmi, Oturum Numarası) Çevrenizde bulunan bilgisayarların sizin Wireless bağlantınızı görememeleri için, eğer isim gizli olursa bağlantı da bilgisayarlarda görünmez, kendi bilgisayarınızda bağlantıyı elle ekleyebilirsiniz, böylece güvenliği biraz daha arttırmış olursunuz.. |
| | |
| | #6 (permalink) |
| iptal dumuru Üyelik Tarihi: 07/2003 Yer: burasi
|
ek bilgi ile verilmis olan yanlis bilgiyi düzelteyim... mac adresi hic bir zaman sifrelenmez ne webde nede wap2'de web oldukca kolay kirilabilen bir sifrelenem sekli wap2 kullanin ve sifrenizi saglan (uzun icinde sayilar buyuk kucuk harf bulunduran seysiler) tutun kolay gelsin not: kendime ait wlan kartim hic olmadi
__________________ ispartakule toki |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |