![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 03/2007
|
Selam Arkadaşlar, benim problemime benzer şeyler buldum ama ben çözüm bulamadım. Sorum şu: Birinci combobox taki veriyi seçince ikinci comboboxa birinciye ait bilgileri getirmesi. Ben nerede yanlış yapıyorum acaba? Burada var ama aynı comboboxa ve sayfaya yazıyor. Ben ayıramadım. http://forum.ceviz.net/comboboxta-al...light=combobox Database : db.mdb Tablo ismi : kategori field : kid field : kadi Tablo ismi : altk field : altkid field : kid field : altadi kategori.asp <TABLE id=table1 borderColor=#000000 height=100 cellSpacing=0 cellPadding=0 width="400" border=0> <TBODY> <TR> <FORM action="kaydet.asp" method=post> <TD align=right width='40%' height=35><FONT face=Verdana size=2>İlgili departman <B>:</B> </FONT></TD> <TD width='60%' height=35><B><FONT face=Verdana size=2> </FONT></B><SELECT onchange=gotosite1(this) size=1 > <% Set Baglanti = Server.CreateObject("ADODB.Connection") Baglanti.Open "DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)}; DBQ=" & Server.MapPath("db.mdb") Set Rs=Server.CreateObject("Adodb.Recordset") Sorgu="Select * from kategori where kadi" Rs.Open Sorgu, Baglanti, 1, 3 %> <%Do While Not Rs.EOF%> <option value="?kid=<%=rs("kid")%>"><%=rs("kadi")%></option><% Rs.MoveNext Loop %></SELECT> <SCRIPT language=JavaScript> function gotosite1(Fm){ var URL = Fm.options[Fm.selectedIndex].value; window.location.href = URL; } </SCRIPT> <TR> <TD align=right width='40%' height=15><FONT face=Verdana size=2>Konu <B>:</B> </FONT></TD> <TD width='60%' height=35> <SELECT size=1 name=AltKonu> <% kid=request.querystring("kid") %> <% Set Baglanti = Server.CreateObject("ADODB.Connection") Baglanti.Open "DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)}; DBQ=" & Server.MapPath("db.mdb") Set Rs=Server.CreateObject("Adodb.Recordset") Sorgu="Select * from altk WHERE kid="&kid&"" Rs.Open Sorgu, Baglanti, 1, 3 Do While Not Rs.EOF %> <option value="?kid=<%=rs("kid")%>&altkid=<%=rs("altkid")% >"><%=rs("altadi")%></option><% Rs.MoveNext Loop %></SELECT></TD></TR> <TR> <TD colSpan=2 height=41> <P align=center><INPUT type=submit value=Gönder name=submit></P></TD></FORM></TR></TBODY></TABLE> Enson 13/05/2007 02:25 tarihinde eyyupk tarafından düzenlenmiştir.. Sebep: ekleme |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 01/2003
|
eğer access ile yapmaya çalışıyorsun bu formda defalarca örnekleri ile anlatılmıştır. en azından 2-3 tanesini ben anlatmışımdır. Hatta bu sayfada bile var http://forum.ceviz.net/acces-acilan-...nu-t43853.html access sorgusu ile basitçe halledebilirsin.
__________________ www.koddeposu.com TÜRKİYENİN KOD PAYLAŞIM PLATFORMU www.kullaniciyorumlari.com E ADI ÜSTÜNDE, SENİN ALMAK İSTEDİĞİN ŞEYİ ADAMLAR KULLANMIŞ, BİDE ÜSTÜNE YORUM YAZMIŞ. . |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |