Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Sistem > GNU / Linux / UNIX / BSD / Pardus

LinkBack Seçenekler
Eski 18/05/2007, 05:09   #1 (permalink)
Üye

prenssavvase Adlı Üyenin Profil Grafiği

Varsayılan pentium 3 için linux??

Arkadaşlar elimde eski bir p3 500 makina var. (ram 256 mb) Bir kaç linux denedim, ubuntu 6,06 , fedora 5,mandrake 9,1 gibi.. Fakat bir kaç işlem yürütünce hatta mozilla ile birkaç sayfa açınca bilgisayar sürünmeye başlıyor. Aynı makinada win xp pro bile daha rahat çalışıyor. Acaba pardus dışında hangi linux sürümünü kurmalıyım rahat rahat çalışması için? Orn: Arch veya gentoo nasıldır sizin öneriniz var mı?
prenssavvase hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 18/05/2007, 10:17   #2 (permalink)
where id='Linux'

zbahadir Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Trabzon

Alıntı:
prenssavvase, mesajından alıntı: Mesajı Gör
Arkadaşlar elimde eski bir p3 500 makina var. (ram 256 mb) Bir kaç linux denedim, ubuntu 6,06 , fedora 5,mandrake 9,1 gibi.. Fakat bir kaç işlem yürütünce hatta mozilla ile birkaç sayfa açınca bilgisayar sürünmeye başlıyor. Aynı makinada win xp pro bile daha rahat çalışıyor. Acaba pardus dışında hangi linux sürümünü kurmalıyım rahat rahat çalışması için? Orn: Arch veya gentoo nasıldır sizin öneriniz var mı?
Sanırım sizin için en uygun dağıtım Slackware tabanlı Slax. En hafif makinelerde bile KDE ile ttamin edici performan veriyor. Hazır sürüm 6.0 da çıkmışken.

Daha çok USB dağıtım olarak kullanılıyor.
Slax
zbahadir hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 18/05/2007, 11:08   #3 (permalink)
chroot delisi

realist Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Bornova

Ubuntu kurduğunuzda xubuntu-desktop paketini yükleseydiniz Xubuntu'ya dönüşürdü.

http://www.xubuntu.org/
realist hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 18/05/2007, 13:25   #4 (permalink)
Üye

stratejist Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: bürosit

arkadaşımın makinası vardı mmx ona ubuntu 6.06 kurmuştur gayet iyi çalışıyodu ama mozilla kullanma bence firefox kullan. önce automatix2 yi kurarsan onla bilikte gelen bir çok program hiç zorlanmadan bir çok işini gören programı kurarsın.
stratejist hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 18/05/2007, 13:42   #5 (permalink)
Üye

Alıntı:
realist, mesajından alıntı: Mesajı Gör
Ubuntu kurduğunuzda xubuntu-desktop paketini yükleseydiniz Xubuntu'ya dönüşürdü.

http://www.xubuntu.org/
ubuntu 6.06 paketinde xubuntu mrvcut mu?
Eski 18/05/2007, 15:04   #6 (permalink)
Eski Cevizci

nohurge Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Istanbul / sakarya

Alıntı:
http://www.xubuntu.org/get, mesajından alıntı:
Install Xubuntu from Ubuntu
If you have an existing Ubuntu, Kubuntu, or Edubuntu installation, it is possible to install Xubuntu and retain your current installation. To do so, just go into Synaptic (or Adept if you use Kubuntu) and install the xubuntu-desktop package. There you are! Next time you login, you can choose Xubuntu from the Session menu on the login screen.
Synaptic ile xubuntu-desktop paketini kurarsan sisteme bir dahaki girişinde Xfce masaüstünü seçebilirsin.
Sanırım ubuntu 6.06 CD'sinde Xfce yok ama internetten indirebilirsin çok büyük dosyalar olmaması lazım.

nohurge hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 18/05/2007, 15:27   #7 (permalink)
Üye

caLt Adlı Üyenin Profil Grafiği

Arch kullanmadım, ama 2 sene Gentoo kullandım. Gentoo'da programları teker teker işlemcine göre derlediği için performans artışı oluyor, ama çoğu kişinin söylediğinin aksine fazla bir artış değil bu. Ayrıca kurması ve ayarlaması biraz uğraştırıyor. Ama bir kere kurduktan sonra her iş çok basitleşiyor diyebilirim. Tek komutla (ya da tek tıklamayla) istediğin programı kurabiliyorsun (çoğu modern dağıtımda olduğu gibi). Ama bu kurulumlar kaynak koddan kurulum olduğu için çok zaman alabiliyor. ( Başta kaynak koddan kurmak hoşuma gidiyordu ama açıkçası daha sonra bundan bıktım ve Ubuntu'ya geçtim.)

En iyisi, hafif bir masaüstü olan, gereksiz bileşenlerden arınmış bir bilgisayar kullanmak. Benim en hızlı diyebileceğim masaüstü Fluxbox.

Yeni dağıtımların kuruldukları halleriyle o makinada iyi çalışmasını beklemezsin sanıyorum. O yüzden tavsiyem, seçtiğin bir dağıtımı kur, üzerindeki gereksiz servisleri kapat ve Fluxbox gibi (Arkadaşların dediği Xfce de bir alternatif) hafif bir masaüstü ile kullan. Ayrıcan yeteri kadar swap (sanal bellek) ayırmayı da unutma.
caLt hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 18/05/2007, 15:38   #8 (permalink)
chroot delisi

realist Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Bornova

Yeni sürümü direkt kursanız daha iyi.

http://torrent.ubuntu.com/xubuntu/re...86.iso.torrent

Livecd, açılınca install ikonu çıkar.
realist hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 18/05/2007, 17:31   #9 (permalink)
Üye

realist teşekkürler bayağı hızlı download yapıyor.. Acaba bu sürümde gcc g++ felan var mı?
Eski 18/05/2007, 17:34   #10 (permalink)
iptal dumuru

fgenc Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: burasi

hangi dagitimi kullanirsan kullan
arabirim olarak fvwm2 tavsiye ederim

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz