![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 04/2007
|
SELECT CARI.cari_unvan1 + ' ' + CARI.cari_unvan2 as [CARİ ÜNVANI], CARIHAR.cha_tarihi AS TARİH, dbo.fn_CariHarCins(cha_cinsi) AS [CARİ HAREKET CİNSİ], dbo.fn_CariHarEvrTipUzun(cha_evrak_tip) as [EVRAK TİPİ], dbo.fn_CariHarTip(cha_tip) as [CARİ HAREKET TİPİ], cha_normal_Iade FROM CARI CARI INNER JOIN CARIHAR CARIHAR ON (CARIHAR.cha_kod = CARI.cari_kod) WHERE (cha_evrak_tip =0) and (cha_tip=1) normal=0 Iade=1 yıkardaki sorguyu çalıştırdığımda cha_normal_Iade kolonuna 0 veya 1 geliyor. Ben bunu 0 olanların normal yazmasını 1 olanların Iade yazmasını istiyorum nasıl yapabilirim.. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| . . :: pCuber :: . . Üyelik Tarihi: 02/2007
|
cha_normal_Iade yerine IF(cha_normal_Iade==0, "Normal", "İade") Ayrıca, konu açarken, içerik hakkında fikir verecek anlamlı bir başlık koymanız daha iyi olurdu...
__________________ tebessüm edebilmek sanattır... |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 05/2007 Yer: Antalya
|
SELECT CARI.cari_unvan1 + ' ' + CARI.cari_unvan2 as [CARİ ÜNVANI], CARIHAR.cha_tarihi AS TARİH, dbo.fn_CariHarCins(cha_cinsi) AS [CARİ HAREKET CİNSİ], dbo.fn_CariHarEvrTipUzun(cha_evrak_tip) as [EVRAK TİPİ], dbo.fn_CariHarTip(cha_tip) as [CARİ HAREKET TİPİ], decode(cha_normal_Iade,0,'Normal',1,'Iade','Tanıms ız') FROM CARI CARI INNER JOIN CARIHAR CARIHAR ON (CARIHAR.cha_kod = CARI.cari_kod) WHERE (cha_evrak_tip =0) and (cha_tip=1) decode komutu ile düzenleme yapabilirsin. yukarıda 0 sa Normal 1 se İade 0 veya 1 değilse Tanımsız yazıyor. |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 04/2007
|
SELECT CARI.cari_unvan1 + ' ' + CARI.cari_unvan2 as [CARİ ÜNVANI], CARIHAR.cha_tarihi AS TARİH, dbo.fn_CariHarCins(cha_cinsi) AS [CARİ HAREKET CİNSİ], dbo.fn_CariHarEvrTipUzun(cha_evrak_tip) as [EVRAK TİPİ], dbo.fn_CariHarTip(cha_tip) as [CARİ HAREKET TİPİ], IF(cha_normal_Iade==0, "Normal", "İade") FROM CARI CARI INNER JOIN CARIHAR CARIHAR ON (CARIHAR.cha_kod = CARI.cari_kod) WHERE (cha_evrak_tip =0) and (cha_tip=1) sql cümlesi açılamadı hatası veriyor.. |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 05/2005
|
sormus olduğunuz sorunun cevabı forumda bir çok kez verildi . Zahmet edip arama yapsaydınız zaten bulurdunuz. Yine de cevap olması acısından : http://forum.ceviz.net/ms-sql2000-ve...highlight=case |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |