![]() | |
| | #1 (permalink) |
| ... Üyelik Tarihi: 08/2002 Yer: İstanbul
|
Anakart Epox 8RGA+, işlemci Amd XP 1800+ .. Ve sıstem acılmıyor.. Olay soyle.. Donanımdan benden daha ıyı anlıyan bı arkadasla biosta bı kac sey denıyorduk.. Denemelerın bazılarında sıstem acılmıyor ve insert e basılı olarak sıstemı yenıden acıyor ve ayarları bıraz assagı cekıp tekrar edıyorduk.. Son denememızde ıslemcı carpanını ve AGP frekansını assagıya cektıgımız ve ramı 6.2.2.2 yaptıgımız halde sorun cıktı.. Yanı bıosu save ettık ve kappattık ardından kırmızı bı dıolag kutusu cıktı.. Sanırım bıosu update edıyordu ve bız tam o sırada elektrıgı kestık.. Iste o andan sonra makına bı daha acılmadı.. Promptta ıse sureklı FF yazıyordu.. Sımdı sormak ıstedıgım sey su.. Acaba anakart yada ıslemcıye zarar vemıs olabılırmıyız? Yoksa sadece kırmızı dıolog kutusu ekrandayken elektrıgı kestıgımız ıcınmı sorun cıktı? Yanı bıos sılındı? Eger durum bu ıse bazı anakartlarda oldugu gıbı sıstemı hangı tus kombınasyonuyla acarsam dısket ıcındekı bıos dosyasını bıosa aktarabılırım? (Sıteden guncel bıosu ındırdık ve zıpın ıcınde bı readme cıktı.. Okudugumuzda ALT+F2 methoddan soz edıyodu.. Ama denedık olmadı.. Sanırım bu method calısan yanı aclıs yapan bı sıstemde ıs goruyor.. Benım aradıgımsa calısmayan yanı acılıs yapmayan borda bu ıslemı yaptırmak) Neyse yardımcı olursanız cıdden cok sevınırım.. Cunku bu ısı halledemezsem yaklasık bı hafta bılgısayarsız kalıcam.. Not: DDR 400 ram ve baska bır agp ekran kartıyla acmayı denedık olmadı.. CPU yu yerınden cıkarttık, yandıgına daır barız bı belırtı yok.. Etrafta baska AMD kullanıcısı olmadıgı ıcınde baska bısey yapamıyorum.. |
| | |
| | #3 (permalink) |
|
Unutmusum.. Bunuda yaptık Yanı hem bıosu sıfırladık, hemde sonuc alamayıcan pılı cıkarttık.. Sonuc aynı.. Aslında bıde soyle sormak lazım soruyu.. Acaba Epox 8RGA+ anakartta sılınmıs bıos'a dısketten bıos aktarma olanagı varmı?Not: Donanım ıthalatcısı sanırım cumartesı gunlerı calısmıyor.. Oyuzden onlarada en azından bugun ıcın ulasmamız mumkun degıl.. (http://www.mascom.com.tr/ bıze ulasın scrıptıde calısmıyor bunların.. Hey allahım ya...) |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 07/2002 Yer: N/A
|
HunTER dual bios'lu bir anakart bul ikinci bios'u çıkar ona tak ve güncellemeyi yap..
__________________ http://ean.btturk.net/ |
| | |
| | #7 (permalink) |
|
Bordu bı ıkı hafta once aldıgım ıcın grantı kapsamında servısıne vermek daha mantıklı geldı.. Yanı bı hafta bılgısayarsızım : ) Not: Su mercımek boyutundakı biosu alet edavet olmadan cıkarmanın bı yolunu bulsaydık EAN dedıgını yapıcaktık.. Ama kargaburunla yaptıgımız denemede az daha bıos elımızde kalıyodu : ) Kımseye denemesını tavsıye etmem : ) |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 07/2002 Yer: N/A
| Hiç sorma sene 2001 benim eski cel 466'nın biosuna kargaburnu ile yaptığım müdahaleden sonra iki ayağı elimde kalmış ve aynı anda başımdan aşağı kaynar sular dökülmüştü.İki saatlik ecel teri akınından sonra Diyarbakırın puslu sokaklarında köhne bir pasajın içinde 'elektrikli alet tamircisi' etiketiyle son model anakartları tamir eden bir deha ile karşılaşmasaydım uzun süre bilgisayarlara uzaktan bakacaktım. Gelecek sene stajımı o dükkanda yapmayı düşünüyorum.
__________________ http://ean.btturk.net/ |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |