![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 12/2006
|
Merhaba arkadaşalar benim merak ettiğim konu java ile asp.net kullanarak web tabanlı programlar ve ya web siteleri yapabilirmiyiz.Yaptık diyelim c# kadar verimli olur mu?.Varsa bununla ilgili bir kaynak önerebilir misiniz? bana yardımcı olursanız sevinirim şimdiden sağolun
|
| | |
| | #2 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 11/2005 Yer: Vienna
|
asp.net 'in karsiligi tam olarak jsp oluyor sanirim, jsp kullanarak web tabanli projeler uzerinde calisabilirsin. java applet'lerini kullanarak sayfa icerisinde ufak programciklar olusturabilirsin. csharpnedir.com sitesinden faydalanabilirsin.
|
| | |
| | #5 (permalink) |
| from Chaos Theory Üyelik Tarihi: 04/2007
|
kesinlikle C# ı seçebilirsin sonra bana dua edersin eğer tabiki seninde heryerde çalışacak benim program diyen özgür yazılımcı tipli arkadaşlardan değilsen bu mantık nedir anlamıyorum zaten piyasanın %80 i MS ürünleri(dünya çapında) %15 mac dersek geriye kalan parçada özgürce işleyebilriz bunun dışında mynetteki tavlayı bırak Visual C# dili ile yapabileceklerin;MS Vista, XP, Nt teknolojilerinde .Net framework altında sınırsız yazılım yapabilirsin XNA framework ile xbox 360 yada Games for PC'ye oyun yap 3rd herşey hazırlamış ms hayal gücü yeter ASP.Net ile web siteleri hatta Ajax teknolojisi ile mükemmelleştir hatta buna .net framework 3.0 ı ekle şahikar ol ADO.Net ile weri tabanını yönet ..... .... .... liste uzayıp gidiyo artı kullanımı kolay (userfriendly) artı bi class oluşturması bile inan çok çok kolay birden çok kelime yazmaktansa mainform:sınıf diyerek bağdaştır hadi seçimnde kolay gelsin ![]() |
| | |
| | #6 (permalink) | |
| Üye Üyelik Tarihi: 07/2006
| Alıntı:
Jsp, asp ve php gibi sunucu taraflı çalışan html çıktısı üreten betiksel bir dildir. Java ile aynı zamanda bilgisayarınızda çalışan java yazılımları gibi sunucu yazılımları da yapılır. bunlara servlet denir. örneğin bir sohbet yazılımı için ziyaretçinin görüntüleyicisinde çalışan bir applet(istemci tarafı) ve sunucuda çalışan bir servlet yazılımı olabilir. servlet yazılımı istemcilerin isteklerini birleştirerek ortak bir çalışma (bu örnekte sohbet) yapmalarını sağlayabilir. java.sun.com da bulduğum bir paragraf: You might want to check out the latest information on JavaServer Pages (JSP) technology. JSP technology is an extension of the servlet technology created to support authoring of HTML and XML pages. It makes it easier to combine fixed or static template data with dynamic content. Even if you're comfortable writing servlets, there are several compelling reasons to investigate JSP technology as a complement to your existing work. | |
| | |
| | #7 (permalink) | |
| Üye Üyelik Tarihi: 05/2007
| Alıntı:
Türkiye'de küçük firmalar genelde hep Microsoft .Net platformunu tercih ediyor. C# / ASP.Net öğrenmek, iş bulmak açısından daha mantıklı gözükebilir. Ama dünyada Java'nın Enterprise uygulamalarda ezici üstünlüğü olduğunu gözardı etmemek gerekiyor. (Örneğin Google ve IBM, Java'nın en büyük kullanıcıları/destekcilerindendir.) İki dilin de sağlam API'leri var. Dil olarak da birbirlerine çok benziyorlar. haluk_tr'nin saydıklarının hemen hepsini Java kullanarak da yapabilirsin. Farkı, Java'da araçlar için teknik destek istemedikçe para ödemeyecek olman, kullanacağın framework'lerin çoğunun açık kodlu olması, yani istediğin gibi müdahale edebilecek olman, istediğin yerde çalıştırabileceğin uygulamalar geliştirmen ve herhangi bir yazılım firmasına bağımlılığının olmaması. Masaüstünde, Linux kullanım oranı büyük artışta da olsa, Windows'un kullanım oranı olarak üstünlüğü tartışılmaz. Ama web sunucularda bu iş değişiyor. *NIX sistemler güvenirliği ve performansı sebebiyle çok daha fazla tercih ediliyor. Java bu platformların "tamamında" kullanılabiliyor ve çok sayıda veritabanını destekliyor. (Burada ben "dersek" diye kurtarıcı bir kelime kullanıp, oran sallamayacağım.) -------- Asıl soruya cevap olarak; J# ile ASP.Net yazabileceğini tahmin ediyorum. C# ile de yazsan hemen hemen aynı koda derleneceği için J# veya C# arasında geliştirme haricinde pek bir fark olacağını sanmıyorum. Google'da bir arama yaparsan birçok kaynağa erişebilirsin. Ama Java ile geliştirme yapmak istiyorsan en verimlisi ASP.Net değil de Java'nın kendi teknolojilerini kullanmak. (Bunun için de Google Web Toolkit (http://code.google.com/webtoolkit/), Netbeans Visual Web Pack (http://www.netbeans.org/products/visualweb/) e bakmanı tavsiye ederim. ) | |
| | |
| | #10 (permalink) |
| İptal Durumu Üyelik Tarihi: 12/2006 Yer: ANKARA
|
Kararına saygılıyım. Fazla uzatmadan özet tarihçe geçeyim. Sun Mic. JAVA yı çıkardı pazarı kaptı, Microsoft bunu gördü .net i çıkardı. Sun kodunu açarak pazarı tutmaya çalışıyor, Microsofft .Net i LINUX a taşıyıp Sun ın önüne tekrar rakip oldu. Sun Star Office de yaptığı gibi desteğini çekerse Open Ofiste yakalanan başarı gibi java da açık kaynak kod da sağlam yerine tutunmaya devam edebilir de etmeyebilirde. Ederse sorun yok doğru yoldasın, etmezse sorun olabilir. Açık kaynak açısından her zaman destek bulabilirsin, Lisanslı kapalı kod dünyası açısından resmi kurum desteği bulamazsan işin zorlaşmış olabilir. Ticari açıdan geçici olarak doğru yoldasın ama JVM alternatifleri çıktıkça ki var Microsoftun ki de dahil çok küçük bir ihtimal uyum problemleri de yaşayabilirsin. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |