![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 07/2003
|
xml dosyasına client tarafında (kendi bilgisayarımda kayıt yapabiliyorum) acaba web server daki (sunucu tarafındaki) xml dosyasına yeni kayıt nasıl ekleyebilirim. bildiğim kadarı ile bir çok yolu var. ama ben php veya asp desteklemeyen web sunucularda bu işlemi nasıl yaptırılabilirim. konun özü şu bir program hazırlıyorum. bu program,(atıyorum yemek tarifleri) offline olarak çalışabilecek, çalışırken istemci tarafındaki xml dosyasını veri dosyası olarak kullanacak. Online olarak ta web sunucudaki xml dosyasına yeni bir yemek tarifi ekleyebilecek.Bu xml dosyasına başkaları tarafından eklenmiş yemek tariflerini bulup istemci tarafındaki xml dosyasına ekleyebilecek.Yani hem offline hemde online olabilecek. programın istemci tarafındaki işlemlerinde bir zorluk yaşamıyorum ama dediğim gibi web server daki xml dosyasına kayıt ekleme,silme v.s. işlemleri php ve asp olmadan beceremedim.Php veya asp kullanmama isteğim bu program bitince internette ücretsiz dağıtımını yapacağım. O zaman bu programı kullanmak isteyen web site sahipleri bu programı sadece php veya asp destekleyen web serverlarda kullanabilecekler bildiğiniz gibi ücretsiz bu hizmeti veren web hosting sayısı çok az.Bu programdan herkesin yararlanabilmesi için,(free web hostinglerin mesele tripod gibilerde de kullanabilecek) veritabanı kullanmayıp, ona yakın olan xml teknolojisini kullanmak gerektiğine kanaat ettim ama doğrumu düşündüm bilemiyorum.Sizin bana önereceğiniz başka bir yol var ise onlarıda deneyebilirim.Ama kesinlikle veri tabanı kullanmamak taraftarıyım.Mesela sunucu tarafına ziyaretçi tarafından bir text dosyası yaratıp,içine yazıp kaydettirebilirsem o sistemde kullanabilir. yardımlarınız için teşekkür eder tüm forum okuyucularına selamlarımı sunarım. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Geri Döndüm Üyelik Tarihi: 08/2002 Yer: İstanbul
|
Böyle birşeyi sunucu tarafşı bir dille yapabilirsin(PHP, ASP gibi).Ancak XML hem şuan emekleme aşamasında, eksikleri var hem de örneğin MySQL veritabanından daha hızlı olmaz.Seni çok iyi anlıyorum, ben de aynı şeyleri düşünüyorum.Düşündüklerin mantıklı.Ancak bence XMLin biraz daha gelişmesini, herşeyin yerli yerine oturmasını beklersen daha iyi olur diyorum.Ayrıca zaten buna benzer konular daha önceden forumda sorulduğu için şütfen foruma bir gözat. Benim bildiğim kadarıyla JSdeki bazı yetkilerden dolayı, istemci tarafına da kayıt yapıl(a)mıyor.Peki sen bunu nasıl yapıyorsun?
__________________ Özel İstanbul AR-EL Lisesi Mezunları Derneği |
| | |
| | #3 (permalink) |
|
ilgin için teşekkür ederim mubnet. istemci tarafındaki sorunu halletme meselesine gelince. bu program istemci tarafında tarayıcı olarak kullanılmadığı için JS yetkileri ile falan uğraşmak durumunda değilim. programı delphi ile yazıyorum parse işlemlerini yaptırıp kendi tarafındaki local dosyaya yazdırıyorum,kapatıp kaydedebiliyorum.Yani webdeki xml dosyasının bir kopyası local olarak duruyor.Benim demek istediğim sadece webdeki dosyaya ekleme yapmak ve daha sonradan bu eklentileri (sadece eklenenleri, kendi local dosyasında olmayanları) kendi dosyasına transfer edebilmek. selamlar |
| | |
| | #5 (permalink) |
|
ilgin için teşekkür ederim Hunter asp,php ve dediklerinin hepsi bu işi görebilir.Ama esas olan bunlardan en az birinin tüm web hostinglerce desteklenmesi gerekiyor.Örnek tüm web hostingler asp yi desteklese asp kodları ile kayıt yazdırabilirim.benim amacım sadece kendimin kullanacağı değil herkes tarafından her web serverda kullanılabilecek genel bir program yazmak.Bu nedenle hepsinin standart olarak kullandığı yöntem veya araç nedir onu bulmak. web sunucusunun ziyaretçiye xml veya herhangi bir dosyanın içine yazma,dosyayı kaydetme izninin vermesi gerekiyor. Bildiğiniz gibi bu tür yazma işi sadece veritabanlarında olabiliyor. asp ve php dışında dosya işlemlerinin DOM,JAVA,SAX,ADO,gibi araçlarlada yapılabildiğini duydum.Sorun tamamen bütün web serverların desteklediği yöntemi bulmak. selamlar |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Gezgin Üyelik Tarihi: 05/2002 Yer: Kuzey Kutbu
|
XML bence iyi bir seçim ama tüm serverlerin desteklediği bir sistem ya da yöntem maalesef yok. Bunun yerine en çok destekleneni seçmeni tavsiye ederim ya da asp versiyonu, php versiyonu diye iki ayrı versiyon yazmanı öneririm. Ha birde yardım istersen bu projeyi proje.ceviz.net e taşımanı öneririm
__________________ Merdi kıpti şecaat arz ederken sirkatin söyler! |
| | |
| | #7 (permalink) |
|
teşekkürler şahin bende internette 1-2 haftadır bu konularda araştırma yaptım ama bir netice alamamıştım.Bende senin fikrine yakın duruyordum.Acaba bilmediğim bir sistem varmıdır diye foruma yazdım.Sizin düşüncelerinizlede öyle yapılması gerektiğine inanmaya başladım.Bu programı asp ve php versiyonu değilde,aynı program üstünde asp ve php seçenekli olarak yapmak daha akılcı olur.ileride xml geliştikçe yeni versiyonları üretilebilir. ilgilenen tüm arkadaşlara teşekkür ve selam ederim. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |