![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Deli Cevizci Üyelik Tarihi: 06/2004 Yer: Lefkoşa
|
5 aydır çalışan posta sunucumda sorun var olduğu kanısındayım. Son zamanlarda spam sayısı yok denecek kadar azaldı. Normalde spamassassin abimiz bu spamlerin başına :SPAM: yazıp aldığı yere koyuyor, ben istemcide süzüp gerekli yere gönderiyorum. Yani spam olduğu için siliyor falan diye birşey yok. Ama garip olarak, başka bir sunucudaki raporlar günlük olarak geliyor bana. Ve her gün (bazen günde iki defa) theemailbroadcastingcompany com adlı sitenin reklamını yapan bir posta :spam: işaretli olarak geliyor. Yani qmailin posta kabulünde sorun var gibi görünmüyor. Ama diğer spamler aniden kesildi. GMail'den kendi adresimden gönderdiğim posta da gelmedi. GMail bir posta göndermiş bana (GMail hesabıma) aşağıda.. Sorun bende gibi görünüyor, bende değil gibi de görünüyor. GMail bozuldu diyecek halimiz de yok. Anlamadım.. :| Şimdi farkettim. Google benim yerel ağımdaki ip adresimi nereden biliyor yahu? Aşağıda kalın altı çizili yaptım. --------------------------- This is an automatically generated Delivery Status Notification THIS IS A WARNING MESSAGE ONLY. YOU DO NOT NEED TO RESEND YOUR MESSAGE. Delivery to the following recipient has been delayed: tugrulspam@tugrul.org Message will be retried for 2 more day(s) Technical details of temporary failure: TEMP_FAILURE: SMTP Error (state 12): 451 qq temporary problem (#4.3.0) ----- Message header follows ----- Received: by 10.82.185.12 with SMTP id i12mr6486032buf.1178285368706; Fri, 04 May 2007 06:29:28 -0700 (PDT) Return-Path: <tugrulspam@gmail.com> Received: from ?192.168.1.5? ( [212.108.144.113]) by mx.google.com with ESMTP id y34sm71285iky.2007.05.04.06.29.15; Fri, 04 May 2007 06:29:20 -0700 (PDT) Message-ID: <463B351D.4040001@gmail.com> Date: Fri, 04 May 2007 16:29:01 +0300 From: Tugrul Duran <tugrulspam@gmail.com> User-Agent: Thunderbird .0.0.0 (Windows/20070326) MIME-Version: 1.0 To: tugrulspam@tugrul.org Subject: hede Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1; format=flowed Content-Transfer-Encoding: 7bit ----- Message body suppressed -----
__________________ Köpekler istedi diye atlar ölmez. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| iptal dumuru Üyelik Tarihi: 07/2003 Yer: burasi
|
yerel agindaki ipyi IE üzerinden mail atarken mailin hearina yaziyordur. yani cikis ipsini v.s. client yaziyor oraya.. spamsel sorunsalina gelince... bence ilk önce spam assassin spam'in kac skorla ve hangi sebeplerden dolayi spam oldugnu notlandirip mailin icine yazmasini saglian bir senecek var onu aktive et.. sonra bak bakalim ilgili mailer neden ve hangi skoclarlar spam durumuna dusuyor.. akabinde gerekli ayarlama uyarlamalari yapi ver derim..
__________________ ispartakule toki |
| | |
| | #3 (permalink) |
|
birde smtp bekelem kuyrugunun süresini kisaltirsan bu gibi hatalar ciktiginda daha cabuk haberin olur. bunun icin enderunix'in ipuclari kismina bak orda qmail altindaki TÜM yazilari oku derim...
| | |
| | #4 (permalink) |
|
Biraz yanlış mı anlattım? 1. Spamsel sorunum yok benim. Spam gelsin, yeter ki gelsin yani. Hiçbirşey gelmiyor. Spam derecesi 5 sanırım. Spam ile ilgili hiç şikayetim olmadı, Gerçek olmayan herşeyi imzalıyor spam diye, assassinden çok memnunum. Ama hiç posta gelmiyor. 2. Eklediğim çıktı benim sunucumun çıktısı değil. Gmail in gmail hesabıma gönderdiği çıktı. Benim sunucumla alakası yok yani. Saygı.
| | |
| | #5 (permalink) |
|
kendi kendi kendine sonra gmailden sonra senden gmail mail at ve su loglari incele tail -f /var/log/qmail/qmail-send/current tail -f /var/log/qmail/qmail-smtp/current maili gelir gider'ken olusan hatalari incele bu arada nemelazim spam ve diger mailserver oyuncaklari tamamen devre disi birak. neden diyeceksin avatarindaki baksilarindan anladim.. bu oyuncaklar beli bir süre icinde islemi sonlandiramadiklari zaman runtime error olabiliyor... sistemin debian ise ensonki updateden sonra ortaya cikmis bir sorun olabilir. bu arada delipenguen allah razi olsun uzun zamandir söyle tosakli bir sorun icin forumda yazismiyorum.. yok fedore cdlerine nereden bulabilirim vmware kurulmuyor.. oha sen süpersin
| | |
| | #6 (permalink) |
| ![]() 1. Kendimden kendime mail gönderirken hata alıyorum. Thunderbird diyor ki: An error occured while sending mail. The mail server responded: qq temporary problem (#4.3.0). Please check the message and try again. qmail-smtpd/current diyor ki: @40000000463f0f002cb15284 tcpserver: status: 1/30 @40000000463f0f002cb175ac tcpserver: pid 6165 from 212.108.144.143 @40000000463f0f002cb7b354 tcpserver: ok 6165 mail.tugrul.org:89.149.194.58:25 :212.108.144.143::1310 @40000000463f0f0929a86bcc tcpserver: end 6165 status 256 @40000000463f0f0929a88b0c tcpserver: status: 0/30 qmail-send/current birşey demiyor bu işlem sırasında. mail2web.com dan kendime gönderdiğim maili alabiliyorum. Yakın zamanda sistemi upgrade etmedim. O dediğin oyuncakları nasıl kapatacağımı bilmediğim için kill ile durdurdum hepsini sonra qmailctl restart dedim. Hala aynı. // Sen yeter ki toschaklı sorun iste. Ayarlarız sana birşeyler.
| | |
| | #7 (permalink) |
|
mailserverinle paralel calisan programlari kill ile kapatirsan daha cok soun cikarirsin söyleki iligili programlar kurulum sekilerine göre degisik sekilerde mailserverini maili isleme sürecinde yer alirlar.. spamassassing masil durduracagin yada varsa clamav'i nasil durduracagin onlari nasil kurdugunla ilgili.. qsheff kullaniyormusun... hangi versiyonu?? spamassaing ben su sekilde tetikliyorum sonra kapatmasi kolay oluyor http://ipucu.enderunix.org/view.php?id=1269&lang=tr temporary problem ya ustad bu runtime yani smtp olmasi gereken sürede islemin sonlandirilamamsi gibin bir sorunsala benziyor smtpde sorun yok gibi görünsede client smtpye sadece baglanip kesiliyor simdi tam smtp prokolunun sira ile ne isler yaptigini bilmiyorum ama handschekten ve ayrilmaktan baska biseylerde yapmasilazim ki mail yerine ulasin sanursam ![]() simdilik bu seysiler yap sonra baska seysiler hakkinda konusalim
| | |
| | #8 (permalink) |
|
enson ne yaptin DP
| | |
| | #9 (permalink) |
| Cevizci Üyelik Tarihi: 06/2006
|
Ya evde badana operasyonu var da. Pek sık cevap yazamıyorum. Abi sen smtpd'ye odaklandın. Benim temel sorunum smtp değil, pop3. Bunun yüzünden e-posta adresimi değiştirdim, gmail'e geçtim. Ama hala telefon ediyorlar mail attım abi ne oldu falan filan diye. Çıkamadım işin içinden. Reboot etsem? // Deli..
__________________ www.yavruvatan.com |
| | |
| | #10 (permalink) |
|
qscan kaldirinca sorun hal oldu. qscan perl ile yazilmis kurulumu ve calisma sistemi igrenc olan bir scanner. made in türkiye olan qsheff kullanmanizi siddetle tavsiye ederim..
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |