![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Agresif Programcı! Üyelik Tarihi: 05/2007 Yer: Localhost
|
Arkadaşlar Ben Bilgisayar Programcılığı ile ilgileniyorum 5 dil temel olarak biliorum size şöel bişey sorcam linux ortamına geçmeyi düşünüyorum tercihen ubuntu veya pardus şu önemli soruları sormak zorundayım.... 1. Linux ortamında (pardus) Macromedia (DW.FLAsh FW gibi)Çalışırmı 2. EasyPHP ve PHPmyAdmin Çalışırmı 3.adobe premiere 4.Borland C++ Bu saydıklarıı yapabilirmiyim ? |
| | |
| | #2 (permalink) | |
| where id='Linux' Üyelik Tarihi: 07/2006 Yer: Trabzon
| Alıntı:
2. Gerek yok çünkü Apache. Phpmyadmin ve MySQL gibi şeyler Linux tabanlı. 3. Çalışmaz 4. gerek yok onun yerine gcc ve daha bir sürü IDE zaten.
__________________ Her şey Özgür İşletim Sistemi Linux için | |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 02/2007 Yer: Malatya
|
1- Dreamweaver MX ve Flash MX tam performansli calisiyor. Bundan sonrakiler icin vmware kurup bir windowsta calistirabilirsin mutlaka kullanman gerekirse. 2- zbahadir cevap vermis. 3- Biraz sakat[1]. Yine vmware ile calistirilabilinir. 4- Borland C++ ile windows'a yazilim gelistirirsin. Windows'a neden linuxten yazilim gelistiresin.
__________________ GCS d- s--:- a-- C++ U++ P++ L++ E---- W+++ K- w- O+++ M- PGP++ X++ R++ tv- e h-- D++ G |
| | |
| | #4 (permalink) |
| İptal Durumu Üyelik Tarihi: 01/2007
|
normal şartlar altında dediklerinin hiçbirisi çalışmaz AMA bu dediklerini windows emulatörü ile çalıştırabilirsin. yada sanal makina ile linux altında windows yükleyebilirsin ordan çalıştırabilirsin Lakin mevzuu konusu olan bu programların Linux altında birçok alternatifi mevcut http://www.in.redhat.com/AppComparisonList.php3 bu adresten istediğin programların Linux altındaki alternatiflerini öğrenebilirsin Ayrıca Belirteyim ki 2 ve 4 numaralı programların Linux için olan alternatifleri bunlardan daha iyi 1 ve 3 numaralı programlarda çok professional çalışmıyorsan linux alternatifleri senin işini görecektir. kolay gelsin. |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Agresif Programcı! Üyelik Tarihi: 05/2007 Yer: Localhost
|
ccct şöle diğim sana dreamweaver ve flash şart bunları çalıştırmak için hiçbir yöntem yokmu! linux ortamında ben çift sistem kullancam ama eğer olur derseniz windowsun üzerine ubuntu veya pardus kurcam emulator flan ile çalıştıramazmıyım? |
| | |
| | #6 (permalink) | ||
| Alıntı:
Alıntı:
çalıştırılır ben wine programı ile (windows emulatörü) ile photoshop'u açabiliyorum pardus'ta ayrıyetten: http://www.vmware.com/ http://www.winehq.org/ http://www.virtualbox.org/ | ||
| | |
| | #7 (permalink) | |
| Alıntı:
![]() Mesele iş yapmaksa hangi program ve işletim sistemiyle çalışılabilirse onu kullnmak lazım değil mi? Linux sunucu işlemlerinde bir numaradır ama Desktop için daha beklemek lazım.
__________________ Her şey Özgür İşletim Sistemi Linux için | |
| | |
| | #8 (permalink) | |
| Alıntı:
Size soruyorum: formatladığınız bir bilgisayarın 2 bölümünden birine windows birine Debian yüklediniz. Allah aşkına doğru söyleyin; hangisi daha güvenilir ? (bu bölümde linux ta güvenlikten şikayetçi olan var mı?) hangisi daha hızlı ? (sistem gereksiniminde şikayetçi olanlara bakın) hangisi donanımlarınızın hepsini tanıdı ? hangisi tüm dosya sistemlerinizi tanıdı ? hangisi üzerine hiçbir şey yüklemeden dokümanlarınızın hepsini tanıdı ? hangisinin programları ücretsiz ? hangisi aylarca kapatılmayıp, brutal bir şekilde kullanıldığı halde hata vermedi ? hangisini sunucu olarak daha iyi ? hangisi ücretsiz ? (ücretinden şikayet edenlere bakın) hangisinin kaynak kodlarına güvenebilirsiniz ? sence hangisi daha iyi ? | |
| | |
| | #9 (permalink) |
|
Burada hangisinin daha iyi olduğunu tartışmıyoruz. Bir webmaster Dreamweaver veya flash kullnıyorsa neden o programları Linux üzerinde çalıştırmaya çalışır onu anlamıyorum. Kullanılan programlara bakın yaklaşık olarak 1000$ ama 100$'lık bir işletim sistemine para vermiyor onu Linux üzerinde kullanmaya çalışıyorsa bunun adı olsa olsa maceradır. Windows desktop ve grafik uygulamalrında iyidir o zaman orada windows kullanılır Linux server uygulamalarında iyidir orada da Linux kullanılır. Arkadaşlardan bazıları Linux üzerine Vmware kur çalışır diyor!. Vmware kaç para peki 400$ kadar. Eee burada doğrudan 100$'lık bir windows neden alınarak rahat rahat iş yapma seçeneği seçilmiyor? Linux konusuna gelince ben 10 yıldır Linux kullanıyorum ama Linux'ta yapamadığım işlerin windows'da yapıyorum. Mercedes ile tarla sürülmez, tarla sürmek için traktör daha iyidir.
__________________ Her şey Özgür İşletim Sistemi Linux için |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |