![]() | |
| | #1 (permalink) |
| İptal Durumu Üyelik Tarihi: 01/2007
|
dün harddiskteki bütün yedeklerimi aldım ve komple format atayım dedim nasıl yapayım ne yükleyeyim diye düşündüm slackware 11'e karar verdim yüklemesini bilmediğim için pederin laptopundan nasıl kurulacağı hakkındaki belge açtım disk bölümleme işini hallettim setup işlemi bitti ayar verme seansı başladı baka baka ilerliyordumki, yanlış birşey seçtim, geri gelmeyi denedim bulamadım hangisi geri diye tuşları denerken birde baktım dahada ilerledim üff sonra yaparım dedim kapattım sonra pederin işi çıktı laptopu götürdü nasıl yapacağıma dair belgede gitti dolayısıyla ee şimdi slackware yükleyemem en iyisimi ubuntu 6.10 yükleyeyim dedim taktım dvd'yi disk bölüm seçme aparatı karşıma çıktı herşeyini ben ayarlayayım dedim ne kadar bölüm ayırmak istiyorsun diyor ama verdiği birim gigabayt veya megabayt değil MİB ve GİB cinsinden şeyler veriyor, toplam hd 2.03 GİB gibi birşey diyor Not: harddisk toplam 300 gb şimdi buradan aklıma takılan GİB ve MİB nedir? Bunu anlayacağım şekilde görmem mümkün değil mi? Slackware kurulumunda 1 önceki adıma gitmek için ne yapabilirim? |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 03/2007 Yer: İstanbul
|
Keşke kurulumu kolay bir Linux kursaydın. Gidip en karmaşık Linuxlardan biriyle başlamışsın işe.
__________________ http://gupse.org |
| | |
| | #6 (permalink) |
| where id='Linux' Üyelik Tarihi: 07/2006 Yer: Trabzon
| Bazı Linux dağıtımları diski yanlış tanımlıyor olabilirler, birde gördüğünüz alan kullanılabilir alan olabilir mi? Herhangi bir linux dağıtımı ile boot ettiğinizde cfdisk programı ile diski kolay ve hızlı bir şekilde formatlayabilir veya bölebilirsiniz. Slackware zor kurulan bir dağıtım değildir, aksine en kolay kurulan dağıtımlardan bir tanesidir ama yeni kullanıcılar için değil tabii.
__________________ Her şey Özgür İşletim Sistemi Linux için |
| | |
| | #8 (permalink) |
| İptal Durumu Üyelik Tarihi: 01/2007
|
şuanda cfdisk çok güzel bir şekilde görüyor harddiskimi fakat flags kısmı ne oluyor anlamadım; swap ve os yükleyeceğim bölümlerde boot yazmalımı, arşiv bölümümde boot yazmalım ı? ayrıyeten dosya sistemini swap 82 linux 83 yaptım peki arşiv bölümümü kaç yapmalıyım ? |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |