![]() | |
| | #1 (permalink) |
| i got the blues Üyelik Tarihi: 01/2003
| Ceviz.Net ve Hayata Dair.... Abiler, ablalar, arkadaşlar... Ceviz.net ne sitesi? -BT BT Ne demektir? -Bilişim Teknolojileri diğer bir deyişlede IT Acaba Ceviz'de BT var mı? -Var ama 2'ye bölünmüş bir durumda... Nasıl yani? -Bilişim Teknolojileri ve BoşBeleş Tıngırtılar... Sitenin amacı hangisi? -IT'nin türkçe karşılığı olan BT yani Bilişim Teknolojileri Forum'un amacı hangisi? -Forum siteye dahil amacıda olmak üzere Forum'da konuşulanlar neler? -BT ve BT Hangisi daha çok? -Tabi ki IT (idi) Şuan? -Şuan Boşbeleşlik... Ama IT'de var tabi ki... Gerçekten BoşBeleş mi? -Hayır gerçekten güzel ve esprili geyik konular var onlarda olsun her zaman ama onlar IT'den sıkılıp tam işlerin en karmaşık anında "YETER ARTIK" dediğimiz anda gezmemiz okumamız ve cevap yazmamız içindir... Eee Neden BoşBeleş dedin? -Ben burada IT için varım, Eğer burada IT'nin önünü kesecek, istemeden tıkayacak konular, bölümler varsa ben bunlara dur demeliyim... Ya da olduğunca azalmalı... Sen sanki çok mu farklısın? -Hayır ben baştan sona geyikçiyimdir, birçok şeyi hatta çok ciddi sayılacak şeyleri bile geyiğe espriye vurarım aslında içinde bir sinsilik vardır ama insanlar onu bazen anlarlar Ne gibi? -Espri nedir? diye sorarsanız benim cevabım şudur: yerinde, anında yapılan alakası olup ya da en azından kelimelerle yakınlığı olan kelime yada kelimeciklerdir... 2-Ne gibi -Mesela MySQL var kullanmasını bilmeyenler bile adını bilir (Mesela ben çok iyi değilim ama olacağım) Onunla alakası olmayan ama kelimelerle ve okunuşyla direk alakası olan AM I SQL? gibi nasıl ama ![]() Ne yapmalıyız? -IT'ye girip te sormak istediğimiz her tür şeyi burada sormalıyız, ama sormadan önce o ARŞİV'i bir taramalıyız.... Nasıl bulacağım? -Arama var orada eğer bulamazsan; Arşiv taramak ohooooo ooooo -Hayır hiçte zor değil bakınız biraz query stringlerle oynamak çok kolay.... Nasıl bir örnek ver! -Şimdi Anasayfadan Photoshop bölümüne tıklayınız. Evet ordayım -En alttan SON SAYFA diyiniz Tamam son sayfadayım -Kaçıncı sayfa o? 7.inci sayfa -Güzell yukarıda şu yazıyor: http://forum.ceviz.net/forumdisplay....0&pagenumber=7 Eeee? -Oradaki perpage=20 ifadesini perpage=140 yapınız.(NEDEN 140? - Çünkü 20*7=140 ) ve de pagenumber=7 ifadesinide pagenumber=1 yapınız.Şimdi ENTER'layınız... Aha açıldı -Eveet şimdi en alttan başlayın konu başlıklarına ve sormak istediğinizin olabileceği konu başlıklarına.. -Bu kadar basit... Sordum, ama cevap gelmedi! -Bu forum'a insanları gerçekten IT için bağlarsak ve bu forum'a herkes IT için gelirse sorun yok soru varsa çözülür... Sana sanki cevap geliyor mu? -Evet yeri geliyor cevaplıyorlar... Mesela -Mesela PHP'de Ertuğrul Abim(Hunter) her zaman cevaplar... Ne zaman cevaplanmaz? -Soru zor ve kimse bilmiyorsa mesela NETWORKİNG'le ilgili bir soru sordum 2-3 gün önce hâlâ cevap yok çok sinir oldum ama biliyorum ki forumda onu az da olsa bilenler var... Eee neden cevaplamıyorlar -Hayata Dair bölümüne yazmadığım için Neyse Daha arkası gelir ama bu kadar uzattığım yeter dediğim şu(Gökdemir abi sağolsun işin o yönünü gösterdi bana )GAWURR BİZDEN ÖNDE, ONLAR MİLİSANİYE BİLE DURMUYORLAR, BİZ UYUMAMIZ GEREKTİĞİ YERDE BURADA ÇALIŞMAMIZ GEREKEN ZAMANI DA "hayata dair" OLARAK ÖLDÜRÜYORUZ... Burası Ceviz.Net Türkiye'nin en seviyeli forumlarından belki de en seviyeli forumu lütfen biraz daha BT(IT) konuşalım..... İyi Günler, İyi Çalışmalar Hayattan bezmiş denyo: Ömer BALYALI
__________________ çılgın bir elmas vardı artık bakışlarında |
| | |
| | #3 (permalink) |
|
Bu arada küçük bir not BoşBeleş Tıngırtılar dedim ama lütfen yanlış anlaşılmasın bize gereken IT, IT ile uğraşmadıkça boş beleşlik olur gibi geliyor... Ama Hayata Dair'de güzel başlıklar da olmuyor değil... Sakın yanlış anlaşılmasın ama dediğim diğer bölümlere cevap yokken en büyük bölüm olan PHP'de 5700 küsür konu var ya Hayata Dair'de 12000 küsür..
| | |
| | #4 (permalink) |
| Registered User Üyelik Tarihi: 07/2002
|
Neyi yanlış anlamayağım ? Yanlış anlamaya neden olacak birşey yok ki ? Hayata dair'de çok mesaj olması da sorun değil. Sen kendi esprilerinde bir gizem var diye düşünüyorsan, herkes anlamaz diyorsan; ben de diğer şeylerde bu kadar çok mesaj yazmamım içinde bir gizem, bir sır olduğunu iddia edip "Bana göre hayatın sırrı bir BT'cinin ceviz.net hayata dair forumlarına bir sürü güncel yazılar yazmasıdır" derim. Kendinde belirtiyorsun mesajlarında. Konu ile alakasız elli küsür şey yazıyorsun. Sabredip birşey demiyorum çoğu zaman. Ama sonra sen çıkıyorsun, benim en zevk aldığım forumlardan birinde yazılanları boşbeleşlik olarak niyeliyorsun. Ben sana hiç "Ömer saçmalama, yazacaksan konu ile alakalı yaz, yoksa kes sesini!" diyor muyum? Kaç sefer içimden geliyor ama demiyorum. Neden? Çünkü bunda bir sır var, herkes anlamıyor bunu. Nasıl ki insanlar yemek yemeden PHP kodu yazamıyorsa, Hayata Dair konuşmadan robot gibi PHP, PS, JS sorularına cevap veremiyor. Bunu anlamak bu kadar zor mu? Hayata Dair ya da Diğer Şeyler bölümleri oldukça bu böyle olacak. Olmazsa zaten hiç gelen giden olmayacak. Eğer sorunlarım hemen çözülsün diye robot arıyorsanız parasını verip tutarsınız. Kişilerin zaten gün boyu çalışmaktan canı çıkıyor, burada da onlara "Geyik yapma, adam ol, tüm bilgini paylaş, soruları cevapla" demenin anlamı yok. Yani yok yere boşbeleş tıngırtı yapmana gerek yok. Aklına her geleni de söylemek zorunda değilsin. Bu arada madem kendi esprilerinin sırrını anlattın ben de söyleyeyim : Sonuna kocaman gülen suratlar attığın hiçbir esprin şu ana kadar minik bir tebessümüme bile neden olmadı... vs.... Buradan görelilik kavramına, oradan açık kod felsefesine, oradan da sufizmin temellerine kadar gidelim, haydi... |
| | |
| | #5 (permalink) |
|
Ben o konuya yazılmasın vs. denmiyorum ayrıca zaten diğer bölümlere yazıp yada iş arasında hayata dair'e uğranması gerekiyor galiba da dedim... Ayrıca ben esprilerimde bir sır vs. var da demedim yeri geliyor espride yapıyorum dedim..
| | |
| | #7 (permalink) |
|
rital
| | |
| | #9 (permalink) |
|
Dediğim anlaşılmıyor galiba Not: turker bu mesaj senin için değil herkes için..
| | |
| | #10 (permalink) |
| Agresif Üye Üyelik Tarihi: 07/2002
|
bende üstüme alınmadım zaten ama hayata dair bölümüne yazanların hepsi diğer bölümlerde başka kişilere yardım etmiş kişiler. kimse hayata dair bölümüne kafasını gömüp diğer bölümleri umursamazlık etmiyor. zaten olabildiğince bt konuşmaya birşeyler üretilmeye çalışılıyor burada. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |