![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Gezgin Üyelik Tarihi: 05/2002 Yer: Kuzey Kutbu
|
Senelerce Türkiye'de yasaklı idi sanırım yasak sonradan kalkmıştı, seyredenler vardır sanırım aranızda efsane Geceyarısı Expresini. Yeryüzünde hiç bir millet bu kadar aşağılanmamıştır. Filmden Ken Parkerin kin kustuğu bir kaç replik; - Avukatlar ..? - Ooo, evet. -Türkiyede hiç dürüst avukat yoktur. Hepsi yeteneklidir. -Saç tokası gibi yetenekli mi?...Kullanım gerekliliği. -Onların akşam okullarında özel bozgunculuk üzerine dersleri var. -Eğer dürüstlük üzerine şüphen varsa sen barodan ihraç ettirilirsin. -------------------- -Keşke şu anda benim durduğum yerde sen dursaydın. Böylece bilmediğin birşeyi öğrenirdin. -Affet! -Haklı bir toplumun af düşüncesine dayandığını anlayacaksın. -Haklı olma duygusu ve adalet... -Ama sanıyorum bu bir ayıya tuvalete sıçmasının sorulması gibi bir şey. -Domuzların dünyası içinde, kesinlikle onları yememen çok komik. -İsa alçakları affeder ama ben yapamam,asla... -Nefret ederim -Senden nefret ediyorum. -Senin ülkenden ve insanlarından iğreniyorum. -Kızlarını ve oğullarını si... -Çünkü hepsi domuzlar. -Sende bir domuzsun. -Siz hepiniz domuzsunuz. -Ellerim Ankara'ya bağlı. Ve Amerika'lıların Türkler hakkındaki düşünceleri, araştırmayı Amerikalı bir profosör yapmış; Amerikalı bizi tanımasa da, dünya haritasında yerimizi gösteremese de Türkiye hakkındaki hemen hemen tüm fikrinin `Geceyarısı Expresi`yle sınırlı olduğu bilinse de; biz daima onların en öndeki karakoluyuz ve asla yerimizi kimseye kaptırmayacağız. Mr. Angeletti Türkiye`ye gelmeden önce çalıştığı üniversitede, öğrencilerinin Turkiye hakkındaki izlenim ve bilgilerini öğrenmek amacıyla küçük bir araştırma yapmış. İşte size sınavda verilen cevaplardan bazıları; ve epeyce ilginç bir Türkiye manzarası Amerika`dan... - Birçok Türk`ün kesinlikle Amerika`ya gelmek istediğini biliyorum. - Kesin olarak bildiğim; Turkiye`nin nerede olduğu hakkında hiçbir fikre sahip olmadığımdır. - Guneybatı Asya`da, başkenti Istanbul ama resmi adı Constantinapolis. - Sanırım Türkiye Amerika`nın dostu. - Turkiye hakkında edindiğim tek izlenim döğüşmek dıında hiçbirşey yapmadıklarıdır. - Amerika`dan daha fakir bir ülke ayrıca orada yaşamak ucuz. - Turkiye Amerika'yla karşılaştırıldığında 3. Dünya Ülkesi. - Dürüst olmak gerekirse tuvalet kağıdı kullanmadıklarını duydum. - Amerikan basınından öğrendiğime göre Türk hapishaneleri uyuşturucu trafiğinin en yoğun olduğu yerlerden biri. Geceyarısı Expresi`nde olduğu gibi. - Turkiye Müslüman nüfusu oldukça yüksek olan bir Orta Doğu ülkesidir. Ayrıca bir terorist bölgesi olup olmadığını merak ediyorum. Türkiye yoğun müslüman nüfusu ve Amerika`nın İsrail'le olan yakın ilişkilerinden dolayı anti-Amerikan olmalı. - Develer, mistisizm, balık... - Geçimini çoğunlukla tarım ve hayvancılıktan sağlayan bir 3. Dünya ülkesi. - Tek bildigim çingenenin ve haşhaşın çok fazla olduğu. - Kesin olarak söyleyebileceğim; Türkiye`de üzerinde uyuşturucuyla yakalanan birisi olmak istemediğim... - Tam olarak nerede? Avrupa'da mı, Orta Doğuda mı? Çölleri olan bir ülke olmalı. - Amerika Türkiye'yi mükemmel bir tampon olarak görüyor. - Saat burada 10 iken orada kaç olduğunu merak ediyorum. - Orada basketbol, futbol, baseball ve hokey oynanıyor mu ? - Orda hristiyan var mı? - Birçok vatandaşının para sahibi olduğu, insanların istediği yaşta alkollü içkiler içebildiği ve istediği sayıda metres edinebildiği, çingenelerle dolu erkekegemen bir toplum. - Türklerin 'beyaz' kategorisinde olup olmadıklarını merak ediyorum. - Turkiyenin 'hindi' şeklinde olmadığını kesinlikle biliyorum. - Noel ve Şükran Günleri var mı?..
__________________ Merdi kıpti şecaat arz ederken sirkatin söyler! |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Gezgin Üyelik Tarihi: 05/2002 Yer: Kuzey Kutbu
| http://www.stradigma.com/turkce/ozel/makale_05.html buda Atom Egoyan'dan son geceyarısı expresi...
__________________ Merdi kıpti şecaat arz ederken sirkatin söyler! |
| | |
| | #3 (permalink) |
| mingitaw Üyelik Tarihi: 06/2002
|
Bu arada gerçekten Türk Hapishanelerinde esrar yüzünden yıllarca yatmış birinin bir film projesi vardı radikalin eklerinden birinde okumuştum. İnşallah gerekli sermayeyi bulurlar ve yaparlar. Anlattığı bir anektod çok ilginçti: "Bir gün İtalyalı bir mahpus arkadaşının düğün töreni vardır. İsviçre' de Avusturya' da diğerleri ile buluşurlar bir otobüs ile İtalya ya gitmektedirler. Yolda İtalyan Polisi bunları durdurur ve şok olur. Çünkü 72.5 milletten insan bir otobüs içinde ve o zamana kadar duymadığı bir dil ile konuşmaktadır. Halbuki o çevrede en çok konuşulan diller İtalyanca Almanca ve Fransızcadır. Polis merak edip hangi dilde konuştuklarını sorar. Türkçe olduğunu öğrenince ikinci bir şok yaşar." Bu kişi Türkiye' deki yabancı okullarından birinde Matematik öğretmenidir Türkiye' deyken. Aklımda kaldığı kadarıyla İngiliz idi. |
| | |
| | #4 (permalink) |
| mingitaw Üyelik Tarihi: 06/2002
|
Şahin sanırım adamlar kendilerini ilgilendiren konulardan dalıyorlar olaya ![]() Zira çok değil 75 yıl kadar önce resmen Allahın emri Peygamberin kavliyle iki Amerikan genci saraydan cariye istemişlerdi. O zamanki hükümet bunu ilk gördüğünde nasıl karşılaşmıştı çok merak ediyorum |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Registered User Üyelik Tarihi: 07/2002
|
Adamlar birşeyler için uğraşıyor. Biz de uğraşsak fenâ olmaz. Bırak adam istediğini lobiciliği yapsın, istediği filmi çeksin. Ama sen de yapmalısın. Ermeni soykırımını ABD kabul etse de bunu bizim için bir bağlayıcılığı olmayacağı belli. Fransa'nın kabulü ise hiç önemli değil. // Ps : Unutmadıklarınız konusu iyi olabilirdi. |
| | |
| | #10 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 07/2002 Yer: N/A
|
Ve Türklerin Amerikalılar hakkındaki düşünceleri, araştırmayı Türk bir öğrenci (EAN) yapmış; - Kendini beğenmiş beyinsizler sürüsü bu yüzden beyin göçü hep o yöne - Patates cipsi, şişman insanlar,
__________________ http://ean.btturk.net/ |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |