![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 03/2007
|
Arkadaşlar elimde eski bir p3 500 makina var. (ram 256 mb) Bir kaç linux denedim, ubuntu 6,06 , fedora 5,mandrake 9,1 gibi.. Fakat bir kaç işlem yürütünce hatta mozilla ile birkaç sayfa açınca bilgisayar sürünmeye başlıyor. Aynı makinada win xp pro bile daha rahat çalışıyor. Acaba pardus dışında hangi linux sürümünü kurmalıyım rahat rahat çalışması için? Orn: Arch veya gentoo nasıldır sizin öneriniz var mı?
|
| | |
| | #2 (permalink) | |
| where id='Linux' Üyelik Tarihi: 07/2006 Yer: Trabzon
| Alıntı:
Daha çok USB dağıtım olarak kullanılıyor. Slax
__________________ Her şey Özgür İşletim Sistemi Linux için | |
| | |
| | #3 (permalink) |
| chroot delisi Üyelik Tarihi: 07/2005 Yer: Bornova
|
Ubuntu kurduğunuzda xubuntu-desktop paketini yükleseydiniz Xubuntu'ya dönüşürdü. http://www.xubuntu.org/ |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 08/2006 Yer: bürosit
|
arkadaşımın makinası vardı mmx ona ubuntu 6.06 kurmuştur gayet iyi çalışıyodu ama mozilla kullanma bence firefox kullan. önce automatix2 yi kurarsan onla bilikte gelen bir çok program hiç zorlanmadan bir çok işini gören programı kurarsın.
|
| | |
| | #5 (permalink) | |
| Üye Üyelik Tarihi: 03/2007
| Alıntı:
| |
| | |
| | #6 (permalink) | |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 12/2002 Yer: Istanbul / sakarya
| Alıntı:
Sanırım ubuntu 6.06 CD'sinde Xfce yok ama internetten indirebilirsin çok büyük dosyalar olmaması lazım. | |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 05/2007
|
Arch kullanmadım, ama 2 sene Gentoo kullandım. Gentoo'da programları teker teker işlemcine göre derlediği için performans artışı oluyor, ama çoğu kişinin söylediğinin aksine fazla bir artış değil bu. Ayrıca kurması ve ayarlaması biraz uğraştırıyor. Ama bir kere kurduktan sonra her iş çok basitleşiyor diyebilirim. Tek komutla (ya da tek tıklamayla) istediğin programı kurabiliyorsun (çoğu modern dağıtımda olduğu gibi). Ama bu kurulumlar kaynak koddan kurulum olduğu için çok zaman alabiliyor. ( Başta kaynak koddan kurmak hoşuma gidiyordu ama açıkçası daha sonra bundan bıktım ve Ubuntu'ya geçtim.) En iyisi, hafif bir masaüstü olan, gereksiz bileşenlerden arınmış bir bilgisayar kullanmak. Benim en hızlı diyebileceğim masaüstü Fluxbox. Yeni dağıtımların kuruldukları halleriyle o makinada iyi çalışmasını beklemezsin sanıyorum. O yüzden tavsiyem, seçtiğin bir dağıtımı kur, üzerindeki gereksiz servisleri kapat ve Fluxbox gibi (Arkadaşların dediği Xfce de bir alternatif) hafif bir masaüstü ile kullan. Ayrıcan yeteri kadar swap (sanal bellek) ayırmayı da unutma. |
| | |
| | #8 (permalink) |
| chroot delisi Üyelik Tarihi: 07/2005 Yer: Bornova
|
Yeni sürümü direkt kursanız daha iyi. http://torrent.ubuntu.com/xubuntu/re...86.iso.torrent Livecd, açılınca install ikonu çıkar. |
| | |
| | #10 (permalink) |
| iptal dumuru Üyelik Tarihi: 07/2003 Yer: burasi
|
hangi dagitimi kullanirsan kullan arabirim olarak fvwm2 tavsiye ederim
__________________ www.fatihgenc.com |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |