![]() | |
| | #3 (permalink) |
| Luke is back... Üyelik Tarihi: 05/2002 Yer: ../Dark_Side
|
@Askenaz : Bu çok açık değil mi? Adam gelip JS bölümüne sormuş zaten. Adama bir de bunu JS ile yapabilirsin demeye gerek yok. Vaktim olunca buna bir yanıt yazacağım. Quirksmode FindPos fonksiyonu, style.position = 'absolute', style.left, style.top gibi şeylerle bi şeyler karalayacağım. Sanırım senin bir önceki soruna da yanıt olacaktır.
__________________ Do or do not. There is no try. |
| | |
| | #4 (permalink) |
| İptal Durumu Üyelik Tarihi: 08/2007
|
Aslında bende açıkça çözümü anlatacaktım ama daha sonra soru birçok konuyu içinde barındırdığı için takıldığı yerlerde soru sorması gerektiğini söylemek için öyle birşey yazmıştım ama ben işin mantığı konusunda biraz bilgi vereyim en iyisi.. Önce 1. div'in pozisyonunu bulup, daha sonra bu div'in pozisyonuna göre 2. div'in pozisyonunu yine css parametreleri ve direktifleriyle belirleyebilirsiniz.. Şimdilik kısaca bir bilgi verdim, kısa zamanda konuyla ilgili örnek bir kod yazarım eğer vaktim olursa.. |
| | |
| | #5 (permalink) |
|
Neyse artık... Ufak bir örnek. Kodları incele. Olabildiğince basit olmasına çalştım Kod: <html>
<head>
<script language=javascript>
function findPos(obj) {
var curleft = curtop = 0;
if (obj.offsetParent) {
curleft = obj.offsetLeft
curtop = obj.offsetTop
while (obj = obj.offsetParent) {
curleft += obj.offsetLeft
curtop += obj.offsetTop
}
}
return [curleft,curtop];
}
function ShowMenu(obj)
{
var pos = findPos(obj);
var div = document.getElementById('DIV_Menu');
div.style.position = 'absolute';
div.style.left = pos[0] + 'px';
div.style.top = pos[1] + 'px';
div.style.display = 'inline';
div.innerHTML = 'Üzerine gelinen içerik : ' + obj.innerHTML;
}
function HideMenu()
{
document.getElementById('DIV_Menu').style.display = 'none';
}
</script>
<body>
<div style="border:1px solid blue;background-color:whitesmoke;width:300px;padding:10px;">
<div onmouseover="ShowMenu(this)" onmouseout="HideMenu()">Bu satırın üstüne gelin (DIV)</div>
<br>
</div>
<div id="DIV_Menu" style="display:none;width:100px;background-color:red;color:white;"></div>
</body>
</html>
| | |
| | #6 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 05/2007 Yer: Zonguldak
|
<html> <head> <meta http-equiv="Content-Language" content="tr"> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254"> <title>Katman konumlandırma denemesi</title> <script> function dene(){ var i=document.getElementById('ilkdiv').style.height; document.getElementById('sonrakidiv').style.top=i+ '50px'; } </script> </head> <body bgcolor="#9F9E60" onload=dene();> <p> </p> <div style="position: absolute; width: 194px; height: 31px; z-index: 1; left:67px; top: 19px" id="ilkdiv"> Deneme Çalışması</div> <div style="position: absolute; width: 194px; height: 31px; z-index: 1; left:67px; " id="sonrakidiv"> İkinci Katman</div> </body> </html> gibi bir deneme yaptım ama olmadı. |
| | |
| | #7 (permalink) |
|
Bir kere style tanımlamalarına güvenerek yapmak yerine dinamik olarak DIV'in konumunun hesaplanması daha sağlıklıdır, ama sen bizim metodu tercih etmiyorsun sanırım. İkinci olarak style.height değeri bir string'dir, yani onu tamsayı olarak kullanmak istiyorsan parseInt(div.style.height) tarzında dönüştürme yapıp kullanman gerekir (ki sende ki problemin kaynağı bu olabilir). Kolay gelsin.
| | |
| | #8 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 05/2007 Yer: Zonguldak
|
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim Senin metodun daha kullanışlı ama benim css bilgim zayıf olduğu için karmaşık geldi. Sanırım sizin metodunuz daha kullanışlı çok teşekkür ederim. Şurayı söylermisin ikinci katmanı birinci üzerinde değilde mesela 30 px altında çıkarmak istiyorum. Nasıl değiştirmem gerekir. |
| | |
| | #9 (permalink) |
|
Şöyle bi şey olmalı (benim koda göre) Kod: ... div.style.top = (pos[1] + 30) + 'px'; ... Kod: ... div.style.top = (pos[1] + obj.offsetHeight) + 'px'; ...
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |