![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 09/2005 Yer: ankara, izmir
|
şöyle bir javascript düşünüyorum, diyelim html bir input'a parantez yazdım sonuna bi parantez daha eklesin ve beni (x) <-- x in olduğu yere atsın (yani yazım çubuğunu), acaba mümkün müdür?
|
| | |
| | #3 (permalink) |
|
ya hani bir çok metin editöründe vardır ya küme parantezi veya normal parantez veya köşeli parantez açınca hemen onun tersini koyar yani kapatır ve yazım yeri olarak da iki parantez arasındadır bunu istiyorum |
| | |
| | #4 (permalink) |
| js bilmememe rağmen bukadar yaptım arkadaşlar birascık da siz yardımcı olsanız tek bir şey kaldı parantezi kapattıktan sonra yazım yeri iki parantez arasında devam edecek.. Kod: <script>
function fonk_salih(icerik){
myVal = salih.value.substr(salih.value.length-1,1);
if(myVal=='{'){
myVal = salih.value + "}";
salih.value = myVal;
}
if(myVal=='('){
myVal = salih.value + ")";
salih.value = myVal;
}
if(myVal=='['){
myVal = salih.value + "]";
salih.value = myVal;
}
}
</script>
<textarea id="salih" type="text" onkeyup="fonk_salih(this.value);" cols="30" rows="6"></textarea>
|
| | |
| | #6 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 12/2002 Yer: Istanbul / sakarya
|
Şöyle birşey yapmış elemanın biri ama problem var. Sanırım yeni satır için \n , \n\r problemi. Onu da çözersen işini görür. Belki \n\r leri \n le değiştirmek, ya da da başka bir çözüm. http://www.fast-chat.co.uk/insertText.htm |
| | |
| | #7 (permalink) |
|
allah razı olsun cevap vermen yeter deliriodum az kaldı sonunda yaptım Kod: <html>
<head>
</head>
<body>
<div>
<input id="myDeger" type="text" value="5" size="20"><input type="button" value="sıradaki karaktere git" onclick="konumlandir(myKutu,1,myDeger.value);">
</div>
<textarea id="myKutu" name="myKutu" rows="3" cols="30" style="height: 300px; width: 300px">abcdefg</textarea>
<script>
function konumlandir(kutu,taramabaslangicyeri,taramabitisyeri) {
myKutu.focus();
if( kutu.setSelectionRange ) {
kutu.setSelectionRange(taramabaslangicyeri,taramabitisyeri);
}
else if( kutu.createTextRange ) {
var aralik = kutu.createTextRange();
aralik.collapse(true);
aralik.moveEnd('character',taramabaslangicyeri);
aralik.moveStart('character',taramabitisyeri);
aralik.select();
}
}
</script>
</body>
</html>
|
| | |
| | #8 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 06/2004 Yer: İstanbul
| taramabaslangicyeri ve taramabitisyeri değişkenlerini farklı değerlerde göndermek kodun FF'dda tutarsız çalışmasına neden oluyor. Her ikisini de aynı yaparsan hem FF'de hem Opera'da hem de IE'de aynı tepkiyi veriyor: Kod: <html>
<head>
</head>
<body>
<div>
<input id="myDeger" type="text" value="5" size="20"><input type="button" value="sıradaki karaktere git" onclick="konumlandir(myKutu,myDeger.value);">
</div>
<textarea id="myKutu" name="myKutu" rows="3" cols="30" style="height: 300px; width: 300px">abcdefg</textarea>
<script>
function konumlandir(kutu,posizyon) {
myKutu.focus();
if( kutu.setSelectionRange ) {
kutu.setSelectionRange(posizyon,posizyon);
}
else if( kutu.createTextRange ) {
var aralik = kutu.createTextRange();
aralik.collapse(true);
aralik.moveEnd('character',posizyon);
aralik.moveStart('character',posizyon);
aralik.select();
}
}
</script>
</body>
</html>
__________________ tuncay.kinali.net |
| | |
| | #9 (permalink) |
| connect4 Üyelik Tarihi: 09/2006 Yer: marduk
|
textarea'yi biraz daha kurcalarsaniz, firefox'in bir bug'iyla tanisacaksiniz eger cursor textarea'nin gorunur kismindan daha asagidaysa, firefox setSelectionRange komutu verilince textarea scroll'unu tepeye tasiyor.bu da cok kritik bir sorun ve henuz cozumunu ogrenemedim. zaten goruldugu gibi textarea kullanimi internet explorer'da cok daha kullanisli. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |