![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Agresif Üye Üyelik Tarihi: 07/2002
|
elimizde animasyonlu bir buton var(butonun üzerinde gelince bir animasyon açılıyor). bu buton holaya zıplaya sayfaya geliyor. ben bu butona tıkladığımda bu yine hoplaya zıplaya sayfayı terk ediyor ve butonun çağırdığı sayfa görüntüleniyor. Problem şu ki bu butona tıkladıktan sonra ben bu butonun animasyonu oynatmamasını(görüntülememesini) istiyorum. yani tıklandıktan sonra buton özelliği gidecek ve üzerine gleince oynatığı animasyon oynamayacak.
|
| | |
| | #3 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 05/2003 Yer: İstanbul
|
Selmalar, Sorununuzu biraz daha açık anlatırsanız çok daha kolay yardımcı olabilirim. Yine de elimden geleni yapacağım. Eğer butonun kendine ait hareketliliğini korumak ama harekete geçirdiği animasyonu iptal etmek istiyosanız butonu seçip actions bölümüne gelin, ardından actions bölümünde yazanları bu foruma kopyalayın ben de size hangi satırların çıkartılacağını söyleyeyim. Eğer düğmeniz hareketsiz ise yani kendine has bi animasyonu dahi yoksa. Düğmenin action kodlarını silin ve sadece şunları yazın on(release) { getURL("gidileceksayfa.htm" , "_self") } Saygılarımla, İlker Eriş Not: Bu mesaj sorununuzu çözmediyse düğmenizin fla sını bana mail olarak gönderin ben istediğiniz hale sokar nasıl yaptığımı da anlatırım. İlkereris@creativelines.net
__________________ ilkereris@flashdunyasi.com www.flashdunyasi.com |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Agresif Üye Üyelik Tarihi: 07/2002
|
animasyonlu butonu anasayfada kullanıyorum. baska bir sayfada butondaki anismayonu kaldırmam lazım. kaldırınca ana sayfadaki butonunda animasyonu siliniyor. tekrar animasyonsuz bicimdeki butonu koymayı denesem aynı yere aynı boyutta dek gelmiyor. yanlız ben anasayfanın bir kopyasını olusturarak 2.sayfayı yaptım acaba bundanmı yani kopyasındakini silince ana sayfadaki de mi siliniyor. eger öyleyse öteki halde nası yapacaM.
|
| | |
| | #5 (permalink) |
|
Selamlar, Siz bir sembolu birden fazla yerde kullanıyorsunuz. Bu gibi durumlarda farklı yerlerde kullanıyor da olsanız birinde değişiklik yaptığınızda diğeri de değişecektir. Bunu engellemek için şu yöntemi uygulayabilirsiniz. Ana sayfanızda düğmeniz animasyon içerecek şekilde kalsın ona dokunmayın. 2. sayfadaki düğmenzi mouse ile seçip ctrl+B tuşlarına basın. Bu "Break Apart" yöntemi ile düğmeniz bir grafik haline dönüşecek ve ardından bu grafik halen seçili iken F8 tuşuna basarsanız yeniden bir movie clip yada button yapmanız mümkün olacaktır. Bu yapacağınız yeni bir düğme olduğundan istediğiniz değişikliği yapabilirsiniz. Ana sayfadaki benzerini etkilemez. Ancak düğmede layerlar varsa artık bu layerlar kalmayacaktır. Saygılarımla, İlker Eriş
| | |
| | #7 (permalink) |
|
Selamlar, Sonucu bekliyor olacağım eğer bi problem ile karşılaşırsanız fla nızı bana mail olarak yollayın. ben problemi çözer geri gönderirim. Ne yazık ki bu foruma sık olarak giremiyorum. Saygılarımla, İlker Eriş
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |