![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 11/2002 Yer: İstanbul
|
Merhaba ben hardisk ile ilgili bir soru sorucaktım bilgisayarı kapattığım halde harddisk kapanmıyor yani o herzamanki gelen ses "klink" sesi gelmiyor ve tekrar açınca düzgün kapatmadınız yazısı filan çıkıyor ve scandisk çalışmaya başlıyor böyle bir arıza ile ilk defa karşılaştım yani 7senelik bilgisayar acaba ömrümü tükendi birde başka bir hardiske win98 yüklemek istediğimde işte dos üzerinden kur yazdığımda yükleme sihirbazı hazırlanıyor diyor %99 olunca tam hatırlamıyorum ama harddiskinizin dizin yapısı bozuk işte şunu şuna çevirin gibi bir hata mesajı çıkıyor (Bu Yukarıdaki HD değil)
__________________ Öcal.Net'in en iyi çaylağıydı... ![]() Belki Ceviz.Net'in de en iyi çaylağı olur. ![]() Hayatın Çaylağı, Antiarabesk insan... |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Sivil Üye Üyelik Tarihi: 04/2003
|
valla kesin bişey söyliyemicem hocam ama tam bi scandisk çekseydin belki düzelir...
__________________ Saçlarım tutuştu önce gözlerim yandı kavruldu Bir avuç kül oluverdim, külüm havaya savruldu Çalıyorum kapınızı teyze, amca, bir imza ver Çocuklar öldürülmesin şekerde yiyebilsinler |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 11/2002 Yer: İstanbul
|
ya şu şimdi bilgisayarı kapatabilirsiniz yazısı çıkıyor ama işte HD kapanmıyor galiba acaba biostamı yanlış bişey var
__________________ Öcal.Net'in en iyi çaylağıydı... ![]() Belki Ceviz.Net'in de en iyi çaylağı olur. ![]() Hayatın Çaylağı, Antiarabesk insan... |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Agresif Üye Üyelik Tarihi: 07/2002
|
kapanmama sorunu windowsla ilgilidir. eğer karşına bilgisayarınızı kapatabilirsiniz yazısı çıkıyorsa problem olmaması lazım. kur/im/id/is yi deneyin. olmazsa hdd ye formatttan sonra yüzey taramalı bir scandisk yapın.problem devam ederse fdisk ile devam edin. |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 07/2003 Yer: Mersin
|
selam windows 98 de kapatabilirsiniz yazısı çıkıyorsa,bazı sistemlerde sorun oldugundan otomatik kapatmıyor,bunun nedeni ya 98 1.sürüm oldugundan ya da kasan atx değil. Eğer kasa atx ve bil.kapata. yazısı çıkıyorsa win98 1.sürüm ve sen power düğmesine bastığın zaman bekleme konumuna geçiyor olabilir,bu yüzdende açtığın zaman scandisk çalıştırıyor olabilir. Bozuk hdd ye 98 kuramayabilirsin,"turker" in dediği gibi yapıp scandisk i atlayıp kursan bile ilerde sorunlarla karşılaşabilirsin. Yardımcı olabildiysem
__________________ KNOWLEDGE IS POWER |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |