![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 05/2007
|
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN"> <html> <head> <title>Untitled</title> <SCRIPT language=JavaScript> function topla() { var reklam,cam,deger aa1 = isNaN(parseInt(document.tstest.a1.value))? 0 : parseInt(document.tstest.a1.value); Marx1 = isNaN(parseInt(document.tstest.marka1.value)) ? 0 : parseInt(document.tstest.marka1.value); if(aa1=='') Mar1 = Marx1 else if(Marx1=='') Mar1 = aa1 else Mar1 = Marx1*aa1 document.tstest.toplam.value = Mar1; </SCRIPT> </head> <body> <form name="tstest" action="Hesapla2-1.asp" method=post ID="Form1"> <select name="marka1" style="width:500px;" style="font: normal 11px Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;color: BLACK;" onchange="topla();" ID="Select1"> <option value="" selected>seç</option> <option value="10_32">deneme</option> </select> <input style="font: normal 11px Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;color: RED;width:30px;" type="text;" maxlength="3" name="a1" onchange="topla();"> SONUC:<input type="hidden" name="SONUC" value=""> <input type="hidden" name="yaz" value=""> <input type="submit" name="silButon" class="Main" value="tamam"/> </form> </body> </html> BURADAKİ SORUM ŞU BEN marka1 SELECTİNİ YUKARIDAKİ JAVASCRİPT KODUNA GÖNDERİYORUM VE a1 DEĞERİNİ GÖNDERİYORUM BU İKİSİNİ ORDA ÇARPTIKTAN SONRA SONUC İNPUT DEĞERİNE ATIYORUM. ŞİMDİ BENİM BURDA SORMAK İSTEDİĞİM BEN BU İŞLEMİ SELECT DE BELİRLEDİĞİN 10_32 DEĞERİNİ İKİYE AYIRIP 2. DEĞER OLAN 32 İLE A1 DEĞERİNİ ÇARPIP yaz DEĞERLİ İNPUYA YAZDIRMAK İSTİYORUM. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM ARKADAŞLAR. BU KONUDA YARDIM EDEBİLECEK ARKADAŞ VARMI |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Varlığa izin veren boşluk Üyelik Tarihi: 04/2004 Yer: İstanbul
|
* Başlıkta YARDIM ifadesinin geçmesine * Büyük harfle yazmaya * Kalın yazmaya gerek yok. Bu hususlara dikkat edelim. ----------------------------------------------------- * topla() fonksiyonuna a1 input unun ve select in id degerlerini gönderebilirsin. * topla('a1', 'marka1'); function topla(input,select) { var a1 = document.getElementById(input); var marka = document.getElementById(select); var toplam = a1.value + marka.options[marka.selectedIndex].value.split("_")[1]; //....diger document.getElementById('hede').value erisimleri vs... } }
__________________ Ceviz Viki | Vikipedi | VikiKitap | VikiKaynak | VikiSözlük | VikiSöz | Wikipedia | Wikibooks |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |