Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Web & Grafik > Web Tasarım

LinkBack Seçenekler
Eski 14/08/2007, 00:35   #1 (permalink)
Üye

Varsayılan Safari Browser Problemi

Dreamweaver CS3 de CSS'ler ve Div ler ile hazırladıgım web sitesi...

PC de Explorer da ve surumlerınde.
Avant Browser ve surumlerınde..
Opera Browser ve surumlerınde gayet sorunsuz calısmakta yalnız.

Safarı ve Fırefox da ve surumlerınde actıgımda nedenını bılmedıgım sekılde bı bozukluk meydana gelıyor...

bu konuda bana yardımcı olabılırmısınız lutfen....
Dqone hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 14/08/2007, 11:25   #2 (permalink)
Üye

Virtuozzo Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: İstanbul

Tasarımınız Firefox'da farklı görünüm arzediyorsa kodlamanızda eksikler / haralar var demektir.
Safari henüz test aşamasında bir tarayıcı (Windows için çıkartılan sürümünü kastediyorsanız) olduğundan şimdilik dikkate almamalısınız.

Kodlama hatalarını http://validator.w3.org adresinden kontrol edip görebilirsiniz.
Tarayıcı uyumsuzluğu sorununu da Internet Explorer için farklı CSS dosyası hazırlayarak çözebilirsiniz.
Eski 14/08/2007, 18:41   #3 (permalink)
Üye

Sniper Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: İstanbul

Bir konuda uyarıda bulunmak istiyorum. Div'lerin herhangi birinde padding kullandıysan bu width'e etki eder. Şöyle ki: Firefox'ta width'i 100px olan bir div'e 4px padding verirsen genişlik otomatikman 108px'e çıkar. Ama IE6'da 100px hiç değişmez. Fakat IE7'de düzgün görüntülenip Firefox'ta sorun görünüyorsa kodların çalışan halini görmeden pek fazla şey söylemek doğru olmaz.

Tavsiyem Doctype olarak XHTML kullan ve padding-left + padding-right'lara verdiğin değeri width'ten düş. Şu an bunlara özellikle dikkat ederek bir site kodluyorum ve denediğim hiçbir browser'da bir aksilik sezmedim. (Mac üzerinde Safari hariç, deneme fırsatım olmadı)
Eski 16/08/2007, 07:39   #4 (permalink)
Üye

Mutsuz

walla with lerı kontrol etmedım ama... Doctype lardanda ne denedıysem denıyeyım bır cozum olmadı...

Safari de Macintosh un kendi surumu olan safari inter(beta) surumu degıl.

IE6 ve IE7 veya Avant vs. vs. bunlarda hıc bır problemım yok sadece fırefox ve safarıde var sorunlar. calıstıgım web sayfası www.acar-group.com burdaki sayfalarda ne yazakkı var sorun...
Eski 16/08/2007, 12:39   #5 (permalink)
İptal Durumu

MacOS'da çalışan Safari kararlı sürümdür fakat Windows'da çalışan Safari henüz Beta aşamasındadır, bu yüzden eğer Safari'yi Windows ortamında kontrol ediyorsanız bu sonuçlara çok fazla kafayı takmamak gerekir zira Safari henüz Windows için Beta aşamasındadır..

Firefox için söyleneceklere gelecek olursak sizin yapmaya çalıştığınız işlemin adı Cross Browser, yani mevcut tarayıcılara uygunluk durumudur, işte bu yüzden Firefox desteği için sitenin şemasını yeniden çıkarmanız ve bunu Web Standartlarına göre kodlamanız gerekmektedir, sitenizde deprecated (kullanımdan kaldırılmış) olmuş birçok html etiketi var, buları w3'ün sitesinden bakarak uygun olan etiketlerle değiştirerek bir sonuca varabilirsiniz, ayrıca doctype'da çok önemlidir, xhtml ve css konusunda tam anlamıyla uzman olduğunuzu düşünmüyorsanız strict yerine transitional kullanınız..
Askenaz hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 16/08/2007, 23:46   #6 (permalink)
Üye

walla dostum html den ve css den o kadar fazla anlamam ben. o yuzden kı bu problemler cıkıyor karsıma sorun olarak.

safarı olayına gelıncede ıntel ıcın yapılan safarı ıle hıcmı hıc alakası yok. ben dırek olarak apple bılgısayarlarındakı mcos safarıden bahsedıyorum. Orjınal safarı den yanı

IE5, IE6, IE7 hepsınden denedım hıc bır sekılde problemsız calısıyor. dıger browser lardada gorunumde bır kayıp yok ( avant, opera vs. ) sadece fırefox ve safarıde bozuk cıkıyor...

Nedenını anlamısh degılım. neler yaptıysam olmadı. Daha oncede hıc boyle bır sorunla karsılasmamıstım. o yuzden gercekten acıl ve gecerlı bır yardıma ıhtıyacım var...
Eski 17/08/2007, 00:06   #7 (permalink)
İptal Durumu

Yer: Bilecik

@dqone
Tarayıcılar arasıda farklılıklar olabilir ama sen bizde ne kod vermişsin nede başka birşey(örnek konu: http://forum.ceviz.net/operada-tasma...5.html?t=46725)
mTuran hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 17/08/2007, 17:02   #8 (permalink)
Üye

hocamo yuzden webın kendını yazdım hanı kaynakdan bakılabılır dıye
cunku bende tam olarak neden boyle yaptıgını bılmıyorum.

www.acar-group.com
Eski 17/08/2007, 18:58   #9 (permalink)
İptal Durumu

Alıntı:
Dqone, mesajından alıntı:
safarı olayına gelıncede ıntel ıcın yapılan safarı ıle hıcmı hıc alakası yok. ben dırek olarak apple bılgısayarlarındakı mcos safarıden bahsedıyorum. Orjınal safarı den yanı
Bir önceki mesajınızda;

Alıntı:
Dqone, mesajından alıntı:
Safari de Macintosh un kendi surumu olan safari inter(beta) surumu degıl.
yazmışsınız, orada parantez kullanmanız konuyu tamamen saptırmış, o yüzden yanlış yorumlara sebep olmuş..

Yukarıda da yazdığım gibi, sitenizi önce web standartlarına göre uyumlu olup olmadığını test edin, daha sonra bu test ettiğiniz sayfada size belirtilen hataları düzenlerseniz çapraz tarayıcı desteğini siteniz için sağlamış olursunuz..

Bkz HTML : http://validator.w3.org/check?uri=ht...Inline&group=0

Bkz CSS : http://jigsaw.w3.org/css-validator/v...usermedium=all
Askenaz hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 23/08/2007, 13:56   #10 (permalink)
Üye

Yukarı

arkadaslar hepınızın desteklerı ve yardımları ıcın cok ama cok tesekkur ederım.

Sorunun ne oldugunu hala anlıyamadım ama sanırım meta ve doctype ıle ılgılıydı.
sayfayı en basından bastan yazdıktan sonra ne hıkmetse sorun kalmadı.

sahsen problem cozuldu ama problemın ne oldugu hala bellı degıl

gercekten sız ustadlarıma sonsun tesekkurlerımı ıletıyorum.

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık