![]() | |
| | #2 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 03/2007
| Private Sub combo10_Click() Combo11.Clear If Combo10.Text = "ADANA" Then Combo11.AddItem "Tufanbeyli" Combo11.AddItem "Saimbeyli" Combo11.AddItem "Feke" Combo11.AddItem "Kozan" Combo11.AddItem "Aladağ" Combo11.AddItem "Pozantı" Combo11.AddItem "Karaısalı" Combo11.AddItem "İmamoğlu" Combo11.AddItem "Yüreğir" Combo11.AddItem "Ceyhan" Combo11.AddItem "Seyhan" Combo11.AddItem "Yumurtalık" Combo11.AddItem "Karataş" End If If Combo10.Text = "ADIYAMAN" Then Combo11.AddItem "Genger" Combo11.AddItem "Gölbaşı" Combo11.AddItem "Katha" Combo11.AddItem "Merkez" Combo11.AddItem "Samsat" Combo11.AddItem "Sincik" Combo11.AddItem "Tut" End If end sub böle olacak devamına ama şuna dikkat et combo1(0) ise propertiesde combo1(0) yazman gerekiyo yoksa hata verir bide combonun listine illeri nasıl girdiysen kodlarada öle girmen gerekiyo büyük harfse büyük küçükse küçük yoksa kabul etmiyo dikat etmen gerekiyo kısacası kolay gelsinal arkadaşım aşnslıymışın bende bunlarla uğraşığım için elimde bir sürü var kolay gelsin hatta posta kodlarını istiyosan onlarıda vereyim |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Silversword Üyelik Tarihi: 07/2003 Yer: Antalya
|
Bu şekilde illeri dosya da saklaman zor olacaktır. Dosyalama işlemlerini yazmakla uğraşmadım ama çok rahat şekilde dosyada il , ilçe çekip , ekleyip silebileceğin bir kod. Form1 e eklediğimiz combobox ların style özelliklerini 2 yaptıktan sonra form a : Kod: Private Type il 'il tipi tanımla
ad As String * 15 ' il adı
ilçesi() As String * 15 ' ilçe listesi
End Type
Dim iller(80) As il
Private Sub Combo1_Validate(Cancel As Boolean)
On Error GoTo 33
Dim i As Long
Combo2.Clear
For i = LBound(iller(Combo1.ListIndex).ilçesi) To UBound(iller(Combo1.ListIndex).ilçesi)
Combo2.AddItem Trim(iller(Combo1.ListIndex).ilçesi(i))
Next
Exit Sub
33: MsgBox "İl için ilçe girilmemiş"
End Sub
Private Sub Form_Load()
Combo1.Clear
Dim i As Long
iller(0).ad = "ANTALYA" '0 index li ili Antalya tanımla
ReDim iller(0).ilçesi(9) 'Antalya'ya 10 tane ilçe için yer aç
With iller(0)
.ilçesi(0) = "Akseki" ' ilçeler ekleniyor
.ilçesi(1) = "Alanya"
.ilçesi(2) = "Side"
.ilçesi(3) = "Kemer"
.ilçesi(4) = "İbradı"
.ilçesi(5) = "Manavgat"
.ilçesi(6) = "Kaş"
.ilçesi(7) = "Aksu"
.ilçesi(8) = "Elmalı"
.ilçesi(9) = "Korkuteli"
End With
iller(1).ad = "İSTANBUL"
ReDim iller(1).ilçesi(1)
iller(1).ilçesi(0) = "Kadıköy"
iller(1).ilçesi(1) = "Bakırköy"
For i = LBound(iller) To UBound(iller)
Combo1.AddItem Trim(iller(i).ad)
Next
End Sub
__________________ ||||Revlis||||| |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 05/2007 Yer: istanbul
|
Slm ben bununla ilgili zamanında bi ddl yazmıştım.Eğer .net kullanıyosan kullanımı kolaydır.Il ve ilce adlarını xml'den alıyo olmadı onu kullanabilirsin. http://www.kodaran.com/il_ilce.zip adresinden örnek koduyla beraber indirebilirsin. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |