Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Web & Grafik > Web Tasarım

LinkBack Seçenekler
Eski 01/05/2007, 18:49   #1 (permalink)
İptal Durumu

Yer: Artvin - Hopa
Uyarı HTML Sayfada PNG Resim Sorunu...!!!

Merhaba arkadaşlar bu sitede yeniyim yanlız bu siteden uzun zamandır bilgi olarak faydalandım ve artık üye olup bu aleme bende giriyim dedim...

Sizlere şimdi bu sorum olacak daha dogrusu bi sorunuma çözüm arıyorum. amatör çaplı bi web tasarımcısıyım ve bi html sayfasında renkli bi arkap plana png formatında resim koydum bu resim yuvarlak daha doğrusu resim içindeki cisim yuvarlak ve bnm bilgisayarımda bu sadece yuvarlak bi cisim olarak görünürken yani arka planla bütünleşirken diğer bilgisayarlarda etrafı beyaz çıkıyor bunun nedeni nedir gif olarak kullanırsam bu olmuyor ama gifinde malum kalitesi iyi diil bu yüzden bunu png olarka bi çözüm bulabilirmiyiz acaba bnm kafama takılan bnm bilgisayarımda normal görünürken diğerlerinde nasıl olurda kare görünür konuyla ilgili resimide ekliyorum daha iyi anlarsınız... şimdiden tşk.

0zgurx hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 01/05/2007, 19:33   #2 (permalink)
İptal Durumu

Resminizin görünmesini istemediğiniz kısnmı şeffaf (Transparecy) yapmalısınız. Ama png formatında şeffaflık özelliği yok, gif ve tiff de var. Ama tiff web de kullanılmaz. Siz ancak gif`i kullanabilirsiniz, ama renk derinliğine dikkat edin 256 renkte kalırsa, resminizdeki birçok renk çıkmaz, daha doğrusu çok çirkin çıkar.

Birde bende düzgün yani beyaz kısım gözükmüyor demişsiniz, ama artalan rengi zaten beyaz olmasın, aynı mı rekleri?
65kb hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 01/05/2007, 20:25   #3 (permalink)
Üye

Aklımdaki ihtimal, diğer bilgisayarların çözünürlüğü farklı olabilir. Bunu çözmek için;

<body style="background-image:url(bilmem_ne.png);background-repeat:no-repeat;bacground-position:center;">bla bla bla...</body>

olabilir.
akmercan hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 01/05/2007, 21:42   #4 (permalink)
İptal Durumu

Alıntı:
65kb, mesajından alıntı: Mesajı Gör
Resminizin görünmesini istemediğiniz kısnmı şeffaf (Transparecy) yapmalısınız. Ama png formatında şeffaflık özelliği yok, gif ve tiff de var. Ama tiff web de kullanılmaz. Siz ancak gif`i kullanabilirsiniz, ama renk derinliğine dikkat edin 256 renkte kalırsa, resminizdeki birçok renk çıkmaz, daha doğrusu çok çirkin çıkar.

Birde bende düzgün yani beyaz kısım gözükmüyor demişsiniz, ama artalan rengi zaten beyaz olmasın, aynı mı rekleri?
Sayın 65kb arkadaşım png de saydamlık var. yanlız nedense olmuyo işte... bakın mesale bnm bilgisayarımda bu böyle görünüyor ama diğer bilgisayarlara kenarları beyaz görünüyor...

akmercan arkadaşımın yazdıklarınıda uygulayıp deniyecem... bakalım olacakmı...
Eski 01/05/2007, 21:45   #5 (permalink)
İri Ceviz

KaravanaBatu Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: İskenderun

abdagli'nin makalesini işinize yarayabilir.

http://www.ceviz.net/tasarimlarinizd...anin_a742.html

Kolay Gelsin...
KaravanaBatu hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 01/05/2007, 23:08   #6 (permalink)
İptal Durumu

bu yazı tam istediğim ama oradaki açıklama yeterli diil burada ona daha geniş bi kullanım açıklmasa yaparsanaız herkez faydalana bilir oradaki anlatım biraz profesyönel birazdaha amatörler için adım adım yapılışını anlatabilirseniz sevinirim...
Eski 01/05/2007, 23:25   #7 (permalink)
İri Ceviz

KaravanaBatu Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: İskenderun

Daha geniş anlatım var ama ingilizce. Ben de daha önce kullanmadığım için ayrıntılı olarak anlatamayacağım. Aşağıdaki linkten belki yararlanabilirsiniz.

http://homepage.ntlworld.com/bobosola/
KaravanaBatu hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 01/05/2007, 23:51   #8 (permalink)
İptal Durumu

anlatabilecek kimse yokmu acaba....
Eski 02/05/2007, 11:56   #9 (permalink)
Üye

resmi hangi programdan export ediyorsun oncelikle onu ogrenmem gerek. ornegin bu program photoshop ise 2 secenegin var. save for web seneceginden png 8 olarak export edersen gif de oldugu gibi resmine bir matte (uzerine yerlestirecegin arka planin rengi) belirtmek zorundasin ve problem ya$amazsin. fakat png 24 olarak export edersen boyle bir$ey yapmana gerek kalmiyor. gel gelelim png 24 de bazi browserlarda bu gosterdigin sacmalikla kar$ila$abilirsin. fakat firefox ve explorer 7 de boyle bir problem yok.
zonked hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 02/05/2007, 14:09   #10 (permalink)
Silversword

Revlis Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Antalya

internet explorer dan kaynaklanan bir problem kendisi, yukarıda ki makale en kısa yol (umarım yorumları da okuyorsunuzdur zira çeşitli düzeltmeler var), yoksa javascript le vs çözülen yollarda var ama çok uzun. Ben kasmayıp gif yapıyorum.. oda gölge , yumuşak geçişe izin vermiyor..

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık