![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 05/2007
|
Private Sub Command1_Click() Dim n As Integer Dim toplam As Integer Dim ort As Integer toplam = 0 ort = 0 n = InputBox("diziniz kaç elemanlı olsun?") ReDim dizi(n) For i = 0 To n - 1 dizi(i) = InputBox("sayıları giriniz") For j = 0 To i toplam = toplam + dizi(i) Next Next ort = toplam / n Print ort End Sub dışardan girilen n elemanlı bir dizinin ortalaması??? |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 01/2007
|
şu haliyle çalışıyor belki bilmek isteyen olur.. ben vb.net ile yapmaya çalıştım.. PrivateSub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) HandlesMyBase.Load Dim dizi Dim n AsInteger Dim toplam AsInteger Dim ort, i AsInteger toplam = 0 ort = 0 n = InputBox("diziniz kaç elemanlı olsun?") ReDim dizi(n) For i = 0 To n - 1 dizi(i) = InputBox("sayıları giriniz") toplam = toplam + dizi(i) Next ort = toplam / n MsgBox(ort) EndSub |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Silversword Üyelik Tarihi: 07/2003 Yer: Antalya
|
soru dizi sorusu değil ki ![]() Kod: Dim sayi As Long
Dim i As Long
Dim n As Long
n = Val(InputBox("Kaç Elemanlı ?"))
If n Then
For i = 1 To n
sayi = sayi + Val(InputBox(i & ". sayı ?"))
Next i
End If
sayi = sayi / n
Show
Print sayi
Kod: Dim sayilar() As Long
Dim i As Long
ReDim sayilar(Val(InputBox("Kaç elemanlı ? ")))
For i = 0 To UBound(sayilar) - 1
sayilar(i) = Val(InputBox(i + 1 & ". sayı ?"))
sayilar(UBound(sayilar)) = sayilar(UBound(sayilar)) + sayilar(i)
Next i
sayilar(UBound(sayilar)) = sayilar(UBound(sayilar)) / UBound(sayilar)
Show
Print sayilar(UBound(sayilar))
__________________ ||||Revlis||||| |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 05/2007
|
Revlis tabikide dizi sorusu hatta sana soruyuda yazayım soru=Dışarıdan girilen n elemanlı bir a dizisinin aritmetik ortalamasını bulup, bu aritmetik ortalamadan küçük elemanları b dizisine, büyük elemanları c dizisine yerleştiren program. hatta ben buraya sadece bir kısmını yazdım çünkü orada takılmıştım artık önemi yok soruyu yaptım herkese teşekürler artık bişi yazmanıza gerek yok.. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |