![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 06/2005 Yer: İstabul
|
Merhaba forumdaş arkadaşlar; Bizim oğlanın dönem ödevi için sizden bir kaç fikir almak isterim yardımcı olursanız sevineceğim. Oğlum meslek lisesi 1. sınıfta her öğrenciye bir toplumsal hizmet görevi yapmaları ödevi verilmiş bizim oğlanda sivil savunma için bir web sitesi yapma himetini seçmiş tabi bu iş bana düşüyor amaç hizmet üretmek yoksa sitenin nasıl yapıldığıyla alakalı değil e.. görsel yöneden ve içerik olarak zengin olması notunu etkileyecek. Döküman ve resimler için de yardım edilmiş elimizde meteriyal hazır. Birinci sıkıntımız alan adı: sivilsavunma.com, sivilsavunma.net, sivilsavunma.org alan adları dolu zaman kısa ve aklıma iyi bir alan adı gelmiyor. Diğer konu ise: elimizdeki dökümanlar ve resimler ile yaklaşık 10-15 sayfadan oluşacak kadar bir web sayfası oluşturmak çok iyi php'ci olmasamda sözdizimini veri tabanı bağlantısını kullanmasını eklemesini bilirim çok iyi bilmesemde bir çok script yazdım kullandım tüm web'i oturup yazarım ama zamanda kısa. nuke'ü çok iyi kullanabilmekteyim istediğim yeri istediğim modülü başatan isteğimize göre yazabilirim ama 10-15 sayfa için nuke'ü kullanmak bence yalnış olacaktır, bir çok modülü bloğu ayrıca beraberinde forumuda var tabi bunların herpsini kaldırıp hatta veritabanından ilgili tablolarıda silip yükünü hafiletebilirim genede gereksiz. joomla'yı kullandım ama tam hakim değilim tabi aynı gerekçelerle bu da gereksi olacağını düşünüyorum. İstediğim ise şöyle basit türden hazır bir php scripti kullanmak hem zaman kısa hemde istediğim neticeyi almak istiyorum 20 kadar resim ve 10-15 safa yazı olacak. ne nerirsiniz yoksa html tabanlı mı yapıp çıksam? Şimdiden teşkkürler.
__________________ Bilgi,insanı kuşkudan iyilik, acı çekmekten kararlı olmak da korkudan kurtarır. (Konfüçyus) |
| | |
| | #2 (permalink) |
| İptal Durumu Üyelik Tarihi: 03/2003 Yer: Istanbul
|
Öncelikle ödev oğlunuza ait bence oğlunuzun yapması daha doğrudur. Bana sorarsanız wordpress kullanabilirsiniz. Eğer bu işinizi yapmaya yetmiyorsa phpnuke,joomla, drupal kullanabilirsiniz. Yıllardır hazır sistemleri incelemesemde phpnuke ile joomla arasındada ağırlık açısından pek fark olduğunu zannetmiyorum. Eğer kısa sürede bitirmek istiyorsanız bildiğiniz sistemi kullanmanızı tavsiye ederim.
|
| | |
| | #3 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 10/2005 Yer: İstanbul
|
Burada amaç sitenin yapılması mı bilgilerin yayınlanması mı ? Eğer bilgilerin yayınlanması ise wordpress işinizi rahatlıkla görebilir. Ancak siteninde yapılması gerekiyorsa html tabanlı yapmanız sizin açınızdan daha rahat olur veritabanı ile uğraşmadan.
|
| | |
| | #4 (permalink) | |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 12/2002 Yer: Istanbul / sakarya
| Alıntı:
| |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 10/2006 Yer: Ankara
|
sivilsavunma.info bence olur cunku sivil savunma kurulusu ile ilgili bilgi vereceksiniz ama o uzanti olmaz diyorsaniz onu dusunmek gerek goze carpan akilda kalici bir sey gerek bence oglunuzun yapmasi en dogrusu notu dusuk veya yuksek onemli değil ilerde oglunuz size baba zamanında sen yapmayıp ben ugrassaydim simdi ogrenmis olacaktim ve zorluk cekmeyecektim diyebilir ama karar sizin bence html tabanli bir sayfa su anda yeterli olur onu yavas yavas php ye gelistirebilir tabiki oglunuz saygılarımla |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 06/2005 Yer: İstabul
|
Sanırım Yalnış anlaşıldı burada önemli olan bir toplumsal hizmet görevi yerine getirmek yani sitenin kim tarafından nasıl yapıldığı öneli değil zaten çocuk yazılım eğtimi almıyor büyük ihtimallede gelegek yıl (2. sınıf) motor bölümünü seçecek. Siteyi babam yapacak diyede söylemiş. Amaç bilgilerin yayınlanması bunun içinde web sitesi olması zorunluluğu var. Sivil savunmamın tarihi, çalışmaları ve okulun sivil savunma kolunun faaliyetlerini içeren bir web sitesi olacak. Verilen önerileri bu akşam değerlendireceğim başka önerileri olan lütfen eklesin Teşekkürler.
__________________ Bilgi,insanı kuşkudan iyilik, acı çekmekten kararlı olmak da korkudan kurtarır. (Konfüçyus) |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 09/2004
|
o zaman bloger veya blogcu.com gibi hazır hizmet veren sitelerden bir bulundurma alınarak sadece bilgi girişi sağlanabilir hatta myspace bile bu iş için kullanılabilir.
__________________ Deneyim ; kişinin başına gelenler değil , kişinin onlara ne yaptığıdır. DeviantART Vuska Deneme Alanı |
| | |
| | #10 (permalink) |
| Googlea Nurullah Yaz Arat Üyelik Tarihi: 04/2006 Yer: İstanbul/Üsküdar - Sivas
|
Evet arkadasın dediği gibi tek yapımlık olacaksa, güncellik olmayacaksa html en iyisi. Php Nuke görsellikde kaba durabilir, joomla daha hoş durur ancak yönetimi nuke'ye göre cok daha karısıktır. Wordpress'de olabilir güzel bir tema bulunabilir. Ancak ben güncellik olmayacaksa kesinlikle html öneriyorum ve template monster'dan hazır bir tema kullanabilirsiniz.
__________________ Webmaster |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |