![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 05/2007
|
Arkadaşlar Sadece Merak ettiğimden soruyorum.Ping veya ddos saldırılarına nasl engel olabiliriz. Serverların bağlantılarını sürekli yiyor siteleri geç açılmasına sebep veriyorda.
Enson 02/06/2007 21:30 tarihinde fgenc tarafından düzenlenmiştir.. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| İptal Durumu Üyelik Tarihi: 06/2007
|
Saldırıları sunucuya gelmeden engellemeniz en sağlam çözüm olacaktır. Bunun için yazılımsal veya donanımsal güvenlik duvarlarını kullanabilirsiniz. Sunucunun hangi işletim sistemini kullandığını ve bunun yanında çözümle ilgili cevabın hızlı gelmesini sağlamak için detayları yazabilirsiniz. Eğer sadece pingleri engellemek istiyorsanız igmp'i kapatabilirsiniz ama bunun için gerekli olarak ayar işletim sistemine göre değişiyor. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| where id='Linux' Üyelik Tarihi: 07/2006 Yer: Trabzon
| Debian için ama genel olarak bütün Linux dağıtılmarında kullanılabilir; /etc/sysctl.conf dosyasını açın ve aşağıdaki satırları ekleyin net.ipv4.icmp_echo_ignore_broadcasts = 1 net.ipv4.icmp_echo_ignore_all = 1 Daha sonra şu komutu konsoldan çalıştırın ve işlem etkili olsun. sysctl -p
__________________ Her şey Özgür İşletim Sistemi Linux için |
| | |
| | #4 (permalink) |
| İptal Durumu Üyelik Tarihi: 06/2007
|
ICMP engellense bile bunu aşmanın yolları var. Bunun sunucuya gelmeden evvel yapılması daha uygun bence, zira sunucuya geldikten sonra yapılmasının bir anlamı yok, sonuçta yine bir işlem kuyruğu oluşturacak ve sistemde yüke neden olacaktır, onun için sunuculardan evvel bir güvenlik duvarı kullanmak daha mantıklı bana göre. Eğer yetersiz donanım sebebiyle bu yapılamıyorsa o zaman sunucu içerisinde yazılımsal güvenlik bir nebze de olsa çözüm olacaktır fakat bu durum sunucunun ağ ve donanım trafiğini yine etkileyecektir. |
| | |
| | #5 (permalink) | |
| Aşık Üye Üyelik Tarihi: 01/2007 Yer: Istanbul
| Alıntı:
çünkü attığın mesajda önce merak diye tabir edip,daha sonrada bağlantılarımı yiyor nasıl engel olabiliirm diye cümleyi sonlandırıyorsun.. bunu geçtim; Bu sunucularının işletim sistemleri nelerdir ? Kimse müneccim değil ki linux,windows olsun ayırt edelim ? | |
| | |
| | #8 (permalink) |
| /0x80/ Üyelik Tarihi: 08/2006
|
session flood larla cpu nun şişmesini engelleyen gelen saldirilari gözlemleyen icmp paketlerine kapatan vpn desteği olan dedicated lar icin en uygun firewall kerio winroute firewall
__________________ kaşe/mühür/imza |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |