![]() | |
| | #1 (permalink) |
| special Üyelik Tarihi: 03/2006
|
Position kullandığım divlerde dıştaki divin içteki divin yüksekliği değişse de onu kapsamasını sağlayamıyorum. Position kullanmadığım zaman herşey düzgün. Bunun sebebi nedir sizce? Bir çözümü varmı? 1. Kod: .dis{
width:100px;
background-color:#ffffff;
border-style:solid;
border-width:1px;
border-color:#FF0000;
}
.ic{
width:50px;
height:1 00px;
background-color:#333333;
}
Kod: .dis{
position:relative;
width:100px;
background-color:#ffffff;
border-style:solid;
border-width:1px;
border-color:#FF0000;
}
.ic{
position:absolute;
left:0;
top:0;
width:50px;
height:100px;
background-color:#333333;
}
__________________ what the hell are you trying now i know there is something more what happened to you still staying on my path are you still denying now i know there is something more that this is the truth |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Tamam da ben bunu başka bir yerde kullanacağım, ve içteki divin yüksekliği belli olmayacak. Örnek olsun diye herhangi bir değer verdim.Yani bana gereken, position kullananıp aynı zamanda dıştaki divin içtekiyle birlikte uzayıp kısalması.
__________________ what the hell are you trying now i know there is something more what happened to you still staying on my path are you still denying now i know there is something more that this is the truth |
| | |
| | #6 (permalink) |
|
Evet denedim. Yazı eklediğimde dıştaki div uzamıyor sadece içteki uzuyor. Dıştakini uzattığımda içteki onunla birlikte uzuyor ama ihtiyacım olan içteki uzadıkça dıştakinin de uzaması..
| | |
| | #8 (permalink) |
| Cevizci Üyelik Tarihi: 04/2005
|
bir elementi dıştaki başka bir elemente göre konumlandırmanın birkac yolu var. örneğın "ic" classına sahip divin "dis"a göre soldan 20 px boşluk bırakmasını istiyoruz. bunu yapmak icin margin-left:20px de yazabilirsiniz, absolute konumlandırma ile left:20px de yapabilirsiniz, hatta relative kullanarak da yapılabilir. "peki neden aynı şeyı yapmak için 3 farklı kod var?" derseniz, bunlar aslında aynı şeyi yapmıyor diyebiliriz. denerseniz hepsinin farklı sonuclar doğuracağını göreceksiniz. eğer bir döküman akışı saglamak istiyorsanız, mesela bu divin altına bir div (footer) gelecekse, o zaman margin kullanarak dizmek daha mantıklı, çünkü yükseklik degiştikçe alttaki div de ona göre yer değiştirecek. Absolute posisyonlamanın da kullanım yerleri var tabi, nerede hangi yöntemi kullanacağınız gereksinime bağlı. Bana kalırsa distaki divin uzamaması normal, çünkü mberker'in dediği gibi absolute posizyonlamada o elementi normal sayfa akışının dışına çıkarıyoruz. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |