![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 05/2007
|
merhaba arkadaslar... Html, c++ gibi dillere ve photoshop programina hakimim... java applet ogrenmek istiyorum... ancak nereden baslamaliyim. ilk olarak sadece java olarak gecen dokumanlardan mi baslamaliyim? java applet ile javascript iliskisi nedir? java hakkinda hicbirbilgim yok.. ufak bi yol gosterirseniz yakin zamanda yeteri seviyede buraya bnm durumumda olup yeni baslayanalara cevap veriyor olacagimdan emin olabilirsiniz... tesekkur ederim... |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 05/2007
|
anladim java script i eliyoruz... sanirim o html de kullanilan dinamkler yartan kolayliklar sagalayan... farkli bi dil... javaya giris yapacagim ancak applet yazanlar java 1.1 ile calisacak kod yazmak isteyebilir demissin.. onu anlamadim aciklarsan biras sevinirim... eger sen java programliyorsan da derleyici olarak ne onerirsin... sitem gereksinimi min olan sadce yazdigim kodu cevirip calistirsin ancak kutuphane sorunu da pek olmasa ii olur... |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 04/2007 Yer: Ankara
| Niçin Java makalesinin sana bu aşamada faydalı olacağını düşünmekteyim. Sun ın JDK sı en yaygın olarak kullanılan derleyicidir. IBM in de derleyici mevcut. Geliştirme platformu olarakta eclipse öneriyorum.
|
| | |
| | #5 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 04/2005 Yer: samsun
|
-windows XP ile gelen java runtime eski, kullanıcı yenisini indirip kurmazsa güncel şeyleri çalıştıramaz. -jdk yüklemen lazım, windows için SUN ınki uygundur. düşük sistem ile eclipse netbeans gibi IDE lerle problem yaşayabilirsin. hafif siklet olarak, DrJava, BlueJ kullanan öğrenciler olduğunu biliyorum, Jedit in de adını duyuyorum, ben bunları denemedim. |
| | |
| | #7 (permalink) |
|
Geliştireceğiniz uygulamaya göre IDE seçimi yaptığınızı düşünerek buradan da IDE karşılaştırma notlarını değerlendirmenizi önerebilir miyim? Aslında geliştirilecek uygulama bazında kategorize edersek yeni başlayanlar için bir referans şablon hakikaten yapılandırabiliriz.. |
| | |
| | #9 (permalink) |
|
MIDlet uygulama geliştirme için en yeteneklisi Netbeans, applet ve application geliştirmek için plugin desteği en fazla olan eclipse, yine webservice uygulamaları geliştirmek için en yeteneklisinin eclipse olduğunu düşünüyorum.
|
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |