![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 05/2007
|
Merhaba İndex.html içinde iframe oluşturdum linklere tıkladığımda sayfalar açılıyor fakat tüm sayfalarda height=100% vermeme rağmen bir önceki sayfanın height değerinde sayfa kalıyor. index.html içinde ana.htm açılıyor. ana.htm height=100% verdim (yaklaşık heightı 600px) xxx.htm height=100% verdim (yaklaşık heightı 1200px) ana.htm den xxx.htm ye geçtiğimde height=100% olarak açıyor. Fakat tekrar ana.htm ye döndüğümde sayfa xxx.htm heightı değerinde uzamış olarak kalıyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim. index.html deki iframe kodu: <iframe id="degisken_alan" name="degisken_alan" src="ana.htm" scrolling=no frameBorder=0 width=580 height=100% style="widt:580px;height:100%"marginWidth=0 marginHeight=1 ><iframe></iframe></td> xxx.htm de ve diğer .htm lerde body kısmına aşağıdaki kodu yazdım. <bodyonload="parent.document.all.degisken_alan.sty le.width=parent.degisken_alan.document.body.scroll Width; parent.document.all.degisken_alan.style.height=par ent.degisken_alan.document.body.scrollHeight" leftmargin="0" topmargin="0" marginwidth="0" marginheight="0"> umarım yardımcı olursunuz |
| | |
| | #2 (permalink) |
|
Merhaba Yaptığım sayfa http://www.cpm.com.tr/ İndex.html içine iframe yaptım tıklanan her linklerin iframe içinde açılmasını sağladım fakat bu sitedeki sorun uzun açıklamalı bir linke tıkladığımda açılan sayfada kaydırma çubuklarını engellersen (kaydırma çubuğu çıkmasını istemiyorum) o frame uzunluğundan daha büyük sayfalarda o sayfanın bir kısmı gözükmüyor. Bu sorunu çözmek için yukarıda yazdığım kodları yazdım ama bu seferde yukarıda yazdığım sorun çıkıyor Bu sorunu nasıl çözebilirim. Lütfen yardım |
| | |
| | #3 (permalink) | |
| Alıntı:
pek birşey anlamadım ama eğer alıntıyı kodlarından kopyala yapıştır yaptıysan bodyonload biraz sorunlu gibi gözüküyor burdan bakınca. o parent'ların alayını bi fonksiyona atar onload='da çağırırsan sanırım daha sağlıklı olacak. | |
| | |
| | #4 (permalink) |
|
Sorunu çözdüm fakat bu seferde firefox da sayfa açılmıyor. Kullandığım java ve iframe kodlar aşağıda yazıyorum. Firefox de açmak için ne yapmalıyım. ------------------------------------------------------------------- <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"> <html> <head> <title>CPM Master</title> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254"> <script type="text/javascript"> var iframeids=["myframe"] var iframehide="yes" var getFFVersion=navigator.userAgent.substring(navigat or.userAgent.indexOf("Firefox")).split("/")[1] var FFextraHeight=parseFloat(getFFVersion)>=0.1? 16 : 0 //extra height in px to add to iframe in FireFox 1.0+ browsers function resizeCaller() { var dyniframe=new Array() for (i=0; i<iframeids.length; i++){ if (document.getElementById) resizeIframe(iframeids[i]) //reveal iframe for lower end browsers? (see var above): if ((document.all || document.getElementById) && iframehide=="no"){ var tempobj=document.all? document.all[iframeids[i]] : document.getElementById(iframeids[i]) tempobj.style.display="block" } } } function resizeIframe(frameid){ var currentfr=document.getElementById(frameid) if (currentfr && !window.opera){ currentfr.style.display="block" if (currentfr.contentDocument && currentfr.contentDocument.body.offsetHeight) //ns6 syntax currentfr.height = currentfr.contentDocument.body.offsetHeight+FFextr aHeight; else if (currentfr.Document && currentfr.Document.body.scrollHeight) //ie5+ syntax currentfr.height = currentfr.Document.body.scrollHeight; if (currentfr.addEventListener) currentfr.addEventListener("load", readjustIframe, false) else if (currentfr.attachEvent){ currentfr.detachEvent("onload", readjustIframe) // Bug fix line currentfr.attachEvent("onload", readjustIframe) } } } function readjustIframe(loadevt) { var crossevt=(window.event)? event : loadevt var iframeroot=(crossevt.currentTarget)? crossevt.currentTarget : crossevt.srcElement if (iframeroot) resizeIframe(iframeroot.id); } function loadintoIframe(iframeid, url){ if (document.getElementById) document.getElementById(iframeid).src=url } if (window.addEventListener) window.addEventListener("load", resizeCaller, false) else if (window.attachEvent) window.attachEvent("onload", resizeCaller) else window.onload=resizeCaller </script> --------------------------------------------------------------------------------------------------------------- IFRAME VE JAVA KODU --------------------------------------------------------------------------------------------------------------- <iframe id="myiframe" name="myiframe" src="ana.htm" scrolling="no" marginwidth="0" marginheight="0" frameborder="0" width="575" height="100%"></></iframe> <script for="myiframe" event="onload"> document.all.myiframe.style.width="575px"; document.all.myiframe.style.height="100%"; document.all.myiframe.style.width=parent.myiframe. document.body.scrollWidth; document.all.myiframe.style.height=parent.myiframe .document.body.scrollHeight; </script> |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Syntax Error Üyelik Tarihi: 05/2006 Yer: Bursa // İzmit
|
<iframe id="myiframe" name="myiframe" src="ana.htm" scrolling="auto" marginwidth="0" marginheight="0" frameborder="0" witdh="575" height="400"></iframe> yapsan, yani style tanimlamadan, koyu gösterdigim yerleri yapip denermisin..
__________________ ProgramcIlIk; Kendini ifade edebilme yetenegidir.. http://www.volkanyildirim.org |
| | |
| | #7 (permalink) | |
| Alıntı:
| |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |