![]() | |
| | #1 (permalink) |
| -ceviz sever ve yer- Üyelik Tarihi: 07/2002 Yer: İzmir
|
İyi Günler... Ben sayfalarımı hazırlarken genellikle frame kullanarak hazırlıyorum. fakat görünüm hiç te iyi olmuyor. Fakat ust başlık ve yan sayfanın sabit kalarak orta sayfayı değiştirmek istiyorum. örneğin ceviz net in üst butonları hep aynı alt sayfalar değişiyor. Ben bunu alıntı yapmak yerine nasıl yapabileceğimi öğrenmek istiyorum. Yardımcı olursanız Sevinirim şimdiden Teşekkürler...
__________________ Hayat Kısa, İyi Yaşa |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Registered User Üyelik Tarihi: 07/2002
|
Şöyle birşeyler yapman lazım. Sayfanın eni 772 dersek : Kod: <HTML> <HEAD> <TITLE></TITLE> </HEAD> <BODY> <!-- ANA İÇERİK --> <TABLE WIDTH="772" BORDER="0"> <TR> <TD VALIGN="TOP"> <!-- BURAYA MENÜ TABLOSU--> </TD> <TD VALIGN="TOP"> <!-- Buraya içerik--> </TD> <TD VALIGN="TOP"> <!-- Buraya sağ menü--> </TD> </TR> </TABLE> </BODY> </HTML> Ayrıca HTML referansından TBODY'ye bakabilirsin. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| talebe Üyelik Tarihi: 07/2003 Yer: istanbul
|
Benim önerim çok zorda kaldığın zamanlar hariç. Frame kullanma Onun yerine ne yapabiliriz dersen. Aynı kalan yerleri tasarımda devamlı tekrarlıyorsa dreamweaver daki template(şablon) kullan güncellemeler ve yeni sayfa eklemede frame için yaptığın işlerin birçoğunu yapar bir tek sorun her sayfada bu kısımların devamlı yüklenecektir. Ancak aynı şeyleri yüklerken bellekten yardım göreceği için bu fazla sorun olmayacaktır. Şablon kullanımı için bilgi yi aşağıdaki siteden alabilirsin. http://www.dwsayfasi.com/index.php kolay gelsin |
| | |
| | #4 (permalink) | |
| Üye Üyelik Tarihi: 07/2003
| Alıntı:
| |
| | |
| | #6 (permalink) |
|
bu arada ben dreamweaver da hallettim tablo olayını template kullanarak düzelttim fakat tabloları nasıl sabitliyip çözünürlüğe göre değişmesini ayarlıyacağım onu çözemedim. yardımcı olursanız sevinirim.
| | |
| | #7 (permalink) |
| Geri Döndüm Üyelik Tarihi: 08/2002 Yer: İstanbul
|
Eğer iframe kullanıp boyutlarını % biçiminde ayarlarsan olur. Örnek: Kod: <iframe id="pencerem" src="sayfam.html" frameborder="0" width="100%" height="40%"></iframe>
__________________ Özel İstanbul AR-EL Lisesi Mezunları Derneği Enson 28/07/2003 15:49 tarihinde MUBNET tarafından düzenlenmiştir.. |
| | |
| | #8 (permalink) |
| talebe Üyelik Tarihi: 07/2003 Yer: istanbul
|
hicliginlaneti "Umarım acemilerin teşekkürünü kabul ediyorsundur Usta..." anlamadım. Açıklama getirirseniz sevirnirim. hgumus "tabloları nasıl sabitliyip çözünürlüğe göre değişmesini ayarlıyacağım onu çözemedim. " Tabloları sabitlemek = ? anlamadım. tablolar genelde sabittir. Çözünürlüğe göre değişmesi için tablo genişliği ve yüksekliği için % değerler verin. width="100%" height="%100" gibi yanlış anladı isem lütfen düzeltin. Başarılar. |
| | |
| | #10 (permalink) |
| www.aliaga-bld.gov.tr/deneme burdaki tabloları nasıl sabitliycem. yani diğelim 1280*1024 falan olunca tablolar büyüyoo. nasıl sabit kalıcak hiç boyu değişmeden.
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |